whiolet whiolet komentáře u knih

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Tahle knížka me bavila víc než ta předchozí od této autorky.
Bylo to milé,nenáročné čtení

31.07.2019 4 z 5

Přiznání Přiznání Anna Todd

První polovina knihy byla,tak mocně nabitá sexem, že by se červenala i dospělá ženská, natož puberťačka, pro, který tahle série je.
Naopak druhá polovina knihy to byl výplach mozku.
Hardin se chová jako mega Kok.. ehm jouda a Tessa ho pořád ospravedlňuje.
Nevím tahle knížka mě nijak nenadchla, kolikrát jsem i měla chuť přestat číst.

28.07.2019 3 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Autorův styl psaní mě prostě baví!
Opět mě nezklamal co se jeho cestovatelskych zážitků týče.
Bylo to milé,vtipné, originální, prostě to bylo super.

24.07.2019 5 z 5

Vojenská felčarka Vojenská felčarka Heidi Rehn

Tahle kniha mě strašně zklamala. Prostředí zajímavé,postavy sympatické,ale celkový děj ztroskotal na plné čáře!
Nevím proč byla kniha tak dlouhá,když to nejdůležitější a nejzajímavější mohlo mít dohromady tak cca 70 stránek.

15.07.2019 2 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Nečekala jsem,ze mě kniha tak vtahne do sebe! Prvních 400 stránek jsem přečetla jedním dechem a nemohla jsem se odtrhnout. Bohužel dalších 130 stránek mi přišlo zbytečných a já se občas nad pořad stejným kolotocem mezi Tessou a Hardinem přistihla jak pomalu usinam.
Uvidím co přinese další díl.
Každopádně je to fajn od dechovka.

14.07.2019 4 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Tohle byl totální propadák! Hlavni postavy byly na přes držku, děj se vlekl a pointa příběhu byla málo uveritelna. Pro me celá knížka byla ztráta času a nejspíš se příště této autorce raději vyhnul obloukem.

06.07.2019 2 z 5

Klan Klan Adrienne Young

Ačkoliv je kniha dost předvídatelna svým dějem, díky stylu psaní mě její čtení dost bavilo.
Bohužel knize na hodnoceni ubírá korekce. Velké písmena a chyby v textu by zasloužily facku.
Jsem také zklamaná ze závěrečné bitvy, ta by si zasloužila více detailního popisu,jinak to bylo fajn čtení.

02.07.2019 4 z 5

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Bylo to milé poslední setkání s Larou Jean, na druhou stranu jsem od toho čekala malinko víc.
Avšak jako nenáročná oddechova knížka měla všechno co by měla mít.
Mimochodem víc než Lara Jean mi bude chybět Kitty :D

29.06.2019 4 z 5

Hra na lháře Hra na lháře Ruth Ware (p)

Tohle byla absolutní slatanina a ztráta času. Čtyři holky co jsou spolu v 15 letech nejlepší kamarádky ,pojí jedno velké tajemství, a když jedna z nich po cca 17 letech napíše "Potrebuju tě" všechny se po tolika letech můžou pretrhnout a přijet...
Knihou nás provází ISA,která nepřetržitě kojí a nezapomene vždy vylíčit v jaké situaci a pozici právě kojí. ISA má také nejspíš uz vykojený mozek jelikož má doma chlapa,který se o ní strachuje ona mu lže,mysli na Luca a nakonec to otočí proti svému muži, a kdyby neměla batole dle jejich slov by s nim skončila, protože ji nevěří,že mu nevěrná není,ale o týden později se malém vychrape s jiným...To jako vážně?!
Nakonec po x stránkách vyjde najevo rozuzlení celého "tajemství" a je to taková kravina,že mám chuť hodit knížku z okna.
Je mi velkou záhadou jak tohle může být bestsellerem.

27.06.2019 2 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Na rozdíl od knihy To prší moře mě tenhle příběh bavil víc, na druhou stranu se nedá autorce upřít fakt, že hlavní postavy jejích knížek se chovají nenormalne a vy máte chuť s knihou mlátit o zeď a křičet "To si ze mě děláš už prd.el ne?!"
Jinak me bavil autorčin sarkasmus a celkově styl psaní, naopak mě zklamalo co udělala s hlavni postavou Misou, tu podle mě odflakla.

18.06.2019 4 z 5

Návrat Kouzelnice Návrat Kouzelnice Chris Colfer

S knížkou jsem se celkem prala, příběh byl dobře napsaný,ale nesedl.mi do nálady :(

16.06.2019 3 z 5

Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

První polovina knížky mě neskutečně bavila, bohužel druha polovina knihy spadla na úroveň "málo uveritelna červená knihovna" a já občas kroutila hlavou jak naivně, chaoticky a hloupe se postavy chovají.
Je to strašná škoda a z knihy budu mít ještě dlouho zvláštní pocit.

13.06.2019 3 z 5

Růženky Růženky Stephen King

Je zvláštní,že po dlouhé době mi tahle kniha přijde jako Kingovka za starých dobrých časů.
Zdlouhavým popisováním děje i postav mi to připomnělo Pod Kupolí.
Nápad i zpracování zvládli kluci na výbornou,jen těch posledních 18 stránek mohli vynechat, to bylo pro mě velké zklamání a hlavně zbytečnost!

04.06.2019 4 z 5

Les Les Chelsea Bobulski

Nápad dobrý,ale zpracování tragické.
Vyprávění mě místy nudilo a ten překlad,teda taky nic moc.
Věřím,že se to začínajícím čtenářům může líbit,ale pro mě bylo tohle mrhani časem.

30.05.2019 2 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Autor to se slovy umí, a vy se necháte unášet atmosférou starého Říma i špinavými Benátkami.
Příběh se mi líbil jen by knize neuskodilo trochu osekanejsi děj.

29.05.2019 4 z 5

P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Tak jsem si myslela, že mě to bude bavit jako Všem klukům, které jsem milovala,ale bohužel, tohle mělo opačný efekt.
Už od páté kapitoly jsem uhodla záměr autorky a záhadného dopisovatele, a to mi fakt vadilo.
Na rozdíl od výše zmíněné knížky tohle bylo takové jednodušší a dost ploché čtení.
Byla to taková průměrná jednohubka na jeden večer.

25.05.2019 3 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Tak tohle byla opravdu odpočinková kniha.
Ačkoliv mám ráda Dánsko, hygge je mi sympatické, tahle kniha na mě působila strašně málo uvěřitelně.
Dlouhé dialogy a nesmyslná jednání hlavních aktérů mě iritovala, a když se všechno obrátilo ve sluníčkovou náladu já přestávala mít chuť číst.
Za mě to tedy byla průměrná knížka, která se však dá přečíst rychle a navodí Vám atmosféru Dánska.

20.05.2019 3 z 5

Stín věcí ztracených Stín věcí ztracených James Islington

Už od první kapitoly mě kniha zaujala, a já se s chutí ponořila do zajímavého světa, kde nic není takové jak se na první pohled zdá.
Měla jsem obavy jestli si kniha udrží mojí pozornost, když má 670 stránek,ale nakonec čtení utíkalo opravdu rychle.
Líbil se mi styl a myšlení autora. Pokud máte pocit, že se ztrácíte v ději a vyrojí se kolem vás moc zbytečných otázek, autor vám je s citem na dalších stránkách vysvětlí z pohledu někoho jiného.
A ten konec?! Wau!
Těším se na další díl.

17.05.2019 4 z 5

Čas vlků Čas vlků Elisabet Nemert

Kniha byla velmi odlehčená ,co se tohoto tématu týče, a já jsem i celkem ráda, jelikož jsem díky tomu nebyla "emočně vycucaná".
Příběh se mi líbil, postavám jsem fandila, jen mi tam neseděli ti vlci a krkavec, i když to asi měla být narážka na Nacismus a Židy (teda aspoň doufám, jinak by to nedávalo žádný smysl).

12.05.2019 4 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Coleen se nedá upřít jeden zásadní fakt a to je ten, že její knížky jsou brutálně NÁVYKOVÉ a vy musíte jen číst a číst.
Také jsem až s třetí knížkou od této autorky pochopila, že Coleen, svým postavám naloží tolik problémů na bedra, že to snad není ani možné. Bohužel tohle dělá i sám život, některým lidem a autorka to moc dobře ví,a tak se snaží,aby to ani její postavy neměly jednoduché.
Občas mi vadila překombinovanost děje a nevyspělost hlavních postav, na druhou stranu to všechno jako celé bylo milé a strašně čtivé.
A sakra já miluji poezii,takže máš u mě bod navíc Coleen.

07.05.2019 4 z 5