vladimir5170 komentáře u knih
Celkem napínavé, svižné, poutavé čtení. A ani to nebylo tak temné. Dokonce místy úsměvné. A dokonce téměř nekrvavé. Tak málo obětí u severské kriminálky potěší. ;-)
Upřednostňuji přímočařejší sdělení skutečností, zde jsem měl chvílemi pocit až zbytečně dalekého tance od horké kaše, ale příběh silný.
Silný příběh dle skutečných událostí. Nelze jinak: 5*.
Odposloucháno jako audiokniha. Nutí přemýšlet. Milé, příjemné překvapení.
Zařazuji do knih, které se nečtou špatně, ale je těžké obsahu aspoň trošku věřit.
Kdo se zajímá o současné dění a informace získává i jinde než z mainstreamu, nemohl být překvapen. V knize jsou popisovány věci vesměs obecně známé, o kterých se však v hlavních zpravodajských relacích nemluví. Pro mne osobně trošku zklamání. Moje chyba. Měl jsem vyšší očekávání. Pro někoho, kdo sleduje pouze hlavní informační proud, může býti kniha překvapivá a nepřijme skutečnosti v ní opisované. Ale jak řekl tuším Mark Twain: ,,Je snazší lidi oklamat, než je přesvědčit, že byli oklamáni."
Aneb jak zkombinovat politický thriller s Rychlými šípy. Zajímavé, ale úplně to nevyšlo.
Oddechové čtení s reálnými příběhy obyčejných lidí. Líbilo.
Opět velmi pěkně, čtivě napsané. Jen - za mě - nesmyslně krvavé. Počty obětí značně snižují hypotetickou reálnost příběhu.
Postavy a jejich vztahy 5*, příběh 3*, čtivost 4*. Za čtyři hvězdičky to stálo.
Aneb jak na pozadí katastrof 20.století (WWII, Černobyl, systém v SSSR) vybublají lidské charaktery.
Kdo se prokouše začátkem, bude odměněn. Zajímavé postavy, nevšední humor, klid.
Ještě sladší než první díl. Poněkud odtržený od reality všedního dne. Bude se líbit především: 1/ milovnicím příběhů plných lásky a 2/ prodejcům kapesníků. ;-)
Sladkobolná kniha pro ženy a dívky s úplně zcukernatělým epilogem ;-).
Závěrečné slovo autorky pak uvede knihu do tvrdého, reálného světa s vysvětlením logického vyústění příběhu. Líbilo.
Ve sto letech prvotina. A skvělá. Silný příběh. Doporučuji!
Hodně náročné čtení. Na jedné straně nelidské jednání nacistů, na straně druhé jednání přednosty stanice a dalších lidí v Horní Bříze. A pak samozřejmě obrovská síla a statečnost tří hrdinek. Neskutečné kontrasty.
Za mě dobrý. Dávám plný počet, přečteno na jeden zátah. Přečetl jsem jakožto skutečnou biografii, skutečný příběh. Až teprve po přečtení jsem dohledal na netu, že někteří zpochybňují autenticitu, pravdivost příběhu. Nevím, soudit nechci, nebudu. No a i kdyby byla část "přibarvená", nic na hodnocení měnit nebudu. Jediné, co mi úplně neštimuje je, že se paní za 18 let v Rusku nenaučila rusky. Takhle nenadaný na jazyky není ani náš pes. To by musel způsobit nějaký vnitřní odpor, ale i tak....v rámci přežití by rozumět snad přeci musela (což v závěru najednou šlo).
Zajímavé, ale spíš "časopisové čtení" a závěr jsem už četl "na brzdu". Ale každopádně poučné a doporučuji každému, kdo si chce rozšířit obzory.
Přestože je opět kniha trochu nadstřelená (aspoň doufám, že se obdobné věci nedějí ), napsána je skvěle. Čte se "jedním dechem". Příjemně strašidelně strávené odpoledne.