wena

(SPOILER) Porazit toho Mezka stačit nebude nad naší Nadací je ještě kontrola navíc a to se nám vůbec nelíbí. Intriky a druhé polovině knihy i napětí.

Některé díla horší jiné lepší, za mě určitě nejlepší Lunapark srozumitelné a čtivé.

Jak už tu někdo psal tak i já jsem se ztrácel v těch názvech a jmenech. Jinak konec měl spad i napětí , řekl bych že první kniha byla taková čtivějsí a více to frčelo.

Hodně postav s nezapamatovatelnými jmény, celkově děj zakomponovaný do Indie s těžkými slovy byl pro mě překážkou se pořádně začíst. Když už se to trochu podařilo zase se to nějak zlomilo a přestával jsem mít o knihu zájem. Nevzdávat se je moje krédo a tak jsem to dočetl , knihu zařadil do knihovny ke které se asi už nikdy nevrátím.

No jsem poslední nebo co? Příběh jednorožky který je docela jednoduchý jeden mág a držkatá paní , pric (král) Lír a prokletý Moran. Nejvíce mě ale pobavila až na konci Zuzu a příšera živící se malými dětmi.

Led, sníh a všude přítomná zima. Docela trvalo než jsem se začetl ale od určité části už to jelo svižně. Jenže začátek a konec v mých očích zklamání.

Ze začátku jsem měl problém se začíst ale jak plynul příběh už mě to chytlo a mělo to spád.

Po přečtení prvních stránek jsem se divil proč tak kladně hodnoceno. Jak přišel do krčmy Kronikář už to se to čte samo a příběh se začíná naplňovat , rychle další díl.....

Knižní rozhovor s trenérským bouřlivákem který to od nošení piva dotáhl až do fotbalové reprezentace nejdříve v kopačkách posléze jako trenér. Čte se to samo, místy zábavné a místy až moc Dušínské . Určitě jedna z lepších fotbalových knih.

Nebojácný hoch a medvědi kam se podíváš. Celkem čtivé chvílemi jsem se nechal vtáhnout do krás Kamčatky.

Příběh který na konci krásně spline do dalšího začátku. Za každým družníkem je krásný někdy tragický osud.

Kanun na mě působí jako takový až absurdní mechanismus kde nelze přežít se ctí.
Plodit potomky s vědomím aby krevní mstu měl kdo vykonat to chce odvahu.
Celkově na mě kniha ze začátku hodně zapůsobila ke konci se jen čeká až to nastane a čtenář se dozví další zákony Kanunu.

Bojové scény se mě četli velice plynule a rychle. Byli tam však pasáže kde to drhlo. Ten konec kde místo pomsty je porozumění a odpuštění je dost divný čekal bych trochu Pelíškovský hněv a masakr.

Příběh přírodovědce badatele a jeho věrného psa. Nemám ponětí jestli takto pes uvažuje ale člověk určitě. César se může přetrhnout aby vyhověl všemu co po něm páníček chce dokonce mu zachrání život a Rejžek ho na sklonku psího života nechá umírat slepého s čenichem v jeho brašně.

Kniha někdy zbytečně odbočuje a moc rozvádí příběh a tím ztrácí napětí.
Jinak konec je takový méně rafinovaný ale i tak jsem čekal košatější rozuzlení.

V dnešní době jsou propagandastické hlášky typu Sovětský člověk docela k smíchu.
Hlavní děj nabere obrátky už na začátku když je pilot v nemocnici napětí opadá a vrací se až na konci při bojích ve vzduchu.
Vše dobře končí jak v pohádce.

Kniha netvoří dějiny souvisle ale to hlavní v ní je . Spousta dobových fotografií podtrhne historickou atmosféru knihy. Přečteno v rámci nabírání vědomostí o svém rodném městě.