vizda komentáře u knih
Posledné knihy od Caplinovej mám problém, že ma na prvých stránkach nejak neupúta dej. Proste nemám pocit, že kniha je dobrá a že by som ju mala dočítať. Ale viem, že sa to zlepší a Caplinová je stále moja obľúbená autorka. Postupne sa dostanem do deja a teším sa ako sa všetko vyvrbí. Čítali ste Vila v Itálii? Tak v Hospůdke v Praze sa stretávame s Leom. Stále také slniečko ako v predošlej knihe. Možno sa mi viac páčil ako nesebavedomá Anna. Mám Prahu rada, a v tejto knihe je veľmi milo popísaná. Čerešničkou na torte je výlet na hríby a potom na chatu na Južnú Moravu. V knihe sa teda až moc spomína konzumácia piva ale škoda, že nebolo viac popísané ako to v takom pivovare chodí. Ale nevadí, knihu aj tak odporúčam. Tá zápletka na konci knihy podľa mňa bola zbytočná. Viem, že musí byť nejaký dramatický koniec, ale čakala som, že vietor bude fúkať z inej strany :-).
Zo začiatku som sa nevedela začítať ale potom už sa autorka rozpísala lepšie a bolo to krásne. Taliansko mám rada. Lia sa mi páčila svojím sebavedomím, Raph veľmi dlho nedôverčivý, ale ako to v týchto knihách býva všetko sa na dobré obráti. Prekvapilo ma ako Ernesto a rodina vzali velmi milo, že majú Liu späť. To sa asi stáva len v knihách a filmoch. Ale na druhú stranu, preto si vyberám knihy od Julie, že sú krásne, láskavé a potešia. Ak mám chuť na divočinu tak si prečítam thriller :-). Jo, a všímajte si Lea, ďaľšia kniha Hospůdka v Praze bude o ňom.
Pre nás turistov výborná kniha. Autor najprv popisuje históriu ako značkárenie vzniklo a potom sa dostáva k bežný problémom so značením. Človek ani netuší koľko predpisov má systém značenia a čo to všetko obnáša. Skvelý nápad, že jednotlivé kapitoly o značkovaní sa striedali s kapitolami autorových výletov. Kniha ma jednoznačne zaujala. A vedeli ste, že turisti majú na značenie namiešanú špeciálnu farbu? Toto a veľa iných pikošiek sa dozviete v knihe.
Prvé stránky knihy sa akosi ťahali a nevedela som sa začítať. Ale ako začali Julia a Henri pracovať spolu, tak to už bolo lepšie. Veľmi ma bavili príbehy so zvieratami. Trošku mi vadila nerozhodnosť Julie, ale dalo sa to zvládnuť. Klasický romantický príbeh, kde už na začiatku viete ako to dopadne. A len ste zvedaví, ako sa s tým autorka popasuje. Rozhodne ma táto spisovateľka baví štýlom písania.
Počúvala som ako audioknihu, perfektne načítanú autorkou Terezou. Sú to úsmevné príbehy Terezy na cestách. Viac ma bavili tie cestovateľské poznamky než premýšľanie a mudrovanie o živote, ale ako kniha plynula tak sa mi zdalo, že je lepšia a lepšia.
Kniha je o tom ako si dvaja chalani kúpia zámok. Pútavo a vtipne napísaná kniha. Smiala som sa od začiatku do konca a hlavne som chalanom fandila aby zámok získali. Rozhodne doporučujem, teším sa na ďalšiu knihu od Daniela.
A teda ako je zvykom u týchto kníh, úplne ma to navnadilo sa tam niekedy prísť pozrieť.
Očakávala som klasickú romantiku a tú som aj dostala.
Bodyguardka je veľmi pohodová kniha. Moc mi prirástli k srdcu hlavné postavy. Jack je popísaný ako veľmi príjemná slávna hvezda, ale pritom je to úplne obyčajný človek ako ostatní, so svojími problémami. Hannah by sa mohla trošku odviazať, ale je zviazaná pracovnými nariadeniami. Kniha je velmi ľahko čitateľná. Dialógy sú svižné, stále sa niečo deje a čo oceňujem sú krátke kapitoly. Je to kniha ku ktorej sa rada vrátim.
Zaujímavý príbeh Eugenie Egertovej Janečkovej. Počúvala som ako audio knihu a Jitka Ježková ju nahovorila skvelo. Postupne som dohľadávala ako to bolo v skutočnosti a aj som našla články a fotky. Ešte ma teda zaujímal jej zvyšok života po tom čo sa odsťahovala do Ameriky. Inak až pôjdem do Plzne tak určite kuknem hotel.
Ďalšia prečítaná od Julie. Séria "S láskou" sa mi zdá slabšia ako séria "Romantické úteky". Kniha S láskou z Paríža sa mi na začiatku čítala veľmi ťažko. Stále to bolo nudné, vláčne. Ale po 100 stranách sa to rozbehlo. Len škoda, že Paríž tam bola len trochu zmienená. Ale nevadí, z Paríža je kniha "Cukráreň v Paríži". V každom prípade je to to čo od Julie Caplin očakávam, žiadne veľké premýšľanie, predvídatelný dej, romantika na ktorú sa teším.
Veľmi som sa tešila na Pražské zákutia. Len bola to taká rýchlovka, ale s tým sa dalo počítať, keď je to poviedka. Knihu hodnotím ako priemernú. Je slabšia než ostatné autorkine. Ale tak je super, že má autorka rozpísaný rukopis na romantický útěk do Českej republiky. A to určite bude stáť za to :-)