veronika0382 veronika0382 komentáře u knih

Zdravě jíst Zdravě jíst Lenka Špaček

Kuchařka je nádherně zpracovaná, obsahuje spousty fotografií, má zajímavý úvod a informace v předmluvě, ale hlavně - spousta dobrot! Už si moc těším hlavně na ty různé polévky a sladkosti, které podle ní vyzkouším. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

16.11.2019 5 z 5

Pákistánská pomsta Pákistánská pomsta Monika Wurm

Napínavá, akční, záhadná a vášnivá. Taková je (česká) novinka mojí nejoblíbenější autorky Moniky Wurm. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

15.11.2019 5 z 5

Děti Raumy Děti Raumy Kristina Haidingerová

Co se týče děje, opravdu nečekejte žádnou upírskou romantiku. Děti Raumy je drsný horor, který si nebere s ničím servítky. Sice musím říct, že jsem si více užila první díl (a vlastně nevím proč, mám radši knihy z přítomnosti, možná jsem teď byla jen špatně naladěná na tento žánr), ale i přesto není pochyb, že Kristina Haidingerová prostě umí. Dokáže dokonale vykreslit atmosféru, postavy i okolí a čtenáře vtáhne do děje, který vás pohltí. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

01.11.2019 4 z 5

Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi Jeremy Dronfield

Chlapec, který následoval svého otce do Osvětimi je skutečný příběh lásky mezi otcem a synem, utrpení, vůle žít a nevzdávat se. Je to příběh odvahy, který je v dějinách holocaustu jedinečný tím, že spolu otec se synem odešli do koncentračního tábora už v roce 1939 a po dlouhých, krutých šesti letech oba přežili.
Více v mojí recenzi zde záložkách - Veru, Knihy na cestách

24.10.2019 5 z 5

Láska po řecku Láska po řecku Kat French

Nemůžu jinak, protože prostě Řecko, má láska. :-) Příběh je svižný, nijak náročný, báječně jsem se bavila. Román mě přenesl do milovaného Řecka, dokonale vykreslil místní pohodu, přírodu, východy slunce na pláži a hlavně náturu místních. Ta atmosféra je prostě dokonalá a jedinečná. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

15.10.2019 5 z 5

Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Reiner Engelmann

I přesto, že je má kniha jen 197 stran a je psaná méně do hloubky, našla jsem v ní zase nové informace o holocaustu. Dozvěděla jsem se například, jak probíhaly soudní osvětimské procesy, co byl Svaz německých dívek (BDM) a spousty dalšího. Kniha obsahuje také veliké množství dobových fotografií, některé jsou přímo z koncentračního tábora Osvětim té doby, a ty jsou tedy opravdu síla… Až mě mrazilo, ufff… Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

25.09.2019 5 z 5

Tradinář: Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů Tradinář: Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů Monika Kindlová

Každý měsíc je nabitý nejen informacemi, ale také nápady, skvělými recepty na různé mňamky a návrhy na mnoho různých aktivit. V Tradináři najdete prostě vše, je to dobrý rádce na každý den a každé roční období. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

19.08.2019 5 z 5

Léon a Louise Léon a Louise Alex Capus

Jsou mladí a mají se rádi, ale válka je rozdělí právě během jejich setkání a poznávání… Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

14.08.2019 4 z 5

Příběh: Kniha bílá Příběh: Kniha bílá D. D. Gabrová

Příběh je úsměvné, milé čtení ze života, které vám mnohokrát vykouzlí úsměv na tváři. Zavzpomínáte u něj na léta před revolucí, jak to chodilo „tenkrát“ za Husáka. S D. D. dojdete až k 17. listopadu 1989 a budete s ní zvonit klíči na Václaváku. Poté budete zkoušet podnikat a hledat tu pravou lásku... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

09.08.2019 4 z 5

Poslední vlak do Helsingøru Poslední vlak do Helsingøru Heidi Amsinck

Musím říct, že jsem se povídkové noir knihy trošku bála. Ale lákala mě v nich ta slibovaná duchařina. A jsem ráda, že jsem neodolala. Nejvíce se mi líbily samozřejmě duchařské příběhy. Bědující dívka, odehrávající se na starobylém šlechtickém sídle, kde údajně straší. Pokojová služba, ze staršího hotelu, s dohlížejícími mrtvými zakladateli na stěnách. Duch Helen Jorgensenové, ze sezení s psychologem, a pacientem, který stále vidí ducha své zesnulé ženy. Pár povídek bylo horší, některé dokonalé, další průměr. Ale to neubírá na kvalitě a na atmosféře, která celou knihu doprovází... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

31.07.2019 4 z 5

Sbohem, Paříži Sbohem, Paříži Anstey Harris

Tento román mě rozhodně překvapil. Očekávala jsem úplně něco jiného, než se mi dostalo. Je čtivý, má nádhernou obálku, díky které mě zaujal na první pohled. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

29.07.2019 3 z 5

Vím, že tě chci Vím, že tě chci Estelle Maskame

Musím říct, že tato série je pro mě unikátní tím, že kvalita dílů se zvyšuje. První byl pro mě nejslabší a já přemýšlela, zda pokračovat, když vyšel druhý. Ale neodolala jsem, a udělala jsem moc dobře. Třetí díl byl pro mě nejlepší. Tyler a Eden každou částí postupně rostou a vyvíjejí se. Už žádné drogy, ani mejdany. A tento čtvrtý díl? Ten nám vlastně vysvětlí proč se v prvním tak choval. Co cítil, jaké emoce měl uvnitř sebe a co se mu honilo hlavou. Navíc se kapitoly střídají - přítomnost s minulostí. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

27.07.2019 5 z 5

Léto bez tebe Léto bez tebe Lucy Diamond (p)

Léto bez tebe je skvěle napsaný letní román, kde se řeší rodinné problémy, které se klidně mohou stát i vám. Více v recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

20.06.2019 4 z 5

Čtenářský klub slečny Lucie Čtenářský klub slečny Lucie Emma Davies

Čtenářský klub slečny Lucie je příjemný příběh ze života, sice s pomalejším rozjezdem, ale s tou správnou myšlenkou. Román je každopádně dobré oddechové, lehké čtení, u kterého můžete vypnout a odreagovat se. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

19.06.2019 3 z 5

Zlatý dům Zlatý dům Natasha Solomons

Zlatý dům je opravdu výborně napsaná rodinná sága, s dokonale popsanými historickými fakty. V příběhu narazíte například na informaci, že se právě potopil Titanic a jak to vnímali lidé zvenčí. Román ale hlavně popisuje první světovou válku, jak rozdělila rodiny a jak vyvolala v Gretě rozpolcenost, strach a bolest. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

06.06.2019 4 z 5

Potemnělý ráj Potemnělý ráj Markéta Harasimová

Opět výborně napsaný detektivní román z pera Markéty Harasimové, z kterého jsem měla husí kůži. Perfektně propracované postavy - ostatně jako u všech Markétiných knih, napínavý děj, výborná zápletka, to všechno je Potemnělý ráj. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

30.05.2019 5 z 5

Léto v Itálii Léto v Itálii Sue Moorcroft

Léto v Itálii vás zavede do horkých letních uliček italského městečka Montelibertá, kde se budete toulat společně se Sofií a vychutnávat tu nádhernou atmosféru. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

09.05.2019 5 z 5

Krása a jed oleandru Krása a jed oleandru Teresa Simon (p)

Rodinná sága o lásce, válce, bolesti, tajemstvích a jednom nalezeném deníku, si vás určitě získá od prvních řádků, tak jako mě. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

30.04.2019 5 z 5

Jmenuju se Martin Jmenuju se Martin Martin Carev

Kniha mě rozhořčila a naštvala! Dala bych tři hvězdičky, ale za ty kecy o závisti a připomínkách jak je slavný, dávám slabé dvě. Možná spíš jednu a půl. Fotky a cestopis je vcelku hezký, pokud se tedy oprostíte od těch názorů okolo. A to mi prostě nešlo. Přečetla jsem hodně cestopisů, ale tohle bylo špatně napsané, špatně zpracované, ještě hůř podané, špatné názory autora... Tohle má být vzor pro děti? To jako vážně?? Chtělo by to sestoupit z obláčku, zmenšit ego a přidat více pokory! Vice v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

01.04.2019 2 z 5

Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví Ivana Stenzlová

Výborně zpracovaná publikace, kde je vše podrobně vysvětlené a obsahuje více než 60 skvělých receptů.
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

15.03.2019 5 z 5