zirafinec zirafinec komentáře u knih

Město zázraků Město zázraků Robert Jackson Bennett

Tuhle knihu jsem přečetla za pár dní, je absolutně skvělá, škoda smutného konce.

20.08.2022 5 z 5

Nyxia nespoutaná Nyxia nespoutaná Scott Reintgen

"Tuto knihu si uložte pod Ú jako Úžasná."

08.02.2022 5 z 5

Černý merkurit Černý merkurit Vojtěch Matocha

Kniha se mi velmi líbila, rozhodně doporučuji. Jsem ráda, že autor nezabrousil vyloženě k "nadpřirozenu" a zůstala to jen podivná část Prahy s ještě podivnějšími lidmi. Od knihy se nedal odvrátit zrak, a to jsem poslední den na dovolené. Jediné, co mě zaráží, je chování se hlavních postav. Myslím, že na svůj věk by se měli chovat jinak.

04.06.2021 5 z 5

Princ Kaspian Princ Kaspian C. S. Lewis (p)

Kniha se mi velmi líbila... Narnie je prostě Narnie - vtáhne vás do děje a nepustí, dokud ji nepřečtete, místo, kde zvířata mluví, skvělá zábava, napětí... Doporučuji.

SPOILER!!!
Proč proč, proč a ještě jednou proč už se Petr a Zuzana nikdy nevrátí do Narnie??? Vždyť to je Nejvyšší vládce Petr a jeho královská sestra - bájné postavy, které jsou opěvovány skoro tak jako samotný Aslan! Navíc, když vládli ve Lvu, čarodějnici a skříni, také byli dospělí a nikomu to nevadilo.

28.05.2021 5 z 5

Koruna času Koruna času Natalja Ščerba

Asi budu brečet.... Poslední kniha této naprosto skvělé série skončila, a já přemýšlím, co číst dál. Jenže po takto dobré sérii se mi při čtení jakékoli knihy bude stýskat po odvážné Vasilise, která se ráda obětuje pro přátele, mému oblíbenému Fešovi, rozumné a hodné Dianě, střeleném Nikovi, nic nechápajícím Leškovi, Bouřce, co si nebere s ničím servítky, nepředvídatelném Maarovi, věčně rozesmáté Zachaře a ostatních postavách. Proč jen to už muselo skončit???

Nicméně tisíckrát doporučuji.

Dokonalá obálka. Děkuji i za mapu na vnitřní straně přebalu.

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY CELÉ SÉRIE!!!
Zajímalo by mě, po jaké době se stala poslední kapitola.

To, jak se nakonec všichni zamilovali do někoho z jejich "party", mi přijde hrozně divné. Tak třeba Lešek měl na Ostale spoustu příležitostí....

Štve mě, jak tam jsou našmahané uvozovky. Strašně to kazí zážitek a v textu se člověk vůbec neorientuje.

Epochální závěr. Ale po tom, jak se celou knihu mluví pouze o tom, kdo se stan novým Časem, trochu předvídatelný.

Škoda, že Fešovi a Vasilise nebylo přenecháno více prostoru... Nebo alespoň jedna pasáž, kdy je nikdo nevyruší :-)

Zajímala by mě reakce v Hodinovém sále, když viděli Vasilisu s Fešem jako vládce času. Především Zachařina. "Dragocík" je mi opravdu sympatický, i když je z jiné časové paralely :D

15.05.2021 5 z 5

Srdce času Srdce času Natalja Ščerba

Tak-tohle-je-prostě-BOMBA! Úžasně napsané, postavy nejsou ploché, děj je skvělý... Do postavy jsem se vžila, spolu s hrdinkou nesnášela Severa, Dejlu, Maryšku a Marka, smála jsem se Žábovi,... Jediné negativum je, že hlavní zápletka je na tři stránky. Prostě doporučuji, doporučuji, DOPORUČUJI! Pokud jste to ještě nečetli, tak to rozhodně udělejte, protože se musí líbit všem. Ještě jednou - doporučuji.

12.05.2021 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

(SPOILER) Krásná kniha, i když se to stejně jako o V šedých tónech nedá úplně říci, protože jejich obsah to prostě nedovolí. Za mě sice horší, než V šedých tónech, ale přesto moc doporučuji. TATO ČÁST MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!!! Za á nechápu, proč jsou jména na začátku kapitol psaná s malým písmenem na začátku. Není to nějaká chyba? Za bé mi Alfredovy nenapsané dopisy přišly naprosto nezajímavé a matoucí. Dokud nenastoupil pořádně na scénu, vůbec jsem je nechápala. A za cé konec. Také vám přijde, že autorku prostě konce psát nebaví a proto je odbyde? Já jsem sice četla pouze Sůl moře a V šedých tónech, ale to jsou její první a třetí kniha. Kdyby to bylo jen v první, ještě bych pochopila, že se psaním nemá zkušenosti a proto udělala tuto chybu, ale takhle? To je prostě neomluvitelné. Vždyť Emilia na záchranném člunu také viděla loď, tak jak to že na ni nenastoupila? Nechápu. Kniha mohla být o těch pár kapitol na vysvětlenou delší. Proto hodnotím čtyřmi hvězdami.

Vina. Christensenová.

10.03.2021 5 z 5

Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Druhý díl mě bavil ještě více než první. Také jsem ho přečetla za jeden den a tohoto dne nelituji :)

15.04.2024 5 z 5

Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Přečteno během jednoho dne. Tuhle knížku doporučuji každému, kdo se rád vrátí do dětského světa a nevadí mu trocha štěstí a předvídatelnosti :)

15.04.2024 5 z 5

Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Naprosto mi učaroval nádherný jazyk, jímž je tato kniha napsaná (nebo minimálně přeložená). Achilleův příběh jsem do hloubky neznala, což tato knížka napravila. Čekala jsem, že se zde bude výrazně více řešit mytologie jako taková, ale vlastně mi nevadí, že se kniha zaměřovala pouze na tento příběh a s ostatními se moc nepropojovala. Už tak tam bylo až moc králů, princezen a dalších postav, z nichž si na polovinu už nevzpomenu.

Doporučuji. Hodně.

31.03.2024 5 z 5

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Lepší než druhý díl, to stoprocentně, ale na jedničku to nemá. Ale oproti minulému dílu se zde dočkáme více fantasy a méně erotiky, což je za mě pozitivní posun, i když dějová linka s Vestou je absolutně zbytečná a ty zvraty ohledně hlavní postavy... Mno...

25.02.2024 3 z 5

Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Když jsem to četla poprvé, v komentáři jsem psala, že konec nedává smysl, a proto dávám čtyři hvězdičky. Nyní dávám pět s tím, že konec smysl dává a je super. Doporučuji!

09.02.2024

Kouzelné přání Kouzelné přání Chris Colfer

Tak jsem si knihu přečetla po pár letech znovu a trvalo mi to jeden večer. Asi tak. Moc se mi líbí ve spojení s Vánoci, pohádkový svět tak má ještě větší kouzlo. Nebojte se, že je to pohádková kniha - pokud jste byť jen trochu infantilní, bude se vám líbit.
I když mi teď přišlo hledání jednotlivých věcí trochu moc jednoduché, za mě to nic nemění na kvalitě. Koneckonců, původně je myšlena pro děti.

27.11.2023 5 z 5

Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Panebože. Tohle bylo super. Konečně Nicovy pohledy, na to jsem čekala celou sérii. Hned pokračuji Apollónovým pádem.
a... #Solangelo

05.11.2023

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Knihu jsem přečetla znovu a zase jsem si ji neskutečně užila. Baví mě zasazení starověkého Řecka do současných USA, stejně jako jednoduchý humor. Příjemná změna od témat, která čtu obvykle.

26.09.2023 5 z 5

Rusovláska z Osvětimi Rusovláska z Osvětimi Nechama Birnbaum

Knihu jsem přečetla za čtyři dny. Pohltila mě a, zvlášť ke konci, jsem měla problém ji odložit. Jsem ráda za tyto knihy, které ilustrují příběhy lidí z velmi, velmi těžkých dob.

30.08.2023 4 z 5

Hrdinové ve člunu Hrdinové ve člunu Daniel James Brown

Tato kniha mě chytila a nepustila, přestože se o toto téma absolutně nezajímám a, upřímně, jsem ani nevěděla, že se v nějakém veslování soutěží na olympiádě. Člověk by řekl, že je to fikce, že něco takového nemůže být pravda, od Joeova příběhu až po to, jak se dostal se svými přáteli až do Berlína. Určitě ji budu číst znovu.

30.07.2023 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Tohle byla bomba. Pořád se něco dělo a konec mě téměř dohnal k slzám. Doporučuji.

15.07.2022 5 z 5

Dva roky prázdnin Dva roky prázdnin Jules Verne

Tuto knihu jsem nedočetla, ale tím nechci říct, že je špatná. Nedočetla jsem ji, protože mám raději jiné žánry. Na rozdíl od jiných knih z povinné literatury mi tahle tom seznamu zase tolik nevadí.

Přišlo mi, že zde často byly nesmyslné dialogy, a málo uvěřitelný příběh.

12.06.2022 3 z 5

Platnéř Platnéř František Niedl

Kniha mi bavila, ale ztrácela jsem se v popisu platnéřské práce.

21.05.2022 5 z 5