Veroba Veroba komentáře u knih

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Od knihy se nedalo odtrhnout. Čtivá a napínavá od začátku do konce.

20.06.2022 5 z 5

Naverbovaná Naverbovaná Valérie De Boisrolin

Přečteno za jeden den. Šílené, co si někteří rodiče a sourozenci musí prožít. Kniha je skvěle a čtivě napsána.

30.04.2022 5 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Věřím, že po vydání této knihy se osudy životických lidí dostanou více do povědomí celého národa.

10.04.2022 5 z 5

Na konci samoty Na konci samoty Benedict Wells

Knížku jsem koupila v Levných knihách a doma mi ležela hodně dlouho, než jsem ji začala číst. O to větší bylo moje překvapení. Krásný příběh o ztrátách v lidských životech.

08.03.2022 5 z 5

Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

Skvělý horor, který se odehrává na skutečném místě.

26.02.2022 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Nejde jinak,než dát 5 hvězdiček. Paní Mornštajnová prostě umí. Dystopický příběh ve stylu Orwellova 1984.

12.02.2022 5 z 5

Propast Propast Jozef Karika

Opět pecka, stejně jako všechny knihy od Kariky. Přečteno na jeden zátah, nešlo se odtrhnout.

02.02.2022 5 z 5

Šepot včel Šepot včel Sofía Segovia

Překrásná kniha.

04.01.2022 5 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Oddychovka, ale příliš zdlouhavé.

16.12.2021 3 z 5

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

Každým dílem je to lepší a lepší. Jsem zvědavá na poslední díl.

19.10.2021 5 z 5

Diagnóza učitelka 2 - Úča na cestách Diagnóza učitelka 2 - Úča na cestách Gabriela Falcová

Vtipné oddychové čtení o jedné odvážné učitelce.

08.08.2021 5 z 5

Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Nádherný příběh.

30.05.2021 5 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Šílené. Při čtení jsem si připadala jako v Orwelově 1984. Akorát že tohle bylo skutečné.

16.05.2021 5 z 5

Smršť Smršť Jozef Karika

To teda byla smršť! Přečteno za dva dny.

09.05.2021 5 z 5

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Krásná kniha. Takové pohlazení po duši.

04.04.2021 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Strhující. Přečetla jsem hodně knih o holocaustu, nikde ale ne z pohledu původce zla v Osvětimi. Hlavně v závěru až neuvěřitelné, že mohou existovat lidé, pro které je rozkaz víc než svědomí. Teď už se jen můžeme domnívat, co bylo příčinou bezcitnosti R.H. Rozhodně knihu doporučuji!!!

22.03.2021 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Takový milý horůrek.

16.02.2021 4 z 5

Není římského lidu Není římského lidu Jarmila Loukotková

Překvapivě napínavé. Rozhodně doporučuji.

02.02.2021 5 z 5

Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

SPOILER! Od knihy jsem neměla velké očekávání, ale byla jsem příjemně překvapena. Ke konci jsem se nemohla odtrhnout. Jen dějová linka okolo bratra-dvojčete, mi přišla nedotažená a vlastně zbytečná.

01.01.2021 5 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Moc se mi líbily vnitřní pocity jednotlivých dětí. Proto mě asi první polovina bavila víc.

25.12.2020 4 z 5