Veszka komentáře u knih
Vraní dívka si nezaslouží škatulku "Jen pro silné povahy" a ani nechutné zděšení čtenářů. Vraždění dětí a pedofílie není zrovna obvyklé téma na knížku, není to nic o čem by lidi chtěli číst, je to odsuzováno. A proto si myslím, že díky tomuto tématu byla kniha odsouzena jako odporné čtení, někdo psal, že je to nechutné a zděšeně se ptal jak to někdo může napsat? Dle mého názoru je příběh míň nechutný, než třeba večerní televizní noviny. V televizních novinách za celí týden je víc nechuťáren, než v celé knížce dohromady. Já tu teď nechci obhajovat námět knihy a to, že je to na mě málo nechutné, ale mučení dítěte je tam popsáno v minimum, sotva na 5 stránek. Vraní dívka je převážně psychologická, která se zabývá hlavně postavami Jeanette a Sofie, vraždění dětí je odsunuto do pozadí. Chápu rozhoření žen co mají malé děti, že nechtějí číst nic takového. Ale oni prostě vidí jen mrtvé dítě a nevidí to co se za tím vším skrývá. Bolest, zklamání, a utrpení hlavních postav.
Ta knížka je naprosto božíí, nejen že je strašně moc čtivá ale i strašně moc zajímavá. V knize je popsáno spoustu starých her a filmů z 80. let, které mají dopomoci k nalezení pokladu v podobě vejcete. Nežila jsem v 80. letech, nejsem tak stará :D , ale při čtení této knihy, jako kdybych se vrátila do dětství. Jsem velký fanoušek sci-fi, Star treků a různých vesmírných ság, nepovažuji se za velkého pařmena her ale při čtení jsem měla pocit jako kdybych se jím stala. Prostě kdo nepřečte nepozná ten pocit. Kniha není určena jen pro děti a kluky je určená všem, je naprosto krásné jak ta kniha dokáže uchvátit i když se třeba nezajímáte o svět her a ani o sci-fi. jsem strašně ráda že jsem si ji mohla přečíst a zavzpomínat na dětství.
Na to že Casovi celou knihu jde o to, aby našel Annu a měl ji u sebe, vzal celkem v klidu, že spolu nakonec nezůstali. Bojuje za ní, vydá se pro ní až do "pekla" a pak mu je nakonec u zadnice, že s ním není a je z toho chlapec ještě vysmátý....tsss lepší konec, mohli aspoň někoho zabít. Na můj vkus zůstalo až moc lidí naživu. Vlastně tam nikdo nezemřel ne? Horor no
Nevím proč v anotaci píší, že Angelika měla šťastné dětství. Protože několikanásobný pokus o znásilnění, žití v chudobě, neustálý výsměch výše postavených lidí a býti svědkem vražd a znásilnění mi moc happy nepříjde.
Moje nejoblíbenější kniha. Vím že si pár lidí stěžuje na to že, je to těžké čtení ale ježišku aspoň se něčemu novému naučíte a vůbec vám to neuškodí. Prostě zbožňuji anděli až už se chovají jako buzíci nebo jako velký sv*ně.
Je to trochu parodie na Black Dagger Brotherhood ale v dobrém smyslu. Obě rasy předou, mají koňský p*ra, jsou majetničtí, silní, mají tesáky, jsou sexy a medvídkové k pomilování. A taky dojde k párování mezi ztroskotanou bandou holek a místními barbary, ze kterých se vyklube další díl. Já se bavila, je to trochu morbidní sranda co se týče té fázi o znásilnění mimozemšťanem a umrznutí ale když pominu tohle to tak jsem se dost nasmála. Komunikační bariéra mezi Georgie a Vektalem je velká ale nic to nebrání tomu aby se dorozumívali rukama, nohama a všema možnýma údama. Je tam hodně sexu, zábavy a na konci je přeslazená romantika ale já budu v sérii mile ráda pokračovat dál.
Fetiš porno s hromadou chapadel, nadržených elfů a mořských panen, prvky fantasy a gangster stylu. Na závěr je tam trochu zvrácené romantiky. Je tam taky komiks, kde si autor děla srandu z lidí, co z něho dělají úchyláka s fetišem na monster holky. Za ten dostal body k dobru :D
Od začátku čtivá a napínavá kniha. Ta chuť přijít tomu tajemství na kloub na Mě bafla hned na prvních stránkách. Bavila mě představa propojení našeho a fantasy věta. Většina děje se odehrává v tom druhém světě, škoda jen, že nezabrouzdali víc do toho našeho. Decentní romantická linka, žádná divočina. Je to příběh o elfech co sají krev, normálních elfech a lidech a jejich rozdělení ve společnosti. Zander se snaží udržet království pohromadě za každou cenu a vyhnout se válce. Po svém boku má Romerii, která právě otrávila jeho rodiče ale na nic z toho si nepamatuje. Spolu se snaží zjistit kdo Romerii pomohl s vraždou krále a královny a kdo je zrádcem říše. Oboustranně je to k sobě přitahuje, ikdyž si navzájem nevěří, a Romerie má nejedno malé tajemství, které se snaží ututlat. Pošťuchování mezi nimi je prostě sladké. Není to ani Maasová a ani Armentroudová. A ani nic mezi nimi. Maaska je Maaska, Armentroudová se jí snaží napodobit a Tuckerová jede sama za sebe. Za mě čtivé, napínavé, postavy sympatické, Zander sexy boy s dlouhými vlasy, záhada od první stránky, příběh plynulý a promyšlený, všechno do sebe zapadá.
Ze zacatku me docela odrazovali negativni komentare zde ale dala jsem tomu sanci. Neni to Maasova, ta se na tom top piedestalu udrzi jeste dlouho ale za me je to fajn fantasy. Docela me fascinovalo jak dlouho dokazala autorka maskovat ze se jedna o obycejny, po staleti dlouhy boj mezi upiry a vlkodlaky. Poppy docela natvrdla co se tyce chlapu, Hawke byl pro me podezrely od zacatku. Fantasy svet mistama nedomysleny a eroticke sceny TOP. Kupuju dalsi dil.
Knihu jsem si koupila z toho důvodu, protože mě zajímalo jakým způsobem to bude pojato. Bude to komedie, zábava? NE! Příběh pro měl byl jedna velká nuda, hlavní postava vede neustále nudné monology, které mě ani za mák nezajímají. Nevadil mi ani popis toho na jaký způsob si připraví svého manžela ale neskonale mě nudili ty její rozprávky nad tím co by bylo kdyby nebylo. Knihu bych asi doporučila ženám, co vědí, jaké strasti obnáší manželství. Možná proto jsem nedokázala vstřebat co to ta paní vlastně pořád mele, nedokázala jsem se vcítit do její situace. A nejhorší na tom všem bylo, že z toho popisu jak chutně a s láskou připravit svého manžela, jsem dostávala hlad. Bonusové bodíky knihy dostala za originální a krásnou vazbu, která je vážně pěkná, hodně pěkná.
Závoj smutku je Donbavandova prvotina a s klidným srdcem mohu potvrdit, že to není vůbec poznat. Doktor se tady skutečně chová jako doktor, je vidět, že je jeho velký fanoušek. Celou dobu jsem si představovala příběh jako film, no a musím uznat, že by nebylo na škodu to zfilmovat. Příběh je zajímavý, vtipný a celkově doktorovský.
Co se mi ale na příběhu nelíbí je konec. Podle mě je to naprostá ptákovina. Teď se samozřejmě budu snažit nic podstatného nevyzradit, ale líp to pochopí ti, co Závoj četli. Na konci je vysvětleno a popsáno odkud k nám vlastně závojové přišli no a tak se dostáváme k pasáži, která mi příjde totálně na hlavu. Ne že by všechno co se točí okolo doktora nebylo na hlavu ale tohle je něco extra. Doktor se vydá na poslední místo kde se závojové nacházeli a tam potká to co se mi nelíbí, nevím jestli je to proto, že ty věci/lidi nemám prostě ráda, anebo proto, že nemám smysl pro humor.
Dost mi tu vadil i český překlad, myslím si, že není potřeba překládat jména, počešťovat je. S počešťováním jmen také souvisí odkazy na české komiky Kaisera a Lábuse :D
Tahle kniha skýtá mnohá tajemství, v podstatě až po 70. stránce se dozvíte, kdo je hlavní postavou. Má pomalý rozjezd, na začátek musí autor vysvětlit jak to vlastně v Silu funguje, vysvětluje jak se vyrábí elektřina, jak obstarávají jídlo a jak se lidé s Silu chovají. Kniha se mi líbila z mého hlediska se jí nedá nic vytknout ale není to ten typ knihy ze které bych si sedla na zadek. Jsem ráda že jsem si jí přečetla a hlavně vyhrála :D ale znova bych do ní nešla.
Díl od dílu je tahle manga úchylnější a úchylnější. Nutit kluka aby se převlíkal do holčičích šatů, pak ho fotit a ty fotky prodávat ve škole a pak ho ještě šmírovat jak se převlíká mi zrovna moc neúchylné nepříjde :D
A všiml si někdo z vás, že na přebalu knihy je napsán autor Gawthorne ale uvnitř knihy je Cawthorne? :D je to trochu matoucí, protože když jsem ho hledala, zjistila jsem že existují 2 Nigelová s těmito rozdílnými příjmeními. :D :D
Sado-masochyctický román pro ženy v domácnosti? No nevím co mají ženy v domácnosti za úchylky ale pochybuji že aspoň málá mini pidi třetinka touží po něčem takovém. Milovníci sado-maso si v této knize na nic moc nepřijdou. Áno mocinky moc dobře se to čte, ale nebude to spíš tím, že nezdárnou většinu zabírají "oplzlé´´ maily mezi Anastasií a Christianem?
(SPOILER) Jako u všech knih z BDB. Alfa samec co zavětří samičku a na první pohled je jeho. Stále dokola opakující se love story. On jí chce, ona chce jeho. On jí nemůže chtít ale musí ji za každou cenu chránit. Jako vždy čtivé, romantické a plné sexu. Wardka stále umí a dojí Bratrstvo co to jde. Velkou naději vkládám do Deviny, Lassitera a návrat Omegy. Myslím si, že autorka má teď dobry základ předvést zase něco epického. Ano, je to založeno pořád na jednom a tom samém principu. A ano, i nadále budu pokračovat ve čtení této série.
Dost podobné jako série z Krve a popela. Autorka asi chtěla docílit toho WOW efektu, že obě hlavní postavy, jak Ve stínu popela tak Z krve a popela mají stejné osudy. Nebo to jinak napsat neumí. Ale bylo toho až moc. Kdyby zmínila jen pár věcí společných tak by mi to tak moc nelezlo na nervy. Jak přes kopírák, vztah mezi páry stejný, bodání do srdce, masochismus hlavních hrdinek, přes 300 stránek polemizují o tom jestli se milují nebo ne, hlavní hrdinové sexy bad-ass, před kterým si každý sedne na prdel ale zároveň s něžnou a laskavou duší. Malik a Malek, Nyktos a Nektas. Konec slaďoučký jak cukrová vata (a nemyslím to v dobrém). Čtivé a napínavé to je ale také zdlouhavé a zbytečně protahované. Kulatý hřbet knihy mě taky samozřejmě namíchnul :D neladí se zbytkem -_-
Spíš než románem pro ženy bych to nazvala detektivkou. Slabší díl, jednička byla o chlup lepší. Krimi zápletka rozhodně zajímavá. Hlavni “hrdinka” hloupá nesympatická nanynka. Hlaní borec, drzej, sexy a nadženej. Chladnej ale bude vždycky na prvním místě.