Ulala Ulala komentáře u knih

Vražda na blatech Vražda na blatech Catherine Shepherd

Taková normální detektivka. Četla se dobře ale mně osobně ničím nenadchla. Možná další části si vyslouží další hvězdičku.

06.11.2021 3 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Kniha mně docela překvapila., Má to příběh, je to napínavé a dobře se čte. Nedivím se už získaným cenám za detektivní příběhy.

06.11.2021 4 z 5

Gangréna Gangréna Rolf Börjlind

Dobré, víc než dobré. Jelikož jsem začínala následujícím dílem, v tomto jsem se alespoň dozvěděla souvislosti v historií jednotlivých postav. Těším se další díl, který už mám připravený k čtení.

03.10.2021 4 z 5

Vražda v ambitu Vražda v ambitu Vlastimil Vondruška

Po přečtení skoro celé řady Hříšných lidí... jsem se konečně dozvěděla jaké byly začátky. Tři krátké příběhy byly napínavé a a mně konečně doplnily odpovědi naznačované, ale přesto nezodpovězené na otázky jak a kdy proběhlo seznámení s hlavními osobami této série.

28.09.2021 4 z 5

Templářské dědictví Templářské dědictví Steve Berry

Citlivé spojení skutečných historických faktů a autorovy fikce mně docela dostalo. Akční, dobře zvolené postavy a přitom docela sympatické, napínavé až do konce a něco pro mně nového z historie templářů. U tohoto typu knih mně vždy zaujme to historické pozadí, které obohatí mé "chabé" zkušeností z historie.

26.09.2021 5 z 5

Letní bouřka Letní bouřka Pelham Grenville Wodehouse

Rovněž i já jsem se setkala s tímto autorem poprvé a také musím říct, že určitě ne naposledy. Humor a laskavost jsou podstatou celého příběhu a to je to, co člověk občas potřebuje.

16.09.2021 4 z 5

Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti J. D. Robb (p)

J.D.Robb asi nezklame, čtu jednotlivé díly tak jak se mi dostanou do ruky a tak se dozvídám příběhy hlavních hrdinů trochu chaoticky, ale to vůbec nevadí a zatím si příběhy z budoucnosti docela užívám.

15.09.2021 4 z 5

Varšavský protokol Varšavský protokol Steve Berry

Moje první kniha tohoto autora. Byla jsem docela mile překvapená. Kombinace faktů a skutečnosti, skoro bezchybně používaná polština v názvech a jménech a zejména téma, které zvolil americký autor. Neříkám brilantní, ale určitě povzbuzující pořídit si další knihy této série.

15.09.2021 4 z 5

Ruka ruku myje Ruka ruku myje J. D. Robb (p)

Myslím, že bych si chtěla přečíst všechny díly. Rok 2060 není až tak neuvěřitelný a autorka citlivě naznačuje změny, které velmi pravděpodobně budou na dosah. Zápletka tohoto dílu je dobrá a příběh se jako obvykle čte jedním dechem.

05.09.2021 5 z 5

Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Oliver Pötzsch

Nebylo to nezajímavé, sice trochu natažené a občas se opakující. Musím říct, že Katová dcera se mi líbila víc, ale nemám nic proti historickým románům a takový pohled na Fausta jsem ještě neslyšela ani nečetla, takže se cítím určitým způsobem obohacena. Druhý díl si však nechám na zimní večery.

16.08.2021 3 z 5

Noc světlonoše Noc světlonoše Peter Tremayne (p)

Fidelma dořešila svůj další komplikovaný případ a já jsem si užila dva dny v roce 671. Dozvěděla jsem se další fakta z raného křesťanství a opět obdivovala právní řád starého Irska, ale i provázanost se "starou vírou" a zvyklostmi. Teď mi však nezbývá, než se těšit na další pokračování.

31.07.2021 5 z 5

Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Knihu jsem vybírala podle názvu, ani jsem nečetla názory čtenářů a vůbec jsem nebyla zklamaná. Zajímavé historické pojetí řešení problémů žen. Propojení současnosti a minulosti bylo fajn a docela se autorce povedlo nevybočovat. Zajímavé, čtivé, vřele doporučuji všem, kdo máte rádi historii.

31.07.2021 4 z 5

Mrtvá v Temži Mrtvá v Temži Matthew J. Costello

Připadá mi to spíše jako scénář k filmu a divila bych se pokud podle tohoto příběhu film nebyl natočen. Přesto se mi to líbilo a myslím, že je to slibný začátek série, která se mi bude zamlouvat. Krátké, pohotové, bez tryskající krve a létajících kulek. Prostě fajn.

31.07.2021 4 z 5

Spříznění Spříznění Steve Robinson

První knihou autora, která mně velmi zaujala, byly Dopisy od mrtvého. Připadala mi neuvěřitelná, ale velmi "přitažlivá". Spříznění je pro mně uvěřitelným příběhem (asi to bude bližší historií) a velmi velmi zajímavě napsaným. Nemohla jsem se odtrhnou a stačilo mi 24 hodina na přečtení. Skvělé čtení, skvělé propojení historie se skutečností. Už se těším na autorovy další knihy.

27.07.2021 5 z 5

Se mnou si nezačínej Se mnou si nezačínej J. D. Robb (p)

Docela dobré, docela čtivé. Nemám žádné výhrady proti takovému letnímu čtení. Je to moje třetí kniha z této série a docela se mi líbí.

11.07.2021 4 z 5

Dopisy od mrtvého Dopisy od mrtvého Steve Robinson

Moje první kniha tohoto autora a vážně mně překvapila. Myslím tím příjemně překvapila. Opět něco jiného, pátrání v minulosti a zároveň v současnosti, hledání kořenů rodiny a při tom i tajemného rubínu, historie Džajpuru.....to je pro mně předzvěst dalšího dobrého čtení.

06.07.2021 5 z 5

Cizinec na pláži Cizinec na pláži Michele Campbell

Nějak mně to nechytlo. Nemohla jsem se do děje dostat a proto mi čtení trvalo strašně dlouho, dokonce jsem měla sto chutí toho nechat. Nakonec jsem dočetla a pro sebe zhodnotila, že další knihy autorky nechám zatím být.

06.07.2021 2 z 5

Riskovat se musí Riskovat se musí J. D. Robb (p)

Další odpočinková literatura. První kniha mně moc nechytla, druhá, i když nemá hodnocení super plus, se mi docela líbila a jelikož mně zaujala, určitě sáhnu po další a možná po všech 49 (pokud budou dostupné).

06.07.2021 4 z 5

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Těším se až si jednou přečtu sérií Hříšných lidí Království českého celou od začátku. V současnosti je to tak na přeskáčku a proto nevím, zda je Oldřich z Chlumu už ženatý nebo ještě ne. Musím však říct, že je to velmi příjemné a odpočinkové čtení a chtěla bych se "propracovat" do konce.

06.07.2021 4 z 5

Údolí Údolí Bernard Minier

Má to švih, je to čtivé a jako obvykle dobrá zápletka. Ty, kteří patří mezi fandy Martina Servaze, kniha určitě nezklamala.

06.07.2021 5 z 5