Wizardos komentáře u knih
Líbilo se mi to zamlada, když jsem to četl poprvé, líbí se mi to i teď. Škoda, že nejsou další díly, tak snad jednou v angličtině...
Zrovna dvakrát mě to nenadchlo. Série Martin ze Stvolna od pana Vondrušky mě bavila víc a Cornwell to už je úplně jiný liga.
Nejdříve jsem se nemohl začíst, děj skákal sem a tam, vypadalo to, že to nebude zas taková pecka, jak se původně zdálo. Jenže pak se to rychle zlomilo a já už jsem sledoval příběh Natanela, Marie, Rishou a Sarah s otevřenou pusou a hltal jednu stránku za druhou.
Parádní zakončení mini-trilogie. Soupeření agenta Pendergasta s bratrem Diogenem mi docela připomínalo soupeření seriálového Sherlocka Holmese s profesorem Moriartym :)
Jedním z důležitých faktorů, jak posoudit kvalitu knihy pro mě vždy bylo a bude, zda jsem ji schopen přečíst více jak jednou a tuhle knihu jsem nedávno dočetl a to snad již počtvrté. Přečetl jsem ji skoro na jeden zátah před 20 lety a o moc déle mi to netrvalo ani teď. Tohle prostě není žádný pán prstenů s epickým dějem a dobrým koncem, ale i tak to je brutální nářez. Mám vydání z roku 93 a už to na knížce začíná být trochu znát, ale prostě nemůžu hodnotit jinak...
Velmi dobře se to četlo a o to tu snad jde. Douglas Preston se pomalu, ale jistě stává mým oblíbeným autorem.
Příběh zasazený do zajímavé doby, odehrávající se na zajímavých místech, ale přesto se mi zdálo, že tomu něco chybí a hodnotím pouze jako průměr. Byla to moje první knížka od tohoto autora, ale ještě mu chci dát další šanci.
Nerad bych v někom vzbudil dojem, že to je špatná kniha, ale prostě už to není ono. Mám zakoupené skoro všechny předchozí Feisty, ale tahle byla vážně poslední.
Skvělé pokračování skvělého prvního dílu. Jako největší vadu na kráse vidím nekonečné čekání na to než si budu moct přečíst třetí díl.
Skvěle napsané. Četl jsem spoustu historických románů ze starověkého Egypta, Řecka, Říma nebo třeba středověké Anglie, ale tenhle román mi opravdu sedl a přenesl mě na vzdálené mongolské pláně.
Krimi věci moc nečtu, ale tahle kniha mě po pomalejším rozjezdu opravdu chytla a do konce už nepustila.
Kniha mi moc nesedla, děj zbytečně skákal sem a tam, nakonec jsem ji se sebezapřením dočetl, ale nijak nadšen jsem nebyl.
Moje první kniha od těchto autorů, chytla mě a nepustila, už se těším na další.
Parádní kniha, přečetl jsem jedním dechem. Asi nejlepší ze všech autorových knih.