zatoulane_knihy zatoulane_knihy komentáře u knih

Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

ODKAZ HAWTHORNŮ

Je to druhý díl série HRA O DĚDICTVÍ. Je to navazující kniha o řešení rodinných záhad. Po vyřešení záhady, která se týkala čtyř vnuků se nám otevírá další záhada, která se bude týkat mrtvého syna miliardáře.

Hlavní hrdinka nejen že se dostala do milostné trojúhelníku, ale řeší i vlastní otázky ohledně své historie a rodové linie.

Odloučení od nejlepší kamarádky jí, nepřidává. Hrdinka si začíná pomalu zvykat na všechny nové role. V tomto díle, už začínají praskat všechna skrytá tajemství a duchové ze skříně.

Hrdinka si doslova sáhne na dno všech svých sil.

Mě tato série moc baví a těším se na další díl, snad vyjde brzo. Mám ráda záhady a tajemství takže kniha mi opravdu sedla.

Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

PRÁZDNÉ SLIBY

Je to první díl DUOLOGIE. Jestli máte rádi zápletky, zvraty a otázky je to knížka pro vás.

Potom co jsem tuto knížku přečetla, jsem zjistila, že hodně lidem nesedla. Jako vždycky jdu proti davu. Mě se osobně tyto příběhy moc líbí. Jen podle mě hlavní hrdinka dělá až moc zbrklá rozhodnutí.

Hlavní hrdinka žije v říši lidí, kde lidé uzavírají nesmyslné smlouvy, aby přežili. Bohužel jednu smlouvu uzavřela i ona se svojí sestrou, kde se upsaly splatit dluh své tetě. Jednoho dne, tetě dojde trpělivost a její sestru prodá do říše víl.

Hlavní hrdinka se bude snažit získat svoji sestru zpátky za každou cenu, i když to znamenalo ucházet se o ruku prince ze světlého dvora, i když ze srdce nenávidí vily a vše co představují.

Takže se máte na co těšit. Za mě to bylo dobře napsané a zanechalo to ve mě silné pocity, které ve druhém díle dávaly smysl.

Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

KRÁLOVSTVÍ TĚLA A OHNĚ

Je to druhý díl Z KRVE A POPELA. Takže kdo nečetl první díl a nechce si zkazit překvapení vynechá tento příspěvek.

Potom co hlavní hrdinku zradí její životní láska nejhorším možným způsobem. Po ztrátě nejbližších osob se musí vypořádat s faktem, že je jenom prostředek k vyjednávání. A že vše v co věřila byla jen lež a přetvářka.

Po konfrontaci, ji je nabídnuta jistá příležitost k dosažení všech cílů, které ona i on chtějí.

Hodně se zde hrdinka pere sama se sebou. Neví, jestli se má řídit rozumem či srdcem.

Mě se pokračování velice líbilo. Hlavně průběh a všechny další události. Přečteno jsem měla za dva dny a mrzelo mě, že nebyl v té době přeložený třetí díl.

Takže za mě 4 z 5 patří tyto díly, a příběh k mým favoritům!!

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Z KRVE A POPELA

Tuto knihu jsem četla na doporučení, i když na jiné doporučení to prý čtenářku tolik nenadchlo. Co se týče mě, já jsem byla do toho pohlcena od začátku.

Dobře promyšlené prostředí a příběh. Hlavní hrdinka je dívka Poppy, která v životě zažila hrůzu v dětství. Následně ji královna prohlásila za vyvolenou bohy a PANNOU. Přes obličej nosila neustále závoj, nesměla s nikým mluvit a nikam chodit bez doprovodu.

Jenomže to se Poppy nezamlouvalo. Má zvědavého ducha a často v noci vyklouzne z pokoje do města, kde lidí pozoruje a snaží se aspoň trošku žít. Jedné noci jí, ale osud zavede do jednoho pokoje nevěstince, kde se seznámí s proslulým strážcem Hawkem Flynnem.

Od okamžiku kdy se seznámí, se jejich životy a budoucnost propojí.

Za mě je to opravdu 5 z 5

Láska draka Láska draka Anna Lowe

Už po pár kapitolách jsem věděla, že se mi to bude líbit. Cassandra jako hlavní hrdinka je za mě úžasná!! A rozhodně si musíte přečíst její příběh, který se proplétá se Silasem. Na toho bylo moudré si počkat. Za mě je to nejlepší díl z celé série!! Je to oddychové čtení u kterého nemusíte moc přemýšlet. Autorka nás nešetří pikantní scény. Příběh se trošku opakuje, ale pro odlehčení to vůbec ničemu nevadí. Já se do hlavních postav zamilovala a rozhodně stojí za přečtení i pátý díl!

26.02.2024 4 z 5

Okouzlení medvěda Okouzlení medvěda Anna Lowe

(SPOILER) Pozor možné spoilery.
Tak tohle byla tak krásně romantická linka, že moje romantické srdíčko úplně hřeje radostí. Už od prvního dílu jsem měla tušení, že náš malej Grizzly bude mít něco extra. Tuhle zápletku a cestu k osudové družce jsem vážně nečekala.. bylo to krásný, žhavý, akční.. vše co se mi líbí. Teda začátek byl trošku smutný, ale časem se to změní. Hunter je prostě medvídek snů. A líbí se mi ta myšlenka trvalé lásky i přes uplynulé roky. Naše hlavní hrdinka je za mě úplně top!!! Líbí se mi její povaha a kuráž a všechno co k policistce patří. Opět tu máme čtení z obou pohledů. Za mě byly opět nejlepší ty rozhovory Huntra s vnitřním medvědem!! Je to tak vtipný!! Prostě tato série patří k mým oblíbeným!!

03.10.2023 5 z 5

Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

TWISTED LIES

Čtvrtý a poslední díl této úchvatné série. Jelikož jsem se na tento díl začala hodně těšit už od minulého dílu, kdy nám naznačili lehkou linku!!! Bože můj...

Příběh je v časové lince měsíc od odstěhování Jules ke svému přítelovi. Když jsem došla ke 100. straně už mi šla hlava kolem z těch nových jmen a postav, člověk rychle začne ztrácet. Určitě doporučuji si psát poznámky.

Jinak příběh se krásně četl a nedokázala jsem se odtrhnout. Opět tu nebudou chybět scény. Je tu super ukázka toho, že ze dna vede jen jedna cesta a to vzhůru.

Tato romantická linka má spoustu záhad a přesto plyne tak jemně. Příběh čteme ze dvou pohledů Stelly a Christiana, i když ze začátku hlavně ze Stellina pohledu.

V Knížce mám hodně oblíbených scén, ale jedná z mých je ta s dopisy. Ta mi vyrazila dech. Je škoda že jich tam není ukázáno všech dvacet .

Hodně zajímavá postava je Christian, pochopit jeho povahu a chování mi trošku trvalo, ale popravdě si nedokážu představit, že by se měl chovat jinak.

Je super, že se autorka dala tak dlouhý Epilog a nastínila nám trošku budoucnost.

Miluju tuto knížku a tento příběh, opravdu úžasná práce autorky, rozhodně plánuji si přečíst další knížky od ní!! Takže za mě, jen doporučuji.

Twisted Games: Hry na ostří nože Twisted Games: Hry na ostří nože Ana Huang

~HRYNAOSTŘÍNOŽE~

Druhý díl série TWISTED

Nevím, proč ale prostě tato série mi tak sedla. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Opravdu bylo těžké se odtrhnout.

Určitě doporučuji u toho poslouchat doporučený playlist. Byla škoda že to nemělo více písniček!

Pokud jste milovníci romantické linky, určitě je tato knížka pro vás. Bylo vážně úžasný vidět průběh jejich příběhu a opravdu se mi chvilkami tajil dech.

Nejen že je to úžasný příběh o zakázané lásce. Do toho musí Bridget řešit nové královské povinnosti.

Příběh čteme z pohledu hlavních hrdinů princezny Bridget a jejího svalnatého, pohledného bodyguarda Rhys.

Já miluju romantické linky, takže tato série mi opravdu sedla, i když je tu Rhys hodně dominantní snad ještě víc než Alex v prvním díle.

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

TWISTED LÁSKA NA OSTŘÍ NOŽE

Od prvního popisu Alexe Volkové se mi rozbušilo srdce. Tak to, už mi přišlo velice zajímavé a tušila jsem, že to bude moje krevní skupina!

První díl série je rozhodně skvěle napsaný. Recenze co jsem na ní četla vůbec nepřeháněli.

Tento díl mi Hodně připomíná sérii padesát odstínů šedi, ale rozhodne je za mě mnohem lepší!! Knihu čteme ze dvou pohledů Avi a Alexe. Je vážně zajímavé vidět některé situace z jeho pohledu. Takové zápletky a zrady jsem nečekala ani skoro na konci. Vyrazilo mi to dech.

Co mě nejvíce pobavilo byl ostrý jazyk princezny, když si podala Alexe. Skoro celý jejich rozhovor jsem si označila!! Prostě úžasný.

Rozhodně se zde nešetří s pikantními scény. Časová linka zde trošku skáče do předu, ale to vůbec nevadí. Podle mě to každý čtenář pochopí.

Opět jsem měla problém knížku odložit. Nejradši bych přečetla celou sérii kdyby vyšli přeložené i další díly.

S hlavní hrdinkou Avou jsem se hned sžila, hodně jsem se viděla v její povaze neponaučitelného romantika.

Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

VE STÍNU POPELA

Očekávaná kniha tohoto roku, je tady. První díl série o PRVNÍ PANNĚ. Sérii Z KRVE A POPELA, už snad zná skoro každý. Pokud ne, recenzi mám ve starším příspěvku.

Není pochyb, že se knížka i přesto, že měla hodně stran, četla jedním dechem a měla jsem problém jí odložit. Nechtěla jsem jí odložit, proto ještě teď doháním spánkový deficit.

Co mě trošku mrzelo byla, až velká podobnost scén s první sérií, ikdyž to byly moje oblíbené části knihy. To bylo asi jediné malé, nepatrné mínus z mnoha plusů. Dobře popsané prostředí, člověk má pocit, že tam stál s hlavními hrdiny.

Záhady, tajemství, proroctví, osud, láska, nenávist, chtíč,odpuštění.. no a další a další věci. Člověk se tu v žádném případě nenudil.
Konec knížky mě trošku naštval a přidal, asi dalších třicet otázek na můj, už tak rozsáhlý seznam.

Knížku miluju a mám ráda styl psaní autorky, takže jsem nebyla vůbec zklamaná a jsem velice natěšená na další díl.

Pokud se ptáte, jestli zde jsou taky scény, tak vám musím říct, že ano a velice podrobné!!
Několik stran jsem si musela označit!!

Za mě je to úžasná knížka, ale Z KRVE A POPELA je SRDOCVKA.

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

PŮLNOČNÍ KORUNA

Druhý díl série SKLENĚNÝ TRŮN, mě opět od začátku pohltil.

To že se Celena postavila k proroctví, tak jak to udělala chápu od začátku. Romantická linka zde nabírá neuvěřitelné obrátky. Zbožňují jak se vyvíjí romantická linka. Události které zde vznikly, mi srazil úsměv z tváře, z předešlých kapitol.

Ale ten závěr ,no už se těším, až se pustím do třetího dílu. Líbí se mi že je zde jedna situace z více pohledu. Což rozšíří vztahové linky příběhu.

Knihu jsem přečetla během pár dni. Byo těžké jí odložit. Emoce se mi zde mění rychleji, než počasí venku. Série se mi líbí čím dál víc a přirůstá mi k srdíčku.

06.04.2024

Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

GALLANT

Tak tohle byla pro mě největší výzva. Podle jiných recenzí jsem očekávala úplně jiný příběh.

Četlo se mi to opravdu ztěžka. Čím víc jsem se dostávala do temných koutů knihy, tím to pro mě bylo těžší a těžší. Přesto, že má kniha jen 300 stran, to bylo těžké a dlouhé čtení.

Celou dobu jsem se snažila vcítit do hrdinky a pochopit všechna její jednání a kroky. Při přečtení poslední věty jsem se rozbrečela. Vůbec jsem nečekala takový závěr. Vím že jsou knihy s happyend a pak ty s tragédii, ale co je tady to fakt netuším. Úplně mě to emočně rozbilo.

Tato kniha byla vážně pro mě síla. Už si ji asi v životě nepřečtu znovu. Protože je tam hodně o ztrátě atd. Na mě to bylo až moc silné. No mazec. Úplně se cítím citově vyčerpaná.

06.04.2024 2 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

SKLENĚNÝ TRŮN

Po dlouhém přemýšlení a odhodláni, jsem se i já vydala do říše SKLENĚNÉHO TRŮNU. Opravdu jsem nevěděla co si mám o této sérii myslet. A vždycky mě děsila série víc jak 3 knih. Tak uvidíme jestli mě to bude držet dál.

Ze začátku mě to trošku nudilo, ale čím víc jsem se seznámila s hlavní hrdinkou, tím víc se mi líbila její prostořekost, odhodláni a chuť k osvobození.

Po několika měsících co hrdinka (nájemná vražedkyně) trpěla v dole smrti, jí navštívil princ s životní nabídkou. Tu po delší diskuzi přijme. Aby naše vražedkyně nikomu neublížila, měl na ní dohlížet kapitán stráží. Nečekaně vztah mezi ní a těmito muži se postupně mění a poznávají se. Mezitím musí vražedkyně vyhrát souboj o králova bojovníka, aby byla blíž ke svobodě.

Určitě zde nechybí duchové dávných královen, nečekaní spojenci, příšery z nočních můr a magie. Která je zakázána v celém království.

Děj se dal celkově předvídat. I tak mě to bavilo až do finálního boje. Posledních pár kapitol mi přišlo nudných a zbytečně to natahovalo závěr.

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

°

PŮLNOČNÍ MĚSTO
ROD ZEMĚ A KRVE

Knížka mě na první pohled odradila svým počtem stran. Začátek bylo pro mě opravdu těžké čtení. Ale po jedné velké události, se mi to začalo číst úplně samo. Pak stránky ubývaly úplně samy.

Dvě nejlepší kamarádky, jedna vlkodlak, druhá napůl víla a člověk, které žijí hlavně okamžikem, jsou nerozlučná dvojka. Jedna má určenou budoucnost s velkým B a druhá, které většina lidí tvrdí, že se neměla vůbec narodit.

Pak se vše pro obě změní. Nastane situace, ve které se ovšem objeví romantická linka, kdy se hlavní hrdince do života připlete anděl.

Vztah který každý den se mezi nimi mění a názory na druhého mění, je zároveň vtipné a bere dech.

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

HRA O DĚDICTVÍ

Po vilách a nadpřirozených bytostech, je tohle super změna. Moc jsem tomu nedávala, spíš jsem se toho bála, že mě to nezaujme. A díky tomu jsem byla velice příjemně nadšená.

Jak se na knížce dozvíte tak jedna dívka zdědí bohatství od miliardáře, kterého v životě neviděla, nebo si to ještě neuvědomovala. Jedna z podmínek, aby zdědila skoro všechen majetek, je jeden rok bydlet v jeho „DOMĚ“.

Miliardář má čtyři vnuky, samozřejmě se tu objeví romantická linka a někdo zaujme naší hlavní hrdinku.

Miliardář vychovával svoje vnuky tím způsobem, že jim dával hádanky a učil je využít všechny jejich zájmy atd. A jednu tuto záhadu jim zanechal i po smrti.

Opravdu je tu spoustu linek, které vás zaujmou. I když mě to chvilkami dost mátlo z těch odboček a otázek. I přesto si myslím, že je to super knížka s úžasnou myšlenkou.

Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

KORUNA Z KOSTÍ A ZLATA

Třetí díl ze série Z KRVE A POPELA. Jako předešlé díly, i do tohoto dílu jsem se ponořila od prvních kapitol. Takže pozor na SPOILERY.

Prvních pár kapitol jsem měla minimálně třikrát infarkt, byla jsem tolikrát šokovaná, že jsem se bála co se bude dít dál. Pak se do půlky knížky moc dějově příběh neposunul, ale autorka nám to vynahradila jinak.

Určitě zde najdete další level vztahu mezi hlavními hrdiny. Pomalu a jistě dostává hlavní hrdinka své odpovědi, ale bohužel za nepříjemných okolností. Samozřejmě po zodpovězení otázek se objeví nové.

Potom, co se dostanou do hlavního města, se musí vypořádat s těžkými situacemi. Jestli jste si mysleli, že její život už nemůže být horší, no tak se těšte.

Zvrácená pouta Zvrácená pouta Lexi Ryan

ZVRÁCENÁ POUTA

Druhý díl DUOLOGIE (Prázdné sliby).

Ten mě nadchl jako ten první. Druhý díl navazuje, ve chvíli kdy končí první. Hlavní hrdinka zjistí, že osoba, které dala srdce a vytvořila si s ním pouto, jí jen využila a zradila.

Když se vydá na útěk, doví se pravdu o zotročování dětí a chce je všechny zachránit. V tu chvíli objeví nečekaného spojence. Dostane zde odpovědi na všechny otázky, které jí trápí a také ty o kterých ještě neví.

K tomu se bude muset rozhodnout jestli dá přednost rozumu nebo srdci. No, kdybych popsala další situace, se kterými si bude muset poradit, tak bych toho hodně prozdradila.

Kniha se mi velice rychle a dobře četla. Jenom ten začátek mi přišel, že se trošku vlekl. Takže za mě 4 z 5

Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

BRIDGERTONOVI NEČEKANÁ LÁSKA

Šestý díl série začíná z pohledu Michaela Stirlinga. Vyhlášeného hejska a lamače srdcí. Kdy v první kapitole popisoval podrobnou náklonost k manželce svého bratrance, který byl pro něj jak bratr. Mučivě toužil po Francesce.

Opět první část knihy mě dostala. Autorce se povedlo mě přimět se vcítit do všech třech postav a pak nastala situace, o které jsem už věděla z předešlých děl. Ale odrovnalo mě to.

Následovaly další události, myšlenky, rozhovory. Nejlepší rozhorovy podle mě byly mezi Colinem a Michaelem. Pokaždé jsem chtěla dát Colinovi pusu za jeho trefně mířené komentáře.

Po přečtení 21. kapitoly, mě bylo Francesky líto a zároveň jsem nechápala její rozhodnutí. Tuhle část vynechala autorka z jejího pohledu, abychom mohli pochopit její jednání.

I když zde scény po pátém díle nemohly být snad ještě lepši i přesto jsem se opět cítila jak nazačátku této knihy. Nakonec se moje srdce muselo uklidit, i když to chvilku trvalo. Do poslední kapitoly, jsem netušila jak to dopadne a to mě i děsilo. Zatím moje druhá nejoblíbenější knížka série.

Tato série je super jako oddechová chvilka, po náročnější četbě.

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

BRIDGERTONOVI S LÁSKOU, ELOIS

Tohle byla teda jízda. Úplně odlišná situace než jsme četli do posud. Chápu, že každý nemůže mít svojí lovestory a šťastné chvilky, ale tohle mě emočně dost dostalo. Krásná romantická linka.

Tento příběh se odehrává na jednom panství nedaleko MOJÍ CHATY. Jedna z nejlepších scén bylo, když přijeli její bratři!!! Nechápala jsem dost povahu a chování sira Philipa.

I když zde nebylo tolik vtipných scén a výstižných jako v předešlých dílech, tak tu nechyběli. Čteme příběh z pohledu Elois a sira Philipa. Jen mě mrzí, že v určitých situacích vidíme jen ten jeden pohled a ne z osoby, které bych v té chvíli chtěla.

Hodně se zde řeší ztráta rodiče a výchova dětí.. odvaha a odhodlání se kterou Elois bere přítomnou situaci mě vážně dostává do obdivu.

Zařadila se rozhodně k oblíbeným sourozenců Bridgertonových.
5 z 5

Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Po dočtení mi bleskla jediná myšlenka.. CO TO JAKO MA BÝT???

Poslední kapiltou jsem snad četla 5x a stejně tomu pořád nerozumím co se tam dělo. Opravu mám v hlavě zmatek. Čeho si všímám posledních pár knížek od této autorky, že se snaží vždycky na závěr šokovat. A dlouho se ze začátku moc neděje. Tady se toho moc nedělo, až po pár kapitolách a pak to začalo.

Určitě vám doporučuji, pokud jste ještě nezačali číst tuto sérii nebo Z KRVE A POPELA, tak si vypisujte postavy a informace.. mě už ze všeho jde hlava kolem.

Ale musím uznat, že autorka to má opravdu vymyšlené a propracované.
Nevím zda je to náhoda a nebo opravdu záměr, ale už začínají skládačky pomalu zapadat do sebe.
Opět se tu nešetří s pikantními scénami, ale co mi trošku začalo už vadit tak to nadávání. Někdy mi to přišlo až zbytečné.. Rozhodně, to ale stojí za přečtení, je to návyková série, které je těžké odolat. Taky jsem si vědoma, že je tu víc příznivců týmu NYKTOS A SERA, ale já vás zklamu, za mě je to POPPY A CASTEEL

Knížku jsem dostala v rámci spolupráce @humbookblogeri.

„Myslím, že .... se mnou něco není v pořádku.“ řekla jsem.
Přistoupil ke mě a dotkl se teplými prsty mé tváře a opět se objevil elektrický výboj.
„Protože jsi právě roztrhl boha vlastníma rukama, a to bylo ... celkem sexy.“

12.12.2023 5 z 5