Vendy789 komentáře u knih
Nakonec ne tak špatné, i když začátek mě od dalšího čtení spíš odrazoval. Nicméně Stančík umí vyprávět a putování zvláštních postav zvláštním světem, který v této knize vytvořil, je fascinující. Palec hore za pozoruhodný pražský místopis.
Fundované, ale čtivé a díky příběhům z ordinace i zábavné.
Zpočátku mi příběh připadal nezajímavý, nakonec ale smysl má.
Americká spisovatelka krásně navázala na holmesovskou tradici a obohatila ji... o ženu. Sherlock, Watson i paní Hudsonová už celkem v duchu Doylova originálu, tady se žádná velká revoluce nekoná. Vtipné a napínavé, bavilo mě to.
Kniha, která láká nádhernou obálkou a slibuje nevšední čtenářský zážitek. S láskou popisuje barokní Prahu, jak jí procházelo 18. století. Bohužel mnohem méně poutavě líčí osudy hlavního hrdiny, který je autorce spíše prostředkem prezentace přednášky o českých dějinách a baroku. Trochu zklamání.
Dobrá oddychovka. Příjemný propletenec žánrů - od gangsterky přes fantasy, i ta láska by se našla. I přes velký počet stran má kniha stále spád. Bavilo mě to.
Kniha mě nalákala slibným názvem, s očekáváním jsem se začetla, četla dál a dál... a pořád jsem čekala, kdy už to začne... nějaký zajímavý děj, který ukončí příliš dlouhý úvod a charakterizaci postav, mimochodem dost černobílých. Bohužel se příběh vlastně nerozjel a zápletka konečně popsaná téměř v závěru knihy se rychle vyřešila... a pak byl zvonec a velmi průměrného příběhu konečně konec.
Čtivé, ale ne podbízivé. Překlenující dlouhou epochu, ale ne povrchní. Ráda si přečtu i další knihy této autorky.
Pro mě jedna z Coelhových slabších. Kromě pár krátkých pasáží mě nezaujala.
Působivá knížka, kterou budu ještě dlouho vstřebávat. Dostala mě.
Mám ráda Hájíčkův úsporný a zároveň emotivní styl, krajinu i postavy, které s pochopením zobrazuje. Vynikající.
Pro mě jedna ze slabších knih série, ke konci už příběhu poněkud dochází dech... mám i oblíbenější prostředí než zrovna Hlídka. Nicméně pořád velmi dobré. Jako vždy skvělé postřehy, tentokrát z oblasi vysoké politiky a válčení, vše prezentované s neodolatelným humorem. A Vetinari, ten mě prostě nepřestává fascinovat!
No... po počáteční skepsi jsem se celkem začetla. Některé pasáže jsou opravdu vtipné, některé plynoucí nevzrušivě stejně jako popisovaná doba a prostředí, ale vlastně dílko docela povedené. Slušná pocta autorovi a době.
První Hájíčkova kniha, kterou jsem přečetla, ale určitě ne poslední. Drsná, nemilosrdně směřující ke špatnému konci, přesto, možná spíš proto fascinující. Navíc ukotvená v reálnych místech, což jí ještě přidává věrohodnost. Trochu mi připomíná Jacka Londona...
Detektivka, jejíž děj se v polovině téměř zastaví. Řešení trochu těžkopádné. Knize by dle mého prospělo razantní proškrtání, vypuštěním prostředních cca 200 stran (!) by dostala větší spád.
Upřímně, čekala jsem víc...