vineka vineka komentáře u knih

Pravda a jiné lži Pravda a jiné lži Sascha Arango

Nestává se často, aby takováhle malá knížečka obsáhla na 200 stránkách to, co obvykle velké romány. Četlo se skvěle, mělo to spád, napínavé, zajímavé téma.

22.01.2016 5 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

To už je konec?...marně hledám další stránky...nejraději bych začala číst tuto knihu znovu od začátku...a takové nutkání jsem ještě nikdy nezažila. Klobouk dolů! Klaním se.

08.10.2015 5 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Skvěle napsaná kniha. Vůbec se nedivím, že bude zfilmována.

20.01.2015 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Šokující příběh, který mne donutil prostudovat si tuto psychickou nemoc. Jediný odkaz, který tuto nemoc přiblíží a vysvětlí jsou stránky ženy, která toto prožila.http://spolu.snadno.eu/Moje-zkusenosti.html. Jinak jako prvotina výborné a dosud asi nepoužité v žádné jiné knize toto téma, tento motiv.

05.12.2014 5 z 5

Agonie smrti Agonie smrti Bernhard Aichner

Lisbeth Salanderová v bledě modrém. Skvělé, úžasné....nemůžete nic, než fandit.

20.04.2018 5 z 5

Hořící stromy Hořící stromy Kristina Ohlsson

Den po dočtení, ubírám hvězdičku z důvodu noční můry. Nepamatuji, kdy jsem se naposled vzbudila děsem, vyvolaným hrůzou přečtenou v knize, snad v dětství.
A to jsi libuji v severské krimi.

06.04.2018 4 z 5

Dokonalý zabiják Dokonalý zabiják Ward Larsen

Jako prvotina excelentní! Přirovnávám ke knize - Já poutník.
Těším se na filmvé zpracování.

21.04.2017 5 z 5

Já jsem Čína Já jsem Čína Xiaolu Guo

Kniha se silným příběhem. Člověk si při čtení říká, že jeho život je jako v bavlnce a přitom se pořád rouháme a pořád je nám něco málo...

16.04.2016 5 z 5

Firewall Firewall Henning Mankell

Nádherně vystavěný příběh. Zvláštní, že knihy vycházejí s 15-letým zpožděním a přeci tak aktuální a poutavé čtení. Čte se tak lehce a krásně. Já osobně, při čtení jeho knih mám pocit, jakobych byla v tom příběhu a vše pozorovala na místě. I náhled do osobních životů a popisu každodenní práce u policie je k uvěření jakož i vyjádření poklony k policejní práci.

03.03.2016 5 z 5

Krásný holky Krásný holky Karin Slaughter

Vynikající, ale děsivá kniha. Chvílemi mi bylo na zvracení z toho, co dokáže člověk udělat jinému člověku jen pro potěšení. Šokující, že tohle téma psala žena. Chci věřit tomu, že se nikde nic takového neděje, nedělo a nebude dít.

13.01.2016 5 z 5

Motiv Motiv Jonathan Kellerman

První kniha letošního roku a celkem zklamání. Ač mám přečteny od autora téměř všechny jeho knihy, tohle je fakt mimo. Nesnáším, když se vrah k ničemu nevyjádří, po přečtení knihy jakoby ani nebyl. Nevíte, jak to všechno bylo ve skutečnosti, musíte jen důvěřovat smyšleným vydedukovaným objasněním hlavního vyšetřujícího. Tolik toho napáchal a krom úvodních pár vět, které jsem si zpětně vyhledala, žádný jiný koment v celé knize.

06.01.2016 3 z 5

Krotitel Krotitel Camilla Läckberg

Nedá mi to nenapsat. Ačkoli jsem knihu dočetla před třemi dny, a od té doby ještě jednu, pořád musím myslet na nedořešené věci v této knize. Nedokončený závěr, přála bych jim jen to nejhorší, ale volnost ani náhodou. Kdo přesně stál za utopením v ledu?, jak to bylo s ukončení života beznohého, co s ostatními obětmi, kde jsou ostatky atd...pro klid jejich rodičů...co s mrtvým člověk, který seděl 10 let pro nic za nic ve vězení...a co s dospívající dívkou, která snad nepůjde ve šlépějích svého otce - dědy, bratra - otce...to mi ještě dlouho nepůjde z hlavy.

25.07.2015 5 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Doporučuji všemi deseti, tedy pěti hvězdičkami

04.03.2015 5 z 5

Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Vyšla 24.10.2016

25.10.2016

Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Nemohu uvěřit, že to psala tatáž osoba, která stvořila postavu Eriky a Patrika.
To prostě není možné. Její knihy se čtou jedním dechem a stejně tak sledujem osobní rovinu těchto lidí. Tato kniha byla ztrátovou hodinou mého života.

21.06.2016

Revír Revír Helene Tursten

Skvěle vystavěný příběh z prostředí, o kterém jsem dosud mnoho nevěděla. Kniha se lehce četla.

29.04.2016 5 z 5

Tonutí Tonutí Michael Katz Krefeld

Brilantní kniha. Havrana jsem si velmi oblíbila. Plný počet za děj i osvětlení dávné minulosti, jako v hodinách dějepisu.

05.11.2015 5 z 5

Teror Teror Håkan Östlundh

Opravdu nic moc. Když přičtu ještě děsný závěr, kdy vrah vyvázne bez trestu.....max 3 hvězdičky.

24.02.2015 2 z 5

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Na můj vkus, moc postav a jmen na začátku knihy. Jinak dávám plný počet.

17.02.2015 5 z 5

Vyšinutí Vyšinutí Michael Katz Krefeld

Dech beroucí četba. Už se těším na pokračování Havrana. Detektiv mi sedl od začátku, ožehavé a nikdy nekončící téma. Plný počet hvězdiček.

27.01.2015 5 z 5