vihar komentáře u knih
Na tuto knihu jsem se těšil, protože autorův Lesní duch mě zaujal svou atmosférou a temnotou. Gloria je však spíše béčková literatura – takové „béčko v béčku“.
Děj je od začátku velmi předvídatelný a nenabízí žádné větší zvraty.
Samotný námět sirotčince má velký potenciál pro budování napětí, ale tady se bohužel atmosféra rychle vytrácí. Pokud hledáte mrazivý a temný horor, Gloria vás pravděpodobně nezaujme.
Skvělé pokračování příběhu Vlada Draculy!
Mráz v kostech plynule navazuje na předchozí díl a znovu přináší přesně to, co byste od příběhu o Draculovi mohli očekávat – tajemno, upíry a napětí. Prostředí ostrova Snagov je vykresleno tak živě, že máte pocit, jako byste tam sami byli.
Pokud milujete upírskou tématiku a příběhy s legendárním Draculou, rozhodně si přijdete na své. Kniha krásně kombinuje temnotu a akci, což dává celému příběhu nezaměnitelnou atmosféru. Skvělé čtení, které vás nenechá odložit knihu, dokud neotočíte poslední stránku!
Po této knížce už jsem pokukoval delší dobu, protože mě kdysi zaujal některý z pozdějších dílů. K přečtení mě ale definitivně nalákalo vydání druhého dílu, který nedávno vyšel. A musím říct, že rozhodně nelituji!
"Dračí krev" je bravurně napsaná kniha, která přesně splní očekávání každého, kdo hledá příběh o Draculovi. Atmosféra je temná, plná intrik, krve a nadpřirozena – zkrátka vše, co si od takového díla můžete přát. Navíc se celým příběhem vine romantická linka, která je velmi dobře zpracovaná.
Autorka skvěle vykresluje nejen dějové zvraty a postavy, ale také dobovou atmosféru. Láska a temnota se zde mísí v dokonalé rovnováze, což dělá příběh ještě poutavější. Už teď se nemůžu dočkat, až se pustím do pokračování!
Tato kniha je naprostý nářez. S každou další stránkou atmosféra houstne a děj je stále temnější a temnější. Kniha vás nenechá vydechnout a nepustí, dokud se nedostanete na poslední stránku.
Skvělý zážitek!!!
V zapomnění je pro mě zatím nejslabším dílem série Zrnka Temnoty. Přestože se občas objeví náznaky dobré atmosféry, příběh mi bohužel nesedl. Styl vyprávění a motivy mě neoslovily, což může být pro některé čtenáře zklamáním. Rozhodně to není kniha pro každého – záleží na osobním vkusu.
Třetí díl příběhu o Vladu Draculovi opět nezklamal. Autorka skvěle propojuje tajemno, upírskou mytologii a středověkou atmosféru, což vytváří dokonale temný a pohlcující svět. Děj je strhující, napínavý a drží vás v sevření až do poslední stránky.
Pokud máte rádi příběhy plné tajemství, intrik a temné historie, tato kniha vás rozhodně nadchne.
Pro fanoušky BDSM nejspíše surrealistické čtení, pro všechny ostatní pravděpodobně perverze nejhrubšího zrna. Opravdu nechutné a zvrácené čtení!
„Temné stránky“ mají parádní hororovou atmosféru, která s každou kapitolou postupně graduje. Všechny pověsti a báje kolem usedlosti Pohádka jsou zde krásně propleteny a přirozeně začleněny do děje. Autorům se podařilo vytvořit příběh, který skvěle pracuje s napětím a přináší jedinečnou atmosféru, co vás nepustí až do konce.
No čekal jsem, že to bude brutální, ale víceméně je to spíš brutální zklamání. Kniha za mě postrádá jakoukoliv hororovou atmosféru. Spíš by se to dalo přirovnat k nepovedenému béčkovému hororu, který jen ukazuje násilné scény, ale nic víc.
Jidášovy dcery, poslední díl série Jidáš, je naprostá jízda! Kniha mě od začátku vtáhla a nedala mi vydechnout. Autor opět skvěle pracuje s napětím a příběh nabírá na intenzitě s každou stránkou.
Děj je plný zvratů a nečekaných momentů, což z něj dělá neuvěřitelně čtivé dílo.
Skvělé pokračování, opět akční, zamotané. Bravurní upírský román!