zbožňuju_knihy komentáře u knih
(SPOILER) SPOILER!
Zase jedna z knih, kterou jsem začala číst ráno a v podstatě nepřestala, dokud nebyl konec..
Kniha krásně vtáhne do děje, Franka mne bavila a celou dobu jsem byla v očekávání, jak kniha dopadne. V knížce je několikrát zmiňován můj oblíbený Remarque a já jsem jen doufala, že tato kniha neskončí jako většina těch jeho.
Kniha má uvedenou poznámku, že je inspirována skutečností, tedy předpokládám, že jde nejspíše jen o Bílou růži a jsem velice ráda, že právě tahle odbojová reálná skupina zde byla použita, včetně jmen skutečných hrdinů, kteří mají v několika městech "své" ulice, na univerzitě bustu i pomník.
Příběh sám o sobě je chytlavý, pěkně odsýpá a kdyby nebylo opět chyb gramatických nebo vynechávání písmen v textu, člověk by si neměl na co stěžovat. Snad jen na ten závěr, který působí až moc růžově a použité věty jako "A už Tě nikdy neopustím", "A já Ti to nikdy nedovolím", trochu knihu shodily v kýč.
Přes výhrady dávám 5* (přečteno za jeden den...).
Moje první kniha od autorky, zaujala mne ta krásná obálka a příběh o tajemné mapě :-).
Jedná se o takovou pěknou, chytrou detektivku, není tady tolik krve a násilí a vůbec to nevadí.
Líbila se mi, až narazím na další díly, ráda si je pořídím.
Kdo nečetl předchozí díly (jako já), nevadí, příběh je samostatný.
Neměla jsem pocit, že by mi něco chybělo k pochopení.
Za pět hvězd, poprvé King, který není tak květnatě popsaný, ale jde rovnou k věci, žádná stránka nenudila, mělo to švih. Bylo to fajn!
Když jsem zde uviděla ten přebal, musela jsem se pousmát a zavzpomínat:-).
Kniha přečtena za dva dny, označila bych spíše za psychologický román, který tíhne k detektivce :-): pro někoho, kdo hledá vyloženě thriller, bude kniha nudná. Četla se pěkně, konec jsem vytušila asi až ve 3/4. Jeden velký SPOILER: hlavou mi pořád jel film Prokletý ostrov :-D a daleko od tématu to tedy nebylo. Dávám 5*, prže se mi četla sama.
Začalo to jako super thriller a nakonec z toho byla pohádka na dobrou noc pro dospělé. Naprosto přitažené za vlasy v části hledání Paula Lennona a správného hotelu. Zhruba tam někde jsem se ocitla v pohádce, kde jde vše hrdinovi na ruku a byla jsem si jistá happyendem.
Někdy takové konce knize uškodí..
Milé a krátké myšlenky, úvahy na papíře. Hezké zamyšlení k usínání.
Patřím mezi ty, kteří by si knihu užili i kdyby měla o 200 stran méně.
Je celkem jasné o co tu půjde a konec je také předvídatelný, úžasně natahovaný, tak jak to umí jen King: květnatě popsané vše. Zabíjení pavouka na 3 strany :-), apod.
Kniha se mi četla skvěle, ale chvílemi mě doháněla k šílenství zbytečným pitváním a popisováním, pro mne věcí někdy nepodstatných. Začátek 200 stran, kdy se jen popisuje: ano popisuje se tu celé město, ale místy mne odlétly myšlenky jinam a nemohu říci, že by mi chyběly nějaké informace..
Už jsem se nemohla dočkat, až přijde závěr.
Pro mne jsou geniální jeho povídky: asi u mě vítězí nad rozvleklými knihami.
Viděla jsem film a ten je proti knize, jak to už bývá - slabý.
Po zhlédnutí seriálu jsem se těšila na knihu. Překvapivě nepřišlo žádné velké wow!: seriál je věrnou kopií knihy, jsou tu jen drobné nuance a překvapivě bych si troufala tvrdit, že seriál je o fous lepší než knižní předloha (velká výjimka).
Čekala jsem více napětí, chvílemi mi přišel příběh nudný a "Historické poznámky.." by pro mne už být nemusely.
Další díl už kupovat nebudu.
Někdo tu srovnává s 1984.. tedy 1984 jsem četla několikrát a ta kniha mne naprosto pohltila. Ale toto.. je plné myšlenek a vzpomínek, nicméně i přesto je kniha čtivou a proto hodnotím za 4*.
Kniha je čtivá a svižná, žádná hluchá místa. Narazila jsem na ni náhodou v jednom hypermarketu a jsem za to ráda, slupla jsem ji za 2 dny :-).
Určitě se nebudu bát sáhnout po další knize od tohoto autora.
Chvílemi mi záporná postava lezla krkem, na konci jsem vše pochopila a už jsem ho tak neodsuzovala. Stále mi ale zůstal ten pocit, že ať už je záměr jakýkoli, do životů cizích lidí nám nic není a nemáme právo do nich zasahovat..
Přečtěte a zamyslete se nad tím i vy.. :-), prže stojí za to.
Knihu jsem přečetla, dá se říci, jedním dechem. Byla skvělá - nejsem fanouškem sci-fi, MOŽNÝ SPOILER ale různé teorie se mne dotýkají a zajímalo by mne, zda něco takového existuje či máme jasně dáno co a jak bude a tak vždy skončíme stejně. No každopádně pro mě kniha k zamyšlení..
Čtivé, dobře napsané, hlavní hrdinka je v podstatě neustále v lihu a není si jistá ničím. Otázku kdo vraždil si můžeme zodpovědět poměrně brzy-vzhledem k počtu aktérů. I přesto byla knížka dobrá a já se nemohla odtrhout. Film jsem neviděla, bylo kolem něj tolik marketingu, že mě to odradilo.
Byla to hrozná blbost, ale čtivá!
Ta holka mi přišla docela hloupá a šíleně mě vytáčela. Darcy asi hodně čte Kinga, začíná děj nechutně natahovat, až to není hezké ..
Přečetla jsem to za dva dny. Ale prostě.. přišlo mi to nějaké přitažené za pačesy. Dávám 4* za čtivost
(SPOILER) Je to opravdu pohádka, vykradená ze všech možných pohádek.
King už je starý pán, fantazii nějakou má, ale zde si vypomohl odevšad. A protože je to starý moudrý pán, pokaždé, když se inspiruje, nám to i otevřeně poví.
Líbila se mi moc první část v reálném světě, poté jsem měla docela dlouho pocit, že čtu hodně vatu, však také kniha je pěkně tlustá a stála 600,-, později se začalo něco dít a příběh se zase zvedl. Byla to příjemná změna, jelikož mám za sebou několik severských detektivek, ale akorát mi to stačilo, bylo toho ažaž. Jen mne mrzelo, že jsme se po těch devíti letech nedozvěděli, jak si tam teď jednotlivé postavy žijí. No vlastně šťastně a spokojeně až do smrti, že.
Nesmím zapomenout zmínit se o obrázcích na začátku kapitol, ty byly hrozně fajn :-).
Nemůžu jinak, prostě za plný počet. Tahle série mne chytla neuvěřitelně a tentokrát jsem se i zasmála, když šel Fába do swingers klubu :-D.
Tehle chlap prostě psát umí a je to druhej Larsson, prostě jo! Nemůžu se dočkat, až se vrhnu na další díl.
Knihy od Remarquea jsou pro mne jistota. Vždy se podivuji, jak úžasně bohatě je to napsané, jak hluboké to je a současně mám pocit, že lidstvo hloupne a dnes jsou knihy psány tak nějak urychleně, hlavně ať se tam něco děje!
Kniha je plná dobrých myšlenek a konečně nekončí smrtí hlavního hrdiny.
"..A tak jediné, co zbylo, je čas od času večer plný zádumčivosti, té zádumčivosti, jakou cítí každý člověk nad tím, že všechno pomíjí a že on je jediným živým tvorem, který to ví a který rovněž ví, že je to útěcha, i když ji nechápe. .."
Líbila se mi, ale nejlepší pro mne stejně zůstává Čas žít, čas umírat.
Prší.. začala jsem číst ráno a večer bylo přečteno.
Zpětně mne mrzí, že se mi do ruky dostala jako první kniha Hlasy a to již před čtyřmi lety! Takže nějaké detaily již nemám v paměti a stejně tak vztah Florin - Bea už nevím přesně, jak se vytvářel, jelikož jsem sérii nečetla od 1. dílu. Knihy na sebe navazují volně, takže je nemusíte číst po sobě, ale lepší to je :-)
Tato kniha byla ze série, zdá se, zatím nejlepší, konec by v reálu vypadal asi jinak, ale mně se to tak líbilo! Mám je ráda a nechce se mi ty vyšetřovatele opouštět, doufám, že nám paní Ursula ještě nějaký ten díl napíše :-).
Mohu doporučit pro milovníky literatury vyšetřování-vraždy.