vinebitch vinebitch komentáře u knih

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Já si knížku užila - dobře se to čte, má to málo stran. Dokonce už jsem věděla co očekávat, jelikož jsem už viděla seriál - tak jsem si řekla, že si musím přečíst i sérii. Alina mi je sympatická a Mala jsem si taky oblíbila. O Darklingovi se radši ani nebudu zmiňovat :D

20.10.2021 4 z 5

Supernova Supernova Marissa Meyer

Neskutečně nádherné a propracované finále. Série se četla snadno a poslední díl byl plný zvratů a akce, že mě až totálně odrovnal zvrat na úplném konci knihy. Zamilovala jsem si schopnosti Adriana a jeho týmu a strašně jsem fandila Nově. Dlouho budu na naše hrdiny vzpomínat :) Velmi doporučuji

22.04.2021 5 z 5

Vyjednavač Vyjednavač Brandon Sanderson

Moje první kniha od autora a musím říct, že se mi hned ze začátku zalíbila. Všechny postavy mi tak nějak sedly, kromě tedy pár kapitol s Vivennou. A ten konec! Z posledních sto stránek jsem byla jak na drátkách a všechno se stalo neskutečně rychle. Doporučuji.

25.03.2021 5 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

PERFEKTNÍ! Od autorky jsem přečetla sérii Skleněný trůn a na to, že tohle je první díl série mi rozhodně přišel lepší než první díl Skleněného trůnu. Postavy mi přišly sympatické, zamilovala jsem si Lehabu. Jediné co bych tomu vytkla by asi bylo to, že byl začátek docela natahovaný - ano pořád se něco dělo, ale bylo to rozprostřeno do mnoha kapitol, ale co už :) Každopádně jsem knihu v poslední čtvrtině nemohla odložit a prostě jsem ji musela dočíst. Neskutečný konec. Moc mě zajímá, čím bude pokračovat druhý díl.
A moc se mi líbil Easter egg ze Skleněného trůnu :)

18.02.2021 5 z 5

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Takhle kniha se mi líbila o maličko víc než první, příběh byl už hezky rozdělaný a Xemerius byl opravdu skvělý.

18.06.2019 5 z 5

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

(SPOILER) Zajimavé čtení. Rozhodně netradiční v tom, že Kestrel se liší od dalších hlavních hrdinek tím, že je marná v boji, což je ve fantasy seriích spíše vzácnost. Naopak, co ji schází ve fyzické síle, dorovnává v té psychické - Kestrel je taktní, silně strategizuje a bez boje dokáže získat vše, co potřebuje. Za mě tedy 4 hvězdičky. Jednu strhávám za fakt, jak tady zmínila @Dani3, je že zde schází určitá logika toho otroctví, Arin by určitě z realistického hlediska nemohl nikdy odporovat své majitelce a mít prakticky ve všem volnou ruku. Arin má ale moc hezkou osobnost, na kterou se těším v dalším díle. :)

04.07.2022 4 z 5

Vláda vlků Vláda vlků Leigh Bardugo

5 hvězdiček si tenhle závěr duologie opravdu zaslouží. Ze začátku se mi do něj sice moc nechtělo, jelikož se to nepohybovalo směrem jaký jsem si tipla, ale to je jen moje chyba :D Strašně jsem si zamilovala jedno velké překvapení od autorky (nebudu psát jaké, ale ti kteří milují Grishaverse budou skákat a chichotat se radostí!) a panebože já tak miluju Zoju a Ninu! Nikolaj mi připadal strašně změněný, ne úplně ve špatném nebo dobrém smyslu, je na něm ale znát, že se za těch pár roků s démonem opravdu změnil. Velmi doufám v další sérii z Grishaverse, možná úplně z nového prostředí, o kterém se až tak moc nemluvilo (Nová země)? I Fjerda se docela vybízí na pokračovaní... no, necháme se překvapit:)

19.02.2022 5 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Nemám slov, neskutečně nádherné finále, které jsem opravdu prožívala. Kniha mě ale doopravdy chytla zhruba v polovině, a od té doby se stalo (alespoň pro mě) několik překvapení a zvratů, které jsem vůbec nečekala. A ano, i nějaká ta slza ukápla. Konec byl velmi dobře napsaný a myslím, že se autorka v tomhle dílu skutečně našla a nasadila si tak dobrou laťku pro Šest vran. Velmi doporučuji.

05.12.2021 5 z 5

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Tenhle díl mě strašně bavil. Bylo tam sice méně akce, ale Nikolaj si mě získal hned. Konec je podle mého názoru strašně otevřený - což nemám moc v lásce :D Bouře a vzdor si ale podle mě zaslouží lepší hodnocení, než co je zde, protože je dobrý.

01.11.2021 5 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Tak tenhle příběh se mi opravdu líbil. Miluju fantasy a málokdy se stává, že je knížka samostatná a ne na pokračování. Stránky se otáčely skoro samy a zápletka mi vcelku sedla. Vztahy mezi hrdiny mi přišli dobře provedené a ten zajímavý svět mě nadchl. Některé věci mi zůstaly záhadou, ale když to vezmu kolem a kolem - na 440 stránkovou stand-alone se toto opravdu povedlo.

06.07.2021 5 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Za mě byl druhý díl snad lepší než ten první, zaujala mě i Helena, která dostala i svoje vlastní kapitoly a pomohla nám tak nahlédnout na příběh z trošku jiného pohledu. Knížku jsem četla v angličtině, a strašně mě překvapilo, jak lehce ale krásně zpracovaná byla - moc se mi líbily slovní spojení a různé věty opravdu nutily člověka trošku se zamyslet. Děj byl uprostřed trošku táhlý, ale to je snad vždycky :) Konec mě strašně překvapil a zajímá mě co se stane ve třetí knížce.

29.05.2021 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Když jsem se konečně dostala k téhle sérii, už jsem tak nějak věděla do čeho se pouštím. Impérium, lidé rozdělení do různých rodů, nevraživost a smrt na každém rohu - a jsem moc ráda že se moje očekávání naplnila. Děj je hezky psaný, je tam i pár zvratů. Objevuje se tam také násilí a krev, což asi někoho může odradit, ale mě to strašně baví a naopak je to dobře - vím teď, že se autorka vůbec nebojí ublížit hlavním postavám. Vzhůru do druhého dílu!

18.05.2021 5 z 5

Konec rodu Slavníkovců Konec rodu Slavníkovců Oldřiška Ciprová

Milá knížka, rychlý spád - co se dá čekat od knihy určené pro mladší publikum. Artur mi lezl na nervy, ale aspoň jsem se něco naučila :) tři hvězdy dávám hlavně za ilustrace, které se mi moc líbily.

03.05.2021 3 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Jelikož tohle je první díl série, nešla jsem do knihy s velkými nadějemi. Kniha mě ale i tak zaujala, i když jsem si zpočátku musela zvyknou po dlouhé době na ich formu :) Je sice pravda, že mi občas děj nedával smysl, ale vynahradila to Jude, která se mi zalíbila tím, že je v morálně neutrální zóně - není ani dobrá, ani špatná. V nějakých scénkách jsem se cítila vyloženě nepříjemně (hlavně první scénky s Cardanem), ale všechno se pak trochu vylepšilo. Dokonce se objevilo docela hodně krve, což jsem upřímně od téhle knížky moc nečekala :D

26.04.2021 4 z 5

Protivníci Protivníci Marissa Meyer

V druhém dílu se toho odehrálo docela hodně, a ke konci už jsem začínala být nervózní, že všechno praskne, ale autorka si všechno napětí nechala do posledního dílu, na který jsem se hned vrhla. Děj byl svižný a romantická linka se mi moc líbí! A ten konec mi přišel docela roztomilý (i když asi neměl :D). Každopádně se mi zalíbil Wonder, a nové prostředí v centrále :)

19.04.2021 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Normálně sáhnu po více fantasy knížkách, ale to tajemno a styl psaní mě přesvědčilo si tuhle duologii zamilovat. Líbily se mi zvraty, až jsem se sama sebe ptala, jak se mi to podařilo přehlédnout. Hlavně poslední kapitoly se odebrali jiným směrem než jsem čekala. Kaz mi hodně svým myšlením připomínal Sherlocka, a jelikož toho miluju, přirozeně jsem si ho zamilovala taky :)

08.04.2021 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Díky hodnocení jsem se do pustila do knihy, a díky zvědavosti se rozhodně vrhnu i do druhé! Všechny postavy jsem si oblíbila, nejvíce Kaze a Jespera, a i když jsem se ze začátku docela ztrácela (hodně jmen + moje 1. kniha od autorky), musím říct, že v moment kdy se šestka dala dohromady, mě děj vtáhl. Jedničku strhávám za začátek - ale jinak vřele doporučuji.

31.03.2021 4 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

(SPOILER - trochu)
Neuvěřitelný konec... skoro až nenacházím slova, abych to popsala. První třetina knihy se odehrávala v dost ponurém světle. A i když mě délka knihy zaskočila, stránky mi naštěstí klouzaly pod rukou jako vítr. Docela mě zarazilo, že autorka ke konci nezmínila, co bude Dorian po válce vlastně dělat - nebo alespoň ne v tom smyslu, jak jsem očekávala. I tak jsem neskutečně ráda, že jsem si sérii nakonec rozhodla přečíst a ještě dlouho na ní budu vzpomínat. Moc se těším, až se vrhnu na knihu Rod země a krve a myslím si, že mě autorka nezklame :)

01.02.2021 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Tak tohle bylo něco! Už od začátku byla v ději nějaká ta akce, líbily se mi nové postavy a hlavně Lyssandra. Hodně se mi zalíbily také kapitoly z prostředí čarodějnic a Morathu, které jsem v předchozím díle upřímně moc nemusela. Na závěr bych chtěla sdělit, že mě konec přímo uchvátil a byl neskutečně hezky zpracovaný. Tahle kniha byla zatím nejlepších z předchozích a věřím, že další díl bude alespoň tak skvělý jako tenhle :)

09.01.2021 5 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Krásná knížka, netradiční :)

04.05.2020 5 z 5