whiolet whiolet komentáře u knih

Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Rozhodně lepší hrdinka než u Krve a popela.
Tenhle příběh mě bavil a byly chvíle kdy jsem nemohla přestat číst. Super!

22.10.2023 4 z 5

Bez citu Bez citu Neal Shusterman

Začátek knihy byl velmi slibný, jenže někde v půlce mě kniha přestala bavit a já pomalu,ale jistě ztrácela chuť číst.
Jinak příběh byl zajímavý, hlavní postavy super,ale nedokázala jsem se tolik začíst a vcítit se do nich jako v prvním díle.
Škoda.

28.08.2023 3 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Když to bolí, aspoň víš, že žiješ.
Ehm, no při poslechu této knížky mě bolely uši a to ne díky paní Plodkové (její hlas byl jako balzám), ale kvůli obsahu. Takže ano tato kniha mě probrala k životu, tolik nadávek, znechucených obličejů a plácání se do čela jsem opravdu potřebovala :D
Vladěna je na pokraji rozvodu, a tak ukradne auto a rozhodne se odjet co nejdál, na cestě polemizuje o svém hrozném dětství, o příšerne matce i o tom jaká matka se stala z ní.
Celkově se to může zdát jako super nápad, ale to zpracování je šílenost. Nevím jestli autorka snupala veverky nebo se jí zdál divný sen a podle toho to napsala, ale tohle je velký špatný.
Řešit křivdy staré 35 let? Pořád dokola? Proč?!
K čemu?!
Tohle pro mě byla ztráta času.

20.02.2023 1 z 5

Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Tahle knížka mě bavila.
Milá, nenáročná romantická linka se sympatický mi hlavními postavami, kterým jsem fandila už od samého začátku.
Na druhou stranu ten propletenec s DNA už mi přišel trochu na hlavu, ale i přesto dávám 4 hvězdičky.

19.02.2023 4 z 5

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Ze začátku mi dělalo velký problem se do knihy začíst.
Samu sebe jsem překvapila, že jsem se celkem orientovala v jejich světě, po tak dlouhé době.
No nakonec jsem se začetla, ale nadšená moc nejsem.
Spoustu věcí mi tady nedávalo moc smysl, vadilo mi taky dost chyb v korekci a celkově mi kniha přišla jenom jako taková nezáživna vata po prvním díle a tomu co nás teprve čeká.
Konec byl nejzajímavější na celé knize, konečně pořádný zvrat!
Věřím, že třetí díl bude pořádná jízda.

08.02.2023 4 z 5

První osoba jednotného čísla První osoba jednotného čísla Haruki Murakami

Řekla bych, že tato kniha se zařadí mezi ty slabší kousky od tohoto jinak úžasného spisovatele.
Průměrná sbírka povídek, která místy nudí a nic nového nepřináší.

20.12.2022 3 z 5

Coura Coura Jana Bernášková

Byla jsem mile překvapená kolikrát jsem se při čtení knihy zasmála.
Coura mě rozhodně bavila víc než kterákoliv knížka od p. Třeštíkové, jelikož přesně takhle si představuji odpočinkové čtení od české autorky.
Na druhou stranu posledních 50 stránek bylo na mě už té Lucie fakt moc, takže jsem byla ráda, když přišel konec :D

11.09.2022 3 z 5

Tajnosti sira Richarda Tajnosti sira Richarda Julia Quinn

Zatím mě ani jedna z knížek od této autorky nezklamala, vždy, když potřebuju oddechovku sáhnu po jedné z jejích sériích a jsem spokojená.
I tady byla chemie mezi hlavními hrdiny, špetka humoru a krásné prostředí, já jsem spokojená.

07.08.2022 5 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

(SPOILER) Na mě kniha moc nezapůsobila.
Stereotyp po x lerech soužití, kde už na začátku bylo jasné, že Alice a Richard nemají skoro nic společného. Nakonec je pojí dohromady už jen děti a obema je líp bez toho druhého, přesto se Alice cítí ukrivdene, že si Richard najde někoho jiného.
Ano, kniha vypráví o životě dvou obyčejných lidí, o tom co se stává každý den- dlouhodobý nezájem vede k rozvodu, přesto na mě kniha moc nezapůsobila.
Nejvíc mě na ni však iritovala absence uvozovek pro přímou řeč a Kája, ježíš, to byl, ale spratek .
Suma sumárum průměrná kniha, po které rozhodne nesahejte, když potřebujete zvednout náladu.

14.04.2022 3 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Penelope i Colina jsem měla ráda už od prvního dílu, avšak tady mi trvalo strašně dlouho než jsem se začetla. Oproti Anthonymu a Kate to bylo o dost nudnější, což byla strašná škoda. Pořád to však bylo příjemné a odpočinkové čtení.

25.03.2022 4 z 5

Tři sestry Tři sestry Heather Morris

Příběh tři sester byl velmi silný a dojemný, je až neuvěřitelné, že všechny tři ty hrůzy přežily a dožily se tak vysokého věku!
Kniha samotná byla velmi dobře napsána, jen posledních sto stránek už pro mě, tak zajímavých nebylo, ale na druhou stranu hezky doplnily celkový příběh a člověk se nemusel ptát, co se s nimi stalo.

17.03.2022 4 z 5

Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Podle hodnocení jsem čekala katastrofu a jsem mile překvapená!
Totálně jsem propadla kouzlu jejich magického světa, hlavní hrdinka mi přišla sympatická, chvílemi teda i dost naivní (jasně to bylo otravný), ale jinak k ní nemám žádnou výtku.
I další aktér Finn byl super, jeho poznámky mě kolikrát rozesmály a já si ho zamilovala.
Za to Sebastien s tím jsem měla problém. Vůbec jsem mu nevěřila a přála si, aby už ho kopla do zadku :D
Ještě se mi teda nelíbil ten konec, to její děsné rozčarování, panebože, holka a co jsi jako čekala?!
Suma sumárum, bylo to fajn čtení.

18.02.2022 4 z 5

Smrtihlav Smrtihlav Franck Thilliez

Já měla strašný problém se stylem vyprávění. Na můj vkus to bylo dost schizofreni a uspěchané.
Komisař dost labilní, což by se vzhledem k okolnostem dalo i pochopit, ale jeho chování mi k srdci neprirostlo.
Naopak cením ten nápad s hmyzem, to bylo neotřelé a velmi zajímavé.

25.01.2022 3 z 5

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Druhy díl se mi zdál děsně utahaný a málo uvěřitelný, opět jsem mela problém uvěřit věk hlavním hrdinům a Ruby bych občas dala pár facek, překlad mě místy dost trhal uši. Oslovení maminka, tatínek pro mě dost nepochopitelné.
Jinak nelituji, že jsem knížku přečetla, ale s jinými knížkami od Mony se to moc srovnávat nedá.

05.11.2021 3 z 5

Jak se spřátelit s temnotou Jak se spřátelit s temnotou Kathleen Glasgow

Pokud Vám zemřel někdo blízký přečtěte si tuto knížku, jelikož je plná bolesti a situací, které jsou zcela pochopitelne.
Setkáváme se tu s Grace, které umře maminka a projde si pěstounskou péči. Silné téma, které autorka dobře uchopila.

18.10.2021 4 z 5

Krvavá Rose Krvavá Rose Nicholas Eames

Jsem ráda, že jsem druhý volně navazující díl nečetla hned potom prvním.
Jelikož bych měla potřebu srovnávat a první díl by z toho vyšel stoprocentně jako vítěz.
Na druhou stranu, takhle mě to bavilo. V knize se neustále něco dělo, jejich humor mi byl blízký a sama vypravěčka stejně jako v předchozím díle byla super, takže nešlo jinak než s ní sympatizovat.
Jediná věc co mě na knize stvala byla sama Krvavá Rose. Ježíši ja si nemůžu pomoct, ale ta její maska "jsem chladná mrcha a vy se tu poserte" mě chvílemi fakt vytáčela :D
Celkově mě, ale knížka bavila a rozhodně patří do šuplíku " ráda bych ti doporučila " a těším se co dalšího autor vymyslí :)

25.09.2021 5 z 5

Půl války Půl války Joe Abercrombie

Proč jsi mi to udělal?!
Po skvělém prvním i druhém díle, je ten třetí až příliš uspěchany a tam kde se schylovalo k epesnimu boji, bylo použito takových zbraní nad kterými jsem jen kroutila hlavou. Jako vážně?! Elfi zbraně?!
Otec Jarvi se zde stal špatným hochem, kterého ženou dopředu sobecké plány.
Trnka Bathu je zde jen okrajově a svým chováním mi byla kolikrát až odporná.
Jediný kdo mě v knize bavil byla dvojice Skara a Raithe.
S knihou jsem se prala celkem dlouho, nebylo to špatně napsané, ale zklamání z ní je obrovské.
A propo, co ty jména? Skara, Skifr, Skaer?! To byla motanice :(

12.09.2021 3 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Poslouchala jsem knihu v audioverzi a ze začátku mě dost iritoval hlas slečny, která jí namluvila, pak se však stalo, že jak gradoval příběh samotný, tak gradoval i jeji hlas, je to sakra vůbec možný? :D
Skvěle napsaný psychothiller, u kterého mi bylo chvílemi opravdu dost špatně, to jak Verity nenáviděla bylo tak...věrohodné!
Ten konec byl překvapivý, ale moje duše mu nějak nechce uvěřit, prostě to nejde věřím, tomu jak napsala svoji autobiografii než dopisu.
Každopádně něco takového bych od Coleen nečekala, bylo to vážně psycho.

27.04.2021 4 z 5

Solitaire Solitaire Alice Oseman

Další úžasne zbytečná knížka.
Když si to shrneme , tak hlavní hrdinka nenávidí vše kolem sebe, školu, rodinu, lidi, ale hlavně nenávidí život sám o sobě. Do toho se celkem zbytečně promítne divný "klub" Solitaire, kolem, kterého se všechno točí, ale je to dost předvídatelný a zbytečný. Chvílemi to zachraňoval jedině Michael, který byl správně na hlavu, jinak to bylo dost o ničem.
Chápu, že když trpíte depresivní poruchou nepotřebujete důvod na to, abyste se zabily, ale očekávala bych tedy hlubší pohled na věc. Tohle bylo strašně jednoduchý.

13.01.2021 2 z 5

Temné bratrstvo Temné bratrstvo Luke Scull

Nejdřív jsem se za boha nemohla začíst, táhlo se to jako smrad. Někde v pulce knížky jsem si oblíbila pár postav a na jejich dobrodružství se těšila no a konec, ten byl výborný. Skvěle napsána bitva a tři větší zvraty. Nakonec jsem s prvním dílem spokojená, což je pro mě teda překvapení :D

31.12.2020 4 z 5