zdenka4808 komentáře u knih
Pribeh sedlaka,ktery prisel do pustiny a vlatni pili v ni vybudoval prosperujici statek.Obycejny zivot,radosti,starosti a plany.Neobycejne hezka kniha.
Knihy Jaroslavy Černé mám moc ráda. Velmi čtivou formou si doplňuji znalosti z naší historie. O Polyxeně jsem věděla jen to, že jí matka věnovala sošku Jezulátka a ona ho pak věnovala karmelitánům. Tady paní Černá popsala celý její život a vlastně i život v tehdejší době, kdy to mezi katolíky a protestanty bylo hodně vyhrocené. Doporučuji.
Moc mě to neoslovilo, zvláště část s tajemným panem M.
Začátek a konec příběhu se mi moc líbily. Prostředek byl na mě trochu zdlouhavý, jenže já už dávno nejsem cílová skupina a Vánoční prasátko jsem si přečetla, protože pohádky k Vánocům prostě patří. Obrázky v knize jsou krásné.
Kniha se mi líbila. Je fajn, že si v dnešní době můžete vygooglit obrázky staveb i další informace o Santinim. Každopádně mě kniha nalákala k návštěvě Zelené hory.
Tuto knihu jsem měla ve škole jako povinnou četbu. Pamatuji se, že jsem jí nedokázala přečíst. Byla složitá na čtení a vůbec mě nebavila. Teď po mnoha letech jsem se rozhodla dát jí šanci. No, a nebylo to vůbec špatné čtení. Zvláště se mi líbilo vrátit se do té doby, kdy ještě byly úplně jiné mravy, lidé nic moc neměli a přesto dokázali milovat a radovat se ze života.
Kniha se dobře četla, docela mě i pobavila, ale té erotiky a zvratů už tam bylo trochu moc.
Krásná kniha, moc hezky se čte. Jsem ráda, že mlýn ještě stojí ve své původní podobě, a že ho třeba někdy navštívím. Určitě si na bratry vzpomenu i na jejich nelehký život.
V mém věku už by to jasné bylo. Ale v jejich, a v jejich době? Moc jsem jim fandila...
Kniha se mi líbila. Musí to být hrozné, takhle znenadání přijít o zdraví a dosavadní život. Vůbec se nedivím, že klesal na mysli.
První polovina je napsaná velmi vtipně, zvláště práce pošťáka je popsána velice trefně. Konec už mě tolik nebavil.
Příběh českých žoldnéřů, kteří se s nadšením a s vidinou snadného zbohatnutí dávají do služeb bavorského falckraběte Ruprechta. Po prohrané bitvě u Schönbergu se jich pouhá hrstka vrací domů do Čech. Myslím, že neprávem opomíjené dílo a přitom pro mě jeden z nejlepších Jiráskových románů.
Námět se mi líbil, žena obviněná z čarodějnictví léčená v horké komoře a k tomu další vraždy. Dál už mi děj připadal trochu jednodušší, ale četlo se to dobře.
Knihu jsem si stáhla jako Eknihu zdarma. Hned od začátku mě velice bavila. Úplně jsem soucítila s mladým naprosto nezkušeným lékařem, který se ocitl v naprosto odlehlém kraji a musel se spolehnout pouze sám na sebe a vědomosti vyčtené z knih. A bohužel, hned jeho první případ byla polomrtvá mladá dívka, která spadla do drtičky na len...
Knihu jsem objevila mezi eknihama zdarma a téma mě hned zaujalo. Trochu mě zklamal konec, ale jinak doporučuju k přečtení.
Kniha se četla skoro sama, ale Graham byl za všech okolností tak moc úžasný, až to bylo trochu neuvěřitelné.
Kniha se mi velmi líbila. Vypráví o strastiplné cestě do Lurd,
o poslední naději těžce nemocných, kteří sem přijíždějí prosit Pannu Marii o své uzdravení. Věř a víra tvá tě uzdraví. Ne všem se to ale podaří a jak jinak zase se najdou tací, kteří toho zneužijí pro svůj zisk.
Nebylo to špatný a kdybych si to přečetla před patnácti lety, tak bych byla nadšená. Vraždu, kterou nikdo 40 let neobjasnil a pak přijde novinář a hackerka s iBookem a za pár měsíců je případ vyřešen. Těch šťastných náhod bylo trochu moc.
Kniha se četla hezky, chtěla jsem vědét, jak to dopadne. Bohužel, téma jsem si nevybrala dobře, na mě to bylo až moc beznadějné.
Zajimava kniha. Mozna by me i lakalo prespat v lese s hlavou u potucku. Skoda, ze ne vsichni samotari si samotu vybrali dobrovolne. Proste jsou jen moc divni na to, aby s nima nekdo vydrzel.