WEIL komentáře u knih
Březanova kronika životů posledních Rožmberků - Život Viléma z Rožmberku - od let 1546- 1592; a Život Petra Voka z R. 1557 - 1612.
Knihu jsem nepřečetl celou, nebudu ji tedy hodnotit.
Dubrovník je město významných památek, řada z nich byla zničených občanskou válkou v Jugoslávii začátkem 90. let 20. století a některé z nich později opraveny.
Milé povídky a pověsti ze starších časů, kdy lidi věřili více všeličemu.
Knihu napsal bývalý učitel s literárním talentem o svém rodném městě a lidech, kteří mu nejvíce utkvěli v paměti.
Trápení ve škole, kde to člověka nebaví. To je hrůza. Vyloučení je v dnešní době vysvobozením.
Kde mizí láska, tam nastupuje zášť a nenávist a pýcha.
Nebo spíše obráceně?
Možná, že kdyby byla kniha rozsahově poloviční, tak bych ji přečetl.
Bar Kochba měl sjednotit Židy, ale...A právě ta podmínka, která je jaká je, tak zpochybňuje že by něco dokázal udělat proti silným Římanům.
Leporelo skutečně rozvíjí emocionální stránku malého člověka a verbální schopnosti. prošel jsem tím, a mám to zasunuté do paměti. A krtek patřil mezi mé nejoblíbenější postavičky.
S takovou raketou by si krtek moc nezalítal, ale v pohádkách je vše možné, takže krtek nenudí diváky i čtenáře ani v tomhle příběhu.
Už jsou tomu - desítky let - co se krtek vychází v této formě a děti si ho vymalovávají, dokreslují, hledají rozdíly atd.
Co vše se dá zažít s paraplíčkem a přitom diváka nenudit? Z. Miller si i s tímhle úkolem poradil dobře.
Svět plný lásky, to ve mě evokuje časy květinové mládeže. Ale aby byla květinová mládež plná lásky, tak užívala lehké i tvrdší drogy.
Kde jsou ty časy, kdy jsem se učil na těchto pohádkách číst.
Pokušení na nás všechny číhá ze všech stran. Jen někdo mu podlehne a využije ho víc, jiný méně. Ale stálý boj s pokušením je lidské.
Vybráno zajisté to nejvtipnější co autor při dospívání zažil. Anebo si ještě něco nechal v rukávě?
Vzthy, vztahy a zase vztahy. Kolik už jen povídek bylo o nich napsáno a obávám se, že ještě bude.