xxtom xxtom komentáře u knih

Posel z Liptákova Posel z Liptákova Zdeněk Svěrák

Perfektní :)

03.07.2017 5 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Kniha mě moc bavila a napasná je hezky, styl vyprávění se mi moc líbí. Dějové zvraty jsou opravdu nečekané. Některé pasáže jsem si musel přečíst víckrát, protože se mi ani nechtělo věřit.

28.05.2017 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Kniha mě opravdu nebavila. Nějak jsem se nedokázal začíst do děje.

08.02.2017 2 z 5

Hmyz je docela jiný Hmyz je docela jiný Marcel Safír

Úžasná kniha o pozorování hmyzu. Žádné složité přírodovědné termíny. Moc hezky se čte.

02.01.2015 5 z 5

Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Vynikající kniha, přečetl jsem jí jedním dechem. Je psaná zajímavou formou, která nutí i přemýšlet.

12.01.2014 5 z 5

Vánoce v Praze Vánoce v Praze Jaroslav Rudiš

Nenáročná vánoční večerní procházka Prahou s hezkými ilustracemi.

04.01.2025 4 z 5

Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Rozhovor a názory od užasného a velmi moudrého člověka.

03.09.2024 4 z 5

Propletený život Propletený život Merlin Sheldrake

V knize jsem se dozvěděl zajímavé věci, ale čekal jsem, že se dozvím daleko více. Místy jsou kapitoly hodně dlouhé a autor dost odbíhá od tématu.

15.08.2024 3 z 5

Zátopek ... když nemůžeš, tak přidej! Zátopek ... když nemůžeš, tak přidej! Jan Novák

Hezky kreslený příběh Emila Zátopka, příjemné počtení.

12.10.2023 5 z 5

Přes Zábradlí k Cimrmanům Přes Zábradlí k Cimrmanům Jan Hraběta

Divadelní životopis pana Hraběty doplněný spoustou dobových fotografií. Pro milovníky Cimrmanů povinná četba :-).

01.05.2023 5 z 5

Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny Dominik Stroukal

Náhled do Dark webu a věcí s ním spojených.

06.06.2022 3 z 5

Klaun si povídá s Bohem Klaun si povídá s Bohem Jiří Suchý

Pan Suchý se krásnou češtinou zamýšlí nad vírou a Bohem. Knihu jsem četl až jako druhou v pořadí, první jsem četl její pokračování. A musím přiznat, že právě to její pokračování se mi líbilo daleko víc. Určitě se ale chci k této knize s odstupem času vrátit.

06.04.2022 3 z 5

Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost Život na naší planetě: Mé svědectví a vize pro budoucnost David Attenborough

Svědectví o tom, jak měníme planetu k horšímu a předpověď toho, jak špatně to s námi dopadne, pokud se radikálně náš přístup nezmění.

14.02.2022 4 z 5

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Putování hlavního hrdiny ve své mysli a minulosti.

30.01.2022 3 z 5

Doba temna Doba temna Adéla Elbel

Kniha mě hodně překvapila. Nečekal jsem takhle poutavé čtení vesměs o nehezkých věcech. Kniha se mi dobře četla a paní Elbel mě dokázala upoutat. Určitě doporučuji.

06.01.2022 5 z 5

Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti Dominik Stroukal

Některé pasáže trošku moc technické, možná až zbytečně. Ale celkově určitě zajímavá kniha.

03.11.2021 3 z 5

Gustáv Husák Gustáv Husák Michal Macháček

Biografie Gustáva Husáka. Chtěl jsem se o jeho životě dozvědět víc a kniha přesně to splnila.

08.06.2021 3 z 5

Není-li to nemožné...: Život sira Nicholase Wintona Není-li to nemožné...: Život sira Nicholase Wintona Barbara Winton

Kniha napsaná dcerou pana Wintona vypráví o celém jeho životě, rodině a práci. Samotné organizaci vlaků je věnovaná jen malá část. Smekám na tím, co všechno pan Winton dokázal.

04.03.2021 4 z 5

O kolečko míň (můj život s autismem) O kolečko míň (můj život s autismem) Josef Schovanec

Pan Schovanec je neuvěřitelně inteligentní. Je úžasné, že se s autismem dokázal dostat takto daleko.

05.02.2021 3 z 5

Neobyvatelná Země Neobyvatelná Země David Wallace-Wells

Kniha o globálním oteplování, o jeho následcích a o tom, co nás (lidi) čeká a nemine. Kniha je místy trošku složitější na porozumění, ale celkově určitě stojí za přečtení. Všechny popisované následky globálního oteplování jsou hodně strašidelné.

31.12.2020 3 z 5