vladimir5170 vladimir5170 komentáře u knih

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Celkem napínavé, svižné, poutavé čtení. A ani to nebylo tak temné. Dokonce místy úsměvné. A dokonce téměř nekrvavé. Tak málo obětí u severské kriminálky potěší. ;-)

09.10.2024 4 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Upřednostňuji přímočařejší sdělení skutečností, zde jsem měl chvílemi pocit až zbytečně dalekého tance od horké kaše, ale příběh silný.

05.10.2024 4 z 5

Zabít není snadné: Strhující příběh nejmladší nizozemské odbojářky Zabít není snadné: Strhující příběh nejmladší nizozemské odbojářky Wilma Geldof

Silný příběh dle skutečných událostí. Nelze jinak: 5*.

05.10.2024 5 z 5

Případ doktora Karpety Případ doktora Karpety Jaroslav Boček

Odposloucháno jako audiokniha. Nutí přemýšlet. Milé, příjemné překvapení.

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Slušně napsané a uvěřitelné. Žádné ceráty. Líbilo.

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Zařazuji do knih, které se nečtou špatně, ale je těžké obsahu aspoň trošku věřit.

05.10.2024 3 z 5

Průvodce králičí norou Průvodce králičí norou Jan Tománek

Kdo se zajímá o současné dění a informace získává i jinde než z mainstreamu, nemohl být překvapen. V knize jsou popisovány věci vesměs obecně známé, o kterých se však v hlavních zpravodajských relacích nemluví. Pro mne osobně trošku zklamání. Moje chyba. Měl jsem vyšší očekávání. Pro někoho, kdo sleduje pouze hlavní informační proud, může býti kniha překvapivá a nepřijme skutečnosti v ní opisované. Ale jak řekl tuším Mark Twain: ,,Je snazší lidi oklamat, než je přesvědčit, že byli oklamáni."

Motýlí křik Motýlí křik Jan Tománek

Aneb jak zkombinovat politický thriller s Rychlými šípy. Zajímavé, ale úplně to nevyšlo.

05.10.2024 3 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Oddechové čtení s reálnými příběhy obyčejných lidí. Líbilo.

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Opět velmi pěkně, čtivě napsané. Jen - za mě - nesmyslně krvavé. Počty obětí značně snižují hypotetickou reálnost příběhu.

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Postavy a jejich vztahy 5*, příběh 3*, čtivost 4*. Za čtyři hvězdičky to stálo.

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Aneb jak na pozadí katastrof 20.století (WWII, Černobyl, systém v SSSR) vybublají lidské charaktery.

Co je odtud vidět Co je odtud vidět Mariana Leky

Kdo se prokouše začátkem, bude odměněn. Zajímavé postavy, nevšední humor, klid.

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Ještě sladší než první díl. Poněkud odtržený od reality všedního dne. Bude se líbit především: 1/ milovnicím příběhů plných lásky a 2/ prodejcům kapesníků. ;-)

03.10.2024 4 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Sladkobolná kniha pro ženy a dívky s úplně zcukernatělým epilogem ;-).
Závěrečné slovo autorky pak uvede knihu do tvrdého, reálného světa s vysvětlením logického vyústění příběhu. Líbilo.

24.09.2024 4 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Ve sto letech prvotina. A skvělá. Silný příběh. Doporučuji!

23.06.2024 5 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Hodně náročné čtení. Na jedné straně nelidské jednání nacistů, na straně druhé jednání přednosty stanice a dalších lidí v Horní Bříze. A pak samozřejmě obrovská síla a statečnost tří hrdinek. Neskutečné kontrasty.

07.05.2024 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Za mě dobrý. Dávám plný počet, přečteno na jeden zátah. Přečetl jsem jakožto skutečnou biografii, skutečný příběh. Až teprve po přečtení jsem dohledal na netu, že někteří zpochybňují autenticitu, pravdivost příběhu. Nevím, soudit nechci, nebudu. No a i kdyby byla část "přibarvená", nic na hodnocení měnit nebudu. Jediné, co mi úplně neštimuje je, že se paní za 18 let v Rusku nenaučila rusky. Takhle nenadaný na jazyky není ani náš pes. To by musel způsobit nějaký vnitřní odpor, ale i tak....v rámci přežití by rozumět snad přeci musela (což v závěru najednou šlo).

20.04.2024 5 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Zajímavé, ale spíš "časopisové čtení" a závěr jsem už četl "na brzdu". Ale každopádně poučné a doporučuji každému, kdo si chce rozšířit obzory.

23.03.2024 4 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Přestože je opět kniha trochu nadstřelená (aspoň doufám, že se obdobné věci nedějí ), napsána je skvěle. Čte se "jedním dechem". Příjemně strašidelně strávené odpoledne.

17.03.2024 5 z 5