ViktorieMars komentáře u knih
Tak tohle je naprosté zklamání. Ta kniha neměla s hororem nic společného, dšj se nijak nehýbal, postavy se chovali nepřirozeně, hlavní hrdinka byla hloupá a dětinská. Závěr knihy byl stejně tak nudní, jako zbytek. Jediné pozitivum spatřuji ve sklatbě vět, protožr se četli příjemně a v rozsahu textu, protože ta nuda aspoň netrvala dlouho.
Tak tohle byla tedy naprostá bomba. Předtím jsem nečekala, že mě kniha tak nadchne, ale opak je pravdou a naprosto mě pohltila. Opravdu neskutečný zážitek!
Tak to mě dostalo! Nic velkýho jsem od toho nečekala a opravdu mě to překvapilo. Naprosto luxusní napínavá knížka s úžasným zakončením. Mých 88%
Kniha mě trochu zklamala, od tak uznávaného románu jsem čekala víc a po předchozí perfektní zkušenosti s Bulgakovem jsem nepochybovala, že to bude brilantní příběh. Ale bohužel mi to přišlo nijaké. Příběh o upsání se ďáblu bych čekala daleko tragičtější a hlubší.
Četla jsem ji v rámci povinné četby na VŠ a byla skvělá. Obecně Čechov je skvělý...
Kniha se mi zkrátka nelíbila. Vulgarismy co autor pouziva jsou dost trapne v beletrii a nakonec nebyla ani moc zajímavá ani napínavá.
Já opravdu neholduji historickým románům, avšak musím uznat, že Austenová má něco do sebe. Kniha se mi velmi dobře četla, neboť v ní panovalo stálé napětí a udržovala mne po celou dobu zvědavou, co bude na další straně. Ani zde není výrazné množství nudných scén, pro literaturu 19. století tak typických. Dobrá volba k maturitní četbě.
Tak to mě podrž. Tak vtipnou knížku jsem nečetl hodně dlouho. Suchý anglický humor, no paráda.
Opravdu nic moc. Četla se sice celkem dobře, ale velice nic se tam nestalo. Za mě nuda.
Nemyslím si, že každý tuhle knihu zvládne pobrat. Aniž by měla napínavý děj se strhující zápletkou, má tak hlubokou myšlenku... Dál nemám slov. Snad jen, že tohle je umění nejvyšší.
Krása. Styl psaní byl poněkud zvláštní, chvíli trvalo, než jsem si zvykla (ale to jen tak prvních 50 stran) a potom se četla hezky. Pro mne takových 80 %.
No, knížka se četla dobře, na absenci úvozovek se dá rychle zvyknout. Nelíbil se mi moc začátek, jakým strohým způsobem byly pocity hlavní hrdinky popsané. Ale potom už to bylo lepší. Kniha vyvolává hodně pocitů a otevřený konec je napůl uspokojivý a napůl frustrující. No nevím. Znovu bych si ji nepřečetla, ale ztráta času to nebyla.
Kniha se četla velmi dobře a zaujala mě hned na začátku, jakmile šlo o vztah mladičké studentky a výrazně staršího profesora. Četla se parádně až do konce navzdory tomu, že to násilí a promiskuita není něco, pro co bych měla pochopení. Podruhé si knihu nejspíš nepřečtu, ale nebyla to ztráta času.
Musím se přiznat, že tu knihu jsem vzala tehdy v knihovně do ruky hlavně díky obalu. No nakonec se z ní vyklubala jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla, a to s obrovským bonusem - a sice textem ve slovenštině. Perfektní téma a zpracování, krásné ilustrace! Za mě bomba.
Kniha se četla moc dobře a měla zajímavý děj, akorát to nadpřirozeno už mi tam moc nesedělo. Bylo to už trochu moc.
Jako dobrý, sranda docela, akorát se mi obtížně četla a nevtáhla mě do děje.
Za mě asi nic moc nápad ani děj... ale přečte se rychle a bezbolestně.
Skvěla napsaná, naučná a hlavně humorná kniha. Opravdu se u ní člověk nasměje. Ovšem zezačátku se mi trochu obtížně četla.