zoew

Samozřejmě by bylo co vytknout, to je ostatně vždycky, ale jsou to prkotiny, které nestojí za to psát. Já jsem se příjemně bavila a krásně jsem si u knihy odpočinula. Za mě 90%.

Spíš než obsah hodnotím zpracování, neboť jsem si opět ověřila, že apokalyptické náměty nejsou můj šálek čaje. Nicméně velmi pozitivně hodnotím styl psaní - román je čtivý, propracovaný, má spád a myslím že i pro netechnické typy je dost srozumitelný. A navíc působí velmi sugestivně, takže by se člověk skoro začal bát i svého mobilu nebo mikrovlnky.

Moc nevím, jak knihu hodnotit, protože jsem jednak od poloviny hodně přeskakovala a navíc jsem očekávala něco úplně jiného, takže nelze říct, jestli mě knížka zklamala nebo nezklamala. Ve svém žánru je bezesporu napsaná dobře, ale mě zkrátka dost nudila.

Vyhovoval mi jednoduchý a lehký styl psaní, takže se kniha dobře četla. Občas mírně přitažené za vlasy, což lze u tohoto druhu literatury tolerovat, protože prvoplánové jde hlavně o to čtenáře pobavit a já jsem se opravdu bavila.

už je to fakt hrozně dávno, co jsem to četla, ale pamatuji se, že mě to docela bavilo.

Tohle je snad ještě horší než 50 odstínů čehokoliv.

Kniha mě vůbec nezaujala, nedočetla jsem jí. Pro mě to nebyl román, ale pouze strohý popis "zločinu" a vězeňského prostředí - bez emocí, ale i bez nápaditosti, zajímavosti a čtivosti. Víc než beletrii mi to připomínalo slohové cvičení na úrovni druhého stupně základní školy.

Překvapivě dobré, začátek pomalejší, napětí jen nepatrné, ale zhruba od poloviny knížky příběh graduje, zaplétá se a zase rozplétá, kdo je tady vlastně zločinec? kdo štvanec a kdo oběť? Napětí se stupňuje ........ rozhodně jsem se nenudila a těšila jsem se na chvíle, kdy už zase budu moct číst dál.

Jednoduché a předvídatelné, nicméně četlo se lehce a nenudilo to.

Styl, jakým je kniha napsaná, bych rozhodně neoznačila jako čtivý - u mě to místy dost "drhlo" a myslím, že to šlo napsat líp, záživněji. Nicméně poklidná atmosféra francouzského maloměsta byla vystižená dost dobře.

Po prvních několika kapitolách jsem si říkala, že tahle knížka je nějaká divná. Po dočtení bych řekla, že je spíš zvláštní, plná neobvyklého humoru (suchého?, ironického?, sarkastického?, černého?, britského? - asi od všeho trochu), dost ukecaná (přílišné odbočky od tématu - i když jsou vtipné - dost rozptylují a děj znepřehledňují). Nejspíš díky té ukecanosti a množství postav jsem se v zápletce na konci už dost ztrácela, nevěděla jsem kdo je kdo a na čí straně vlastně stojí. Tohle vše ale nic nemění na faktu, že tahle bezesporu originálně napsaná netradiční detektivka s nepříliš zajímavou zápletkou, kterou bych ohodnotila max. dvěma *,se četla dobře a dost mě bavila. Ovšem za ten humor bych dala 4* a za originální a zajímavý sloh 3 a 1/2 *, takže když to zprůměruji, jsou to solidní 3*.

Výstižný a velmi humorně pojatý obraz současného Řecka - kdo tuto zemi nikdy nenavštívil, těžko některým skutečnostem uvěří nebo je nepochopí. Knížka je nejen zábavná, ale do jisté míry i poučná, napsaná lehce stravitelnou formou.

O malinko slabší, než Skleněné peklo, ale jinak velmi dobré a záživné čtení. Ale abych nebyla nespravedlivá, možná že byl problém spíš v tom, že jsem tuhle knihu četla ve slovenštině (jsem Češka) a tak to "trochu drhlo".