WEIL WEIL komentáře u knih

Životy posledních Rožmberků I. Životy posledních Rožmberků I. Václav Březan

Březanova kronika životů posledních Rožmberků - Život Viléma z Rožmberku - od let 1546- 1592; a Život Petra Voka z R. 1557 - 1612.

23.11.2011 4 z 5

Na obzoru Dubrovník Na obzoru Dubrovník Bohumír Fiala

Knihu jsem nepřečetl celou, nebudu ji tedy hodnotit.

Dubrovník je město významných památek, řada z nich byla zničených občanskou válkou v Jugoslávii začátkem 90. let 20. století a některé z nich později opraveny.

22.11.2011

Dlouhé čekání Dlouhé čekání Bernard Clavel

Tahle kniha mě zatím moc nezaujala.

22.11.2011

Král moravských vodníků Král moravských vodníků Oldřich Sirovátka

Milé povídky a pověsti ze starších časů, kdy lidi věřili více všeličemu.

21.11.2011 3 z 5

O lidech a lidičkách Valašskokloboucka O lidech a lidičkách Valašskokloboucka Zdeněk Mikeska

Knihu napsal bývalý učitel s literárním talentem o svém rodném městě a lidech, kteří mu nejvíce utkvěli v paměti.

Schody do nebe Schody do nebe Lenka Lanczová

Trápení ve škole, kde to člověka nebaví. To je hrůza. Vyloučení je v dnešní době vysvobozením.

Tajná láska Tajná láska Lenka Lanczová

Utajená láska? Nebo jen platonická láska.

Kam se vytrácí láska Kam se vytrácí láska Lenka Lanczová

Kde mizí láska, tam nastupuje zášť a nenávist a pýcha.
Nebo spíše obráceně?

13.11.2011

Okna v bouři Okna v bouři Jaroslav Vrchlický (p)

Básnická sbírka o krásách i smutcích života.

13.11.2011

Bar Kochba Bar Kochba Jaroslav Vrchlický (p)

Možná, že kdyby byla kniha rozsahově poloviční, tak bych ji přečetl.

Bar Kochba měl sjednotit Židy, ale...A právě ta podmínka, která je jaká je, tak zpochybňuje že by něco dokázal udělat proti silným Římanům.

Co umí Krtek? Co umí Krtek? Zdeněk Miler

Leporelo skutečně rozvíjí emocionální stránku malého člověka a verbální schopnosti. prošel jsem tím, a mám to zasunuté do paměti. A krtek patřil mezi mé nejoblíbenější postavičky.

Krtek a raketa Krtek a raketa Zdeněk Miler

S takovou raketou by si krtek moc nezalítal, ale v pohádkách je vše možné, takže krtek nenudí diváky i čtenáře ani v tomhle příběhu.

Krtkův kreslený rok Krtkův kreslený rok Zdeněk Miler

Už jsou tomu - desítky let - co se krtek vychází v této formě a děti si ho vymalovávají, dokreslují, hledají rozdíly atd.

Krtek a paraplíčko Krtek a paraplíčko Hana Doskočilová

Co vše se dá zažít s paraplíčkem a přitom diváka nenudit? Z. Miller si i s tímhle úkolem poradil dobře.

Svět plný lásky Svět plný lásky Eduard Petiška

Svět plný lásky, to ve mě evokuje časy květinové mládeže. Ale aby byla květinová mládež plná lásky, tak užívala lehké i tvrdší drogy.

Martínkovy pohádky Martínkovy pohádky Eduard Petiška

Kde jsou ty časy, kdy jsem se učil na těchto pohádkách číst.

Pokoušení Pokoušení Václav Havel

Pokušení na nás všechny číhá ze všech stran. Jen někdo mu podlehne a využije ho víc, jiný méně. Ale stálý boj s pokušením je lidské.

Četli jsme si ve hvězdách Četli jsme si ve hvězdách Luděk Stínil

Kdo čte ve hvězdách, ten nemá čas na blbosti.

Medová léta Medová léta Ivan Kraus

Vybráno zajisté to nejvtipnější co autor při dospívání zažil. Anebo si ještě něco nechal v rukávě?

Tos přehnal, miláčku Tos přehnal, miláčku * antologie

Vzthy, vztahy a zase vztahy. Kolik už jen povídek bylo o nich napsáno a obávám se, že ještě bude.