yonda yonda komentáře u knih

Tokijský ghúl:re 3 Tokijský ghúl:re 3 Sui Išida (p)

Bitva se s koncem 3.dílu dočká vítězů i poražených...příběh pokračuje...

16.01.2021 4 z 5

Luštěninová kuchařka Luštěninová kuchařka Petr Klíma

V rámci žánru se kniha docela dobře četla. Pár zajímavých kombinací jsem objevila.

31.08.2020 3 z 5

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Knihy o hygge už jsem četla víckrát. Tahle se řadí k těm lepším. Neberu to jako dogma, ale něco z ,,návodu na štěstí " se vybrat dá.

31.08.2020 3 z 5

Tokijský ghúl 14 Tokijský ghúl 14 Sui Išida (p)

Bitva skončila...neubránila jsem se dojetí. Vyvstalo víc otázek, než jsem čekala...takže: re, to jistí.

13.07.2020 5 z 5

Tokijský ghúl 9 Tokijský ghúl 9 Sui Išida (p)

Opět dávám plný počet bodů. nejsem milovník krve a bojových scén, ale v tomto případě do sebe všechno tak zapadá, že brutalitu ani nevnímám. Spíš to všechno nutí člověka přemýšlet o tom, kde je vlastně dobro a kde zlo.

03.07.2020 5 z 5

Diagnóza žena Diagnóza žena Zuzana Součková

Kniha je spíš sbírkou povídek z blogu. Vcelku příjemné čtení na cesty do práce.

17.05.2020 3 z 5

Tokijský ghúl 5 Tokijský ghúl 5 Sui Išida (p)

Pro tuto mangu mám prostě slabost....

27.04.2020 5 z 5

Tokijský ghúl 8 Tokijský ghúl 8 Sui Išida (p)

Jako vždycky super!

27.04.2020 5 z 5

Expozice – problémy a řešení Expozice – problémy a řešení Bryan L. Peterson

Kniha obsahuje spoustu krásných fotografii a spoustu užitečných rad. Ovšem já jako naprostý začátečník nejsem tou pravou cílovou skupinou. No alespoň jsem se dozvěděla, že focení není až tak jednoduchá záležitost a že mám co dohánět.

14.04.2020 4 z 5

Bylinky - Praktická příručka krok za krokem Bylinky - Praktická příručka krok za krokem Andi Clevely

Tato příručka jde hodně do hloubky. Dozvíte se jak bylinky pěstovat i jak je následně využít.
Kniha už není úplně nová, což je nejvíc vidět na fotografiich. Jinak asi dobrý..

02.04.2020 3 z 5

Sexy v padesáti a úžasná v šedesáti Sexy v padesáti a úžasná v šedesáti Judy Steinberg

Zkušenosti bývalé ženy režiséra Hollywoodu se poněkud těžko aplikují na české prostředí. Musím ale autorce přiznat i pár vtipných postřehů. Takže nezatracuji.

30.03.2020 3 z 5

Macbeth Macbeth William Shakespeare

Toto Shakespearovo drama bych si měla přečíst v plné verzi. Tato zkrácená sice poskytne určitý přehled o čem toto dílo je, ale je to na úkor celkového prožitku. Příště to určitě napravím. Jinak prostě Shakespeare....

13.03.2020 4 z 5

Kuchařské suroviny Kuchařské suroviny Ingeborg Pils

Dobrá pomůcka pro všechny, kdo mají zájem o gastronomii anebo prostě jen milují jídlo.

02.03.2020 3 z 5

All you need is kill - Stačí jen zabíjet All you need is kill - Stačí jen zabíjet Rjósuke Takeuči

Skvělá manga. Jak na pohled tak po obsahové stránce. Děj měl spád , konec velmi dojemný. Jediná chyba-přečteno za večer...

03.01.2020 4 z 5

Večeře v Paříži Večeře v Paříži Elizabeth Bard

Musím se přiznat, že až po otevření knihy (již půjčené) jsem zjistila,že jde vpodstatě o kuchařku. Nevadí ,bavily mě vsuvky o Francouzích a jejich zvycích ,co se stravování týče. Recepty také nejsou marné. Jeden už jsem zkusila a další tři si opsala.

01.12.2019 3 z 5

Knižný klub slečny Lucy Knižný klub slečny Lucy Emma Davies

Tahle knížka mě vážně bavila. Vpodstatě jsem si oblíbila všechny hlavní postavy /občas trochu haprovala Lia/,takže jsem ráda sledovala každou dějovou linku.

25.11.2019 4 z 5

Malý velký muž Malý velký muž Thomas Berger

Poutavý příběh o životě tak,jak skutečně vypadá.

18.10.2019 3 z 5

Tokijský ghúl 2 Tokijský ghúl 2 Sui Išida (p)

Přečteno za cestu do práce a zpět. Škoda ,že nemám další...

08.10.2019 4 z 5

Miluji Paříž Miluji Paříž Caroline Vermalle

Tady jsem i trochu,,skákala".Hlavní hrdinka mě totálně štvala.Jejímu příteli jsem se nemohla přestat divit , že se s ní nerozešel hned na 20.stránce. Abych nebyla nespravedlivá-poslední 2 kapitoly mě už i bavily.Přesto si volná pokračování knihy nejspíš nechám utéct.

01.10.2019 2 z 5

Kašlu na muže! Kašlu na muže! Zsuzsa Rácz

Poprvé jsem četla maďarskou autorku.Příjemné překvapení,typická oddechovka a i vcelku vtipná.

27.08.2019 2 z 5