Wargo Wargo komentáře u knih

Temná tajemství Temná tajemství Hans Rosenfeldt (p)

Kostra knihy ako mnohé iné... životom utýraný muž, detektív, resp. psychológ, obeť brutálneho činu, kriminálne pátranie a podobne. Kniha však počas celej svojej dĺžky ponúka aj menšie zaujímavé zvraty a tzv. "pod-deje", ktoré knihu spestrujú a oddelujú od ostatných. Zaujímavé čítanie, a mierne namotanie na pokračovanie čítania aj ďalších kníh v sérií.

10.08.2017 4 z 5

Muž menom Ove Muž menom Ove Fredrik Backman

Na Oveho sa ťažko zvyká, komplikovaný starý dudroš, ktorého by za suseda nechcel asi nikto. Avšak posledných 20 strán bolo tak nabitých emóciami, že som sa s Ovem lúčil veľmi ťažko. Teším sa na film, nakoľko som si obraz o Ovem vytvoril v hlave sám, a som veľmi zvedavý, či sa s tým tvorcovia popasovali, ako si kniha zaslúži.

25.07.2017 4 z 5

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Veľmi zaujímavý námet, paralelné svety ma vždy zaujímali, obzvlášť tie, "čo ak by som to urobil inak..." Autor nezostal len pri zamyslení sa nad touto myšlienkou ale napísal o tom pútavý príbeh plný nápadov, napätia a zaujímavého rozuzlenia. Crouch napísal Temnú Hmotu, Andy Weir má Marťana, páni si môžu ruku podať.

11.07.2017 5 z 5

Pankhart Pankhart Camilla Läckberg

Toto duo hrdinov mi je sympatické, Camilla je pani spisovateľka, a jej knihy sú na vrchole severskej literatúry. Som rád, že mám ešte zopár kníh pred sebou.

11.07.2017 4 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Opäť výborne zachátená atmosféra ostrova, tentokrát kanadského Entry. Hneď po prečítaní som si pozrel fotografie tohto ostrova, a precítil som tú atmosféru, ktorá zužovala hrdinu na vlastné "oči". Autor má talent na prelíňanie deja a časových úsekov, pričom záver dá všetkému uspokojivú bodku. Tak ako mi predstavil lovenie súl v Skale, tak tu mi naznačil, ako to pravdepodobne vyzeralo v dávnejších časoch hladomoru v Írsku a Škótsku. Výborná kniha !

11.07.2017 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Už vysoko nastavená laťka prvej knihy dávala nádej, že na scéne severskej krimi je nový hráč. A druhá kniha potvrdila, že som sa nemýlil. Depresívne stavy hlavnej hrdinky, mentorovanie staršieho kolegu, správne gradovanie deja, pričom som podozrieval každých 50 strán niekoho iného... Veľmi dobra kniha. Opatrne sa teším na ďalšiu.

16.03.2017 5 z 5

Lobbista Lobbista John Grisham

Kniha je výborná, sympaticky protivná postava, skvelo opísaná premena osobnosti, napätie, romantika a Grishamovo obľúbené Taliansko... Odporúčam !

Kedy zabiť Kedy zabiť John Grisham

Na Grishama skvelé, ako prvotina úžasné. Napätie, právne prostredie mi je mierne cudzie, ale tu som hltal každú stránku. Odporúčam.

Kedy zabiť Kedy zabiť John Grisham

10.02.2017

Hra o pizzu Hra o pizzu John Grisham

Niesom fanúšik futbalu, ale som fanúšik talianskej kuchyne. A to, ako mi Grisham navodil sliny na jazyku pri opise talianskych pochúťok mu do smrti nezabudnem... Príjemná kniha, ale som Grishamovým fanúšikom skôr pri práve/dráme...

Spoločník Spoločník John Grisham

Knihu som si užil. Silná empatia s hlavným hrdinom, priblíženie fungovania obrovských amerických právnických firiem. Koniec síce typický americký, zniesol by som aj trocha dramatična na záver. Tým chcem povedať, že som očakával o niečo emotívnejší záver. Ale samotná kniha je pútavá,a napínavá ! Vrelo odporúčam.

10.02.2017 4 z 5

Nech vojde ten pravý: Upírsky príbeh Nech vojde ten pravý: Upírsky príbeh John Ajvide Lindqvist

Takto nejak si predstavujem upírsku tematiku. Je potrebná k tomu len jedna maličkosť: témy sa musí chopiť správny autor, ktorý pochádza zo severnej európy, pretože len tam vedia, ako má vyzerať poriadny príbeh ! Skvelá kniha. Teším sa na "voľné pokračovanie"...

Experiment s Andílkou Experiment s Andílkou James Patterson

Fantasy/dobrodružný príbeh, ktorý obsahuje všetko čo má kvalitný príbeh obsahovať. Naviazanie sa na hlavný protagonistov nieje ťažké, počas celej knihy som im držal palce. Jedinou nevýhodou je, že kniha nemá ukončenie, keďže je to jedna z 8 častí.

Thriller Thriller * antologie

Vzhľadom na veľký počet poviedok, sa kniha nedá ohodnotiť ako celok, ale skôr poviedka po poviedke. A keďže tu na to nieje príliš veľký pristor (úprimne, ani chuť), odporúčam knihu ako celok. Verím, že podaktoré poviedky Vás natoľlko navnadia na daného autora a postavu, že si predlohu prečítate ako samostatnú knihu.

10.02.2017 3 z 5

A pavouk přichází A pavouk přichází James Patterson

Vynikajúci thriller s dokonale vybudovanými charaktermi postáv, napätie počas celej doby čítania. Podrobne opisované psychologické pochody hlavných postáv, ktoré skvele zapadajú do dokonalej knižnej mozaiky. Kto sa bojí hmyzu, tomuto "pavúkovi" by mal dať v každom prípade šancu. Svoje siete splieta dokonale !!!

Chyť ma Chyť ma Lisa Gardner

V prvom rade by som poznamenal, že kniha nieje len pre ženské publikum. Som chlap, ktorý má rad detektívne thrilleri, a priznám sa, knihu som si kúpil kvôli jej pozitívnemu hodnoteniu. Skvelý príbeh, výborne zvládnutý záver s prekvapením v deji. Ak aj ostatné diela od autorky sú podobne kvalitné, sem s nimi !!!

Číňan Číňan Henning Mankell

Kniha ma veľmi zaujala, priam upútala a ku kreslu prikovala svojou úvodnou, chladnou, krutou atmosférou, po ktorej tak veľmi bažím v severských knihách. Potom však prišli "historické" fakty, rozoberanie politického systému, a atmosféra bola ta tam. Samozrejme, kniha je obisahla, a bez jednej či druhej dejovej línie by ako celok nedávala zmysel. Ja osobne som si najviac užil Švédsko, Čína osobne ma už tak nezaujala. Aj z tohto dôvodu nemôžem dať plný počet, nakoľko mi tam k tej dokonalosti niečo chýbalo, reso. niečoho bolo až príliš. Ale napísané úžasne, viacero kontinentov, kde do každého zasadený dôležitý fakt z deja. Moje prvé stretnutie s Mankellom nedopadlo vôbec zle.

Čo s nemŕtvymi Čo s nemŕtvymi John Ajvide Lindqvist

Samozrejme, je to ten istý autor, a tak treba porovnať... Námet je to skvelý, a človek sa doslova núti predstaviť si seba samého v koži "pozostalých". Každopádne, Nech vojde ten pravý ma svojími hororovými časťami (...tma v pivnici, atď) párkrát riadne dostal, tu som celou knihou prechádzal bez väčších emócií, čo je škoda, pretože sa z toho dalo vyťažiť oveľa viac "hrôzy". Autor, ako by mal slabšiu chvíľku, a bál sa trošku prtvrdiť. Napokon, treba dať knihe šancu, a posúdite sami.

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Niekedy sú chválospevy veľmi kontraproduktívne... Človek počuje o takej či onakej reštaurácií, ako tam skvele varia, majú príjemnú obsluhu, prostredie dokonalé. Čakáme, ako nás to celé ohúri, a nakoniec prídeme na to, že je to len normálna reštika s ničím výnimočným. Také niečo vo mne evokovala táto kniha po dočítaní. Napriek tomu, že ma až tak veľmi neoslovila (možno austrálskym prostredím - sever mám rádšej, je tam kruto a zima, prostredie sa tak viac hodí k detektívke), tak si rád prečítam všetky "Nesbovky" po rade, a sám si určím, či mi táto reštaurácia príde výnimočná !

10.02.2017 3 z 5

Bez rozlúčky Bez rozlúčky Linwood Barclay

Moje prvé stretnutie s autorom. Knihu hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko je v nej výborne vykreslená atmosféra a rovnako aj filozofia postáv. Vrelo odporúčam.