zandu zandu komentáře u knih

Sága 2 Sága 2 Brian K. Vaughan

Druhý díl vtáhne a nepustí. U prvního jsem byla trochu na rozpacích, ale je to čím dál lepší. Těším se na další :-)

31.12.2021 4 z 5

Sága Sága Brian K. Vaughan

Nevím přesně, co jsem čekala. Vím jen to, že jsem čekala mnohem víc.
Bylo to divné? Jiné? Kresba je skvělá. Děj - uvidím, co bude v dalších dílech. Zatím mám rozporuplné pocity.

30.12.2021 3 z 5

Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Tento můj komentář se týká všech dílů. Celou sérii jsem četla za uplynulých x let celkem třikrát. A dvakrát jsem ji poslouchala přes spaním, naposledy tento rok. Tuto sérii miluju, ale čím jsem starší, tím více si uvědomuji, kolik je v knihách násilí. Ano, chápu, jde o boj o moc a svrhnutí zla. I tak je to moje oblíbená série a v audioverzi chválím pana Stránského, načteno perfektně.

17.11.2021 5 z 5

Božská tajemství Jajanek Božská tajemství Jajanek Rebecca Wells

Tuhle knížku miluju. Četla jsem již několikrát před lety a určitě přečtu časem znovu.

22.10.2021 5 z 5

Neplechy čerta Zbrklíka Neplechy čerta Zbrklíka Sandra Dražilová Zlámalová

Krásné ilustrace i hezké příběhy. Dcera si Zbrklíka oblíbila :-)

22.10.2021 5 z 5

Poslední knihkupectví Poslední knihkupectví Madeline Martin

Bylo to hezké, ale to je tak nějak vše. Přidávám se k uživatelce mfajmanova - neurazí, ale ani nenadchne. Čekala jsem mnohem víc.

16.10.2021 3 z 5

Odpočítávání Odpočítávání Timo Parvela

Druhý díl malinko slabší, ale opět velmi čtivý. Kdyby to šlo, dám 4 a půl hvězdiček. A jdu na třetí :-)

29.09.2021 4 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Já mívám u jeho knih většinou "problém" na začátku, kdy se mi děj vleče, přesto nemám tendence knihu odložit. Poté mě příběh neskutečně vtáhne. A pak - dlouhý závěr a neurčitý konec, kdy si člověk může domýšlet, co bylo vlastně dál... Bylo to dobré, ale asi jsem očekávala víc...

13.09.2021 3 z 5

Koralina Koralina Neil Gaiman

Kniha je fajn, ale film je mnohem lepší.

06.09.2021 3 z 5

Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Velmi, velmi, velmi čtivé. Má to spád. Být mi o pětadvacet méně, byla bych nejspíš super nadšená.

02.09.2021 4 z 5

Sběratelka parfémů Sběratelka parfémů Kathleen Tessaro

Krásný příběh... (hvězda dolů za nepřeložené francouzské větičky, ty mi tam maličko vadily)

17.08.2021 4 z 5

Rebuilt Rebuilt Alex Scarrow

Tak musím konstatovat - za mě dobrý.
Už to nemělo takové grády jako dva předchozí díly, ale i tak je závěrečný díl opět velmi čtivý. Jen jsem do poslední chvíle doufala v jiný konec. Ale musím říct, že se tato (ač občas dosti nechutná) trilogie povedla.

04.08.2021 4 z 5

Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Já jsem naprosto nadšená. Dloooouho jsem váhala, zda do této série jít. Nakonec jsem přeci jen neodolala a musím říct, že absolutně nelituji. Poznámky pod čarou se mi též líbily. Nemám, co bych vytkla. Jdu se pustit do druhého dílu a doufám, že bude stejně dobrý.

05.06.2021 5 z 5

Záhada černé květiny Záhada černé květiny Anna Ruhe

I druhý díl Voňavé lékárny přináší příběh plný vůní, napětí a krásných kreseb. Velmi povedené pokračování. Jen doufám, že vyjde další jeden až dva díly a série nebude zbytečně prodlužována, aby neztratila své kouzlo. Opět vřele doporučuji dětem i dospělákům :-)

24.05.2021 5 z 5

Vlak naděje Vlak naděje Christina Baker Kline

Silný příběh. "Krásná" kniha.

15.05.2021 5 z 5

Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Zajímavé. Chvilkama jsem se do čtení musela nutit, chvilkama jsem se naopak nemohla odtrhnout. Pocity z této knihy? Rozporuplné. Líbilo i nelíbilo. Asi jsem čekala víc, ale špatné to nebylo.
Ještě tu mám komiks, tak přemýšlím, zda se do něj pustit hned nebo to nechat pár dní usadit...

18.04.2021 3 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Jaj. To bylo...skvělé. Nejdřív jsem si říkala, že to je o ničem. Najednou příběh nabral grády a ufff... Výborná jednohubka.

21.03.2021 5 z 5

10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou 10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou Jan Rendl

Jak je již psáno níže, kniha je psána čtivě a zábavně a má krátké kapitoly.

20.03.2021 4 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Škoda, škoda, věčná škoda... Tohle mělo vyjít před deseti lety. I dnes oceňuji, že mám možnost nahlédnout do hlavy Edwardovi, ale už to není to ono.
Byla jsem nesmírně natěšená, když jsem se dozvěděla, že tato kniha konečně spatří světlo světa. Bohužel celkový dojem kazí chyby v textu. A že jich je! Kazí to komfort čtení. A i proto dávám pouhé tři hvězdy.

14.03.2021 3 z 5

Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

A mně se tohle moc líbilo. Přistihla jsem se, že se u čtení často culím jako blbeček :-D příjemná romantická oddechovka

25.02.2021 5 z 5