whiolet whiolet komentáře u knih

Ostří mrtvého muže Ostří mrtvého muže Luke Scull

"Myslím, že poučení je takové, že dobří lidé jsou schopní páchat zlo, a že zlí lidé můžou bezděčně konat dobro. Nejsou žádní jednoznačni hrdinové nebo padouši, jenom lidi, co se snaží dělat správnou věc, a ti, co ne. "
Krásné a pravdivé shrnutí všech postav, které vás v trilogii provázejí.
Příběh se mi četl dobře, zamilovala jsem si ještě víc Kayna a Jereka (budete mi chybet kluci) . Bohužel vytkla bych až moc záporných postav, chvílemi už jsem se ztrácela kdo je proti komu.
Trilogie má svoje mouchy, ale pořád se, to dle mého názoru řadí mezi tu lepší a propracovanější fantasy.

10.01.2021 4 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

(SPOILER) Je těžké hodnotit tuhle knihu. Zdá se mi, že 4 hvězdičky jsou pro ní až moc dobré, naopak 3 zase až moc málo.
Dlouho mi trvalo než jsem se začetla, takže jsem si knihu dávkovala po malých částech a četla jí (i přestože mě bavila) celkem dlouho.
Ocenila bych více ze světa kolem pomerancovniku a méně z Ynysu.
Ead byla skvělá hlavní postava, naopak Sabran mi byla nesympaticka, a ta jejich citová linka mě celkem iritovala.
Tane a svět kolem ní, byl úžasný, jenže Nyclas, který v tom jejím světě, také žije,byl pro mě zbytečná a otravná postava.
Lothe byl srdcař, jeho dějovou linku jsem vždy hltala.
Prostě kniha byla lepší průměr, měla světle i šedé momenty. Kniha ma být primárně o dracich, ale na můj vkus jich je tam dost málo( a připravte se, že vam chvili potrvá zjistit který je dobrý a který špatný,to je taky nářez), více je to o Ynyskem trůnu a intrikach. Škoda. Čekala jsem něco velkolepého.

11.12.2020 4 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Tak jo, pojďme si to trochu shrnout a utřídit si myšlenky, jelikož jsem pořád na emoční vlně díky této knize.
Negativa- pokud přečtěte recenze dřív než ji začnete číst, budete mít od knihy velká očekávání. To je v pořádku, má přece dost vysoké hodnoceni, jenže... Prvních 150 stránek se v ději spíše jen motáte. Moc postav. Velký nový svět, a chvílemi i nezáživný děj, ale nebojte pak se to s nástupem Umbry Mortis změní a bude to parádní jízda!
Další negativum je pro mě překlad. Ačkoliv ho dělala stejná osoba jako Dvory, tady mi vadily některé slovní obraty. Krkolomné věty nebo popisování děje.
Pozitiva: Cca po 200 stránkách už se to slušně rozjelo a totálně mě ten jejich svět pohltil. Postavy v knize, jak ty hlavní i ty vedlejší byly prostě napsaný s citem. Bryce byla dokonalá hlavní hrdinka a Umbra mortis byl prostě boží! A ty jejich dialogy? No tak, na ty jsem se vždycky těšila.
Kniha ve mně dokázala vyvolat smích i pláč a sakra, když tohle kniha dokáže musím jí dát pět hvězd :)

25.10.2020 5 z 5

Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Nevím jestli je to tím, že jsem teď dost četla fantasy nebo něčím jiným, ale tohle mě brutálně nebavilo.
Vadilo mi na knížce asi všechno, sorry, ale tolik ran, kolik schytá tady hlavní vyšetřovatelka ,nedostal snad nikdy nikdo v žádný jiný detektivce. Atraktivní kněz, který má mimochodem skvělou postavu je taky dost podezřelý. A na konec tu máme pachatele... tak tady jsem tu pointu celého příběhu moc nepochopila.
Za mě to byla nuda. Dočetla jsem to jenom proto, že knížky prostě dočítám.

14.10.2020 2 z 5

Medová smrť Medová smrť Hanni Münzer

(SPOILER) Kniha se četla dobře, jenže čím déle jsem jí četla, tím více mě na ní štvalo věcí.
Jako první historické nesrovnalosti.
Jako druhé značné množství postav.
Jako třetí( a tím bych to ukončila) Deborah. Co s tou holkou je, že po smrti matky spí s jejím milencem? A celkově to její myšlení... jako hlavní hrdinka mi k srdci nepřirostla
Bohužel knihu musím zařadit mezi lepší průměr.

06.10.2020 3 z 5

Vůně ďábla Vůně ďábla Mons Kallentoft

Touto knihou se loučím s Malin. Zažili jsme spolu hodně, holka, ale tenhle poslední díl s Tebou, pro mě byl fakt očistec.
Gratuluji autorovi, protože z hlavní postavy udělal ozralou trosku, která je přesvědčena, že miluje chlapa, který s ní chrápe za prachy.
Povrchově se taky řeší případ, ale ten je vlastně, tak nezáživný, že mi to bylo fuk.
Tohle bylo zklamání a zbytečný čtení.

30.09.2020 2 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Začátek a konec? Naprosto geniální! To rozuzlení bych neuhadla ani v nejdivočejším snu, bohužel prostředek se dle mého moc nepovedl. Chvílemi mě to nudilo, a některé pasáže pro mě byly zbytečné.

29.09.2020 3 z 5

Dopisy ze Sachsenhausenu Dopisy ze Sachsenhausenu James Moloney

Několikrát se mi u této knihy stalo, že mě příběh natolik pohltil, až jsem ztratila pojem o čase.
Román z koncentračního prostředí, který je protkán utrpením i naději zároveň.

28.08.2020 4 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

První polovina knihy byla super. Mělo to fajn nápad, příběh byl čtivý, postavy zajímavé a celkové zpracování za mě teda super, jenže, ta druhá polovina....
Ehm pak se začalo řešit, kdo, že to teda je? A hlavní hrdinka jak smyslů zbavená začala ukazovat na všechny, do toho ta podivná shoda náhod s chlapcovo (Robbieho) sestrou a celkové rozuzlení mi vzalo veškeré sympatie k této knize.
Škoda mohlo, to být zajímavé čtení, ale autorka se do toho na můj vkus až moc zamotala, a tak tu máme další průměrnou knihu, tohoto žánru.

06.07.2020 3 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Bylo to celkem fajn nenáročné čtení. Někdy mě Barbora vyloženě lezla na nervy tím svým " Já nikoho kromě babičky nepotřebuju, tak se tu třeba poserte" Jindy mě naopak svým cynismem rozesmála. Milada mi, ale byla sympatičtější a její pasáže jsem četla radši i když to v tom Nebi bylo někdy i na mě moc :D

23.05.2020 4 z 5

Poloviční král Poloviční král Jan Hamouz

Jako pardon?! Tohle je prvotina? Taková naprostá bomba! Pro mě je tohle Objev Roku co se fantasy týče. Nechápu proč téhle knížky není plnej bookstagram atd. Vždyť je to něco neuvěřitelnýho!
Strašně mě to bavilo. Kniha vypráví z pohledu několika postav a to mám ráda, protože i když je to někdy náročnější na z orientovaní se, člověk se nenudí jedním příběhem a když to všechno hezky do sebe zapadne uděla, to následný "Wau" Efekt.
Mrzí mě jen jedna věc a to, že ještě není druhý díl.

11.05.2020 5 z 5

Polibek v Londýně Polibek v Londýně Catherine Rider

Moc Vánočně mi ta knížka teda nepřipadala, o proti New Yorku, to bylo docela nudné čtení.
Ačkoliv je to fajn jednohubka do autobusu, celkově bych to hodnotila jako slabý průměr.

22.01.2020 3 z 5

Temný experiment Temný experiment Gwenda Bond

Miluju tenhle seriál, a tak je nad slunce jasné,že jsem si knížku chtěla přečíst a doplnit si "informace" o tom ,jak se Eleven dostala do laboratoře, co byla její matka zač atd.
Oukej, tohle všechno v knížce bylo,ale vše podstatné by se dalo shrnout do 20 stránek.
Pro mě, to bylo zbytečné, nudné čtení a autorka se jen svezla na vlně,která panuje kolem seriálu. Propadák!

22.01.2020 2 z 5

Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Taková jednohubka do autobusu. Příběh byl jednoduchý, ale četl se dobře.
Od samého čtení o Osvětimi nebo detektivek super odreagování.

09.01.2020 4 z 5

Ferda cvičí mraveniště Ferda cvičí mraveniště Ondřej Sekora

Četla jsem Ferdu před spaním malému a byla to příjemná změna.
Synovi se příběh líbil a vždy se těšil až se bude číst další příběh :)

12.12.2019 4 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Děsila mě i bavila zároveň! Děti jsou zákeřný,když chtějí,ale když se vás přímo snaží zabít,to je teprve něco!
Za mě super čtení

05.11.2019 4 z 5

Královský rubín Královský rubín Agatha Christie

Její knížky jsou prostě klasika! Ačkoliv je moje nálada teď momentálně někde jinde a občas jsem se přistihla,že mě příběh nudí,knížka jako celek je fajn.

29.09.2019 4 z 5

Domov Domov Mats Strandberg

No rozhodne to neni Švédský Stephen King,ale mrazivou atmosferu autor s prehledem zvladl. Bohužel příběh je nedotazeny a ma dost much, tak třeba,tam kde by měl gradovat příběh spíše upadá, konec trosku neochopitelny a spoustu dalšího. Je to strašná škoda,protoze kniha je čtiva a leckdy nechutné popisky obyvatel jsou super,ale jako celek je to průměrné čtení.

13.08.2019 3 z 5

Přiznání Přiznání Anna Todd

První polovina knihy byla,tak mocně nabitá sexem, že by se červenala i dospělá ženská, natož puberťačka, pro, který tahle série je.
Naopak druhá polovina knihy to byl výplach mozku.
Hardin se chová jako mega Kok.. ehm jouda a Tessa ho pořád ospravedlňuje.
Nevím tahle knížka mě nijak nenadchla, kolikrát jsem i měla chuť přestat číst.

28.07.2019 3 z 5

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Bylo to milé poslední setkání s Larou Jean, na druhou stranu jsem od toho čekala malinko víc.
Avšak jako nenáročná oddechova knížka měla všechno co by měla mít.
Mimochodem víc než Lara Jean mi bude chybět Kitty :D

29.06.2019 4 z 5