zoew
![Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14499/jako-zabit-ptacka-iW0-14499.jpg?v=1406026121)
Moc nevím, jak knihu hodnotit, protože jsem jednak od poloviny hodně přeskakovala a navíc jsem očekávala něco úplně jiného, takže nelze říct, jestli mě knížka zklamala nebo nezklamala. Ve svém žánru je bezesporu napsaná dobře, ale mě zkrátka dost nudila.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Láska, čest a prachy Láska, čest a prachy](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87319/laska-cest-a-prachy-87319.jpg?v=1315062003)
Vyhovoval mi jednoduchý a lehký styl psaní, takže se kniha dobře četla. Občas mírně přitažené za vlasy, což lze u tohoto druhu literatury tolerovat, protože prvoplánové jde hlavně o to čtenáře pobavit a já jsem se opravdu bavila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dočkáme se maturity Dočkáme se maturity](https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70591/dockame-se-maturity-70591.jpg?v=1300191380)
už je to fakt hrozně dávno, co jsem to četla, ale pamatuji se, že mě to docela bavilo.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Extáze: Extáze / Spoutaný a odhodlaný / Temné touhy / Dámská rozkoš Extáze: Extáze / Spoutaný a odhodlaný / Temné touhy / Dámská rozkoš](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24744/extaze-24744.jpg?v=1253109237)
Tohle je snad ještě horší než 50 odstínů čehokoliv.
![Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224167/oranzova-je-nova-cerna-Dvo-224167.png?v=1413907581)
Kniha mě vůbec nezaujala, nedočetla jsem jí. Pro mě to nebyl román, ale pouze strohý popis "zločinu" a vězeňského prostředí - bez emocí, ale i bez nápaditosti, zajímavosti a čtivosti. Víc než beletrii mi to připomínalo slohové cvičení na úrovni druhého stupně základní školy.
![Švéd Švéd](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224342/sved-224342.jpg?v=1413388825)
Překvapivě dobré, začátek pomalejší, napětí jen nepatrné, ale zhruba od poloviny knížky příběh graduje, zaplétá se a zase rozplétá, kdo je tady vlastně zločinec? kdo štvanec a kdo oběť? Napětí se stupňuje ........ rozhodně jsem se nenudila a těšila jsem se na chvíle, kdy už zase budu moct číst dál.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Odvážná Sage Odvážná Sage](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139179/odvazna-sage-139179.jpg?v=1352115066)
Jednoduché a předvídatelné, nicméně četlo se lehce a nenudilo to.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Čokoláda Čokoláda](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525/cokolada-kBl-525.jpg?v=1542968721)
Styl, jakým je kniha napsaná, bych rozhodně neoznačila jako čtivý - u mě to místy dost "drhlo" a myslím, že to šlo napsat líp, záživněji. Nicméně poklidná atmosféra francouzského maloměsta byla vystižená dost dobře.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206/obchodnik-se-smrti-206.jpg?v=1370813136)
Po prvních několika kapitolách jsem si říkala, že tahle knížka je nějaká divná. Po dočtení bych řekla, že je spíš zvláštní, plná neobvyklého humoru (suchého?, ironického?, sarkastického?, černého?, britského? - asi od všeho trochu), dost ukecaná (přílišné odbočky od tématu - i když jsou vtipné - dost rozptylují a děj znepřehledňují). Nejspíš díky té ukecanosti a množství postav jsem se v zápletce na konci už dost ztrácela, nevěděla jsem kdo je kdo a na čí straně vlastně stojí. Tohle vše ale nic nemění na faktu, že tahle bezesporu originálně napsaná netradiční detektivka s nepříliš zajímavou zápletkou, kterou bych ohodnotila max. dvěma *,se četla dobře a dost mě bavila. Ovšem za ten humor bych dala 4* a za originální a zajímavý sloh 3 a 1/2 *, takže když to zprůměruji, jsou to solidní 3*.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pod cypřišem se sklenkou ouza Pod cypřišem se sklenkou ouza](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116983/pod-cyprisem-se-sklenkou-ouza-116983.jpg?v=1333371980)
Výstižný a velmi humorně pojatý obraz současného Řecka - kdo tuto zemi nikdy nenavštívil, těžko některým skutečnostem uvěří nebo je nepochopí. Knížka je nejen zábavná, ale do jisté míry i poučná, napsaná lehce stravitelnou formou.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vežiak Vežiak](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127027/veziak-127027.jpg?v=1340863995)
O malinko slabší, než Skleněné peklo, ale jinak velmi dobré a záživné čtení. Ale abych nebyla nespravedlivá, možná že byl problém spíš v tom, že jsem tuhle knihu četla ve slovenštině (jsem Češka) a tak to "trochu drhlo".
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Král Krysa Král Krysa](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544/asijska-saga-kral-krysa.jpg?v=1732384807)
Málokdy čtu nějakou knížku 2x, u téhle jsem to udělala. Skvělé i když dost drsné čtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pět holek na krku Pět holek na krku](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54945/pet-holek-na-krku-GiF-54945.jpg?v=1577087022)
Je to už hodně dávno, co jsem tuhle knížku četla, ale pamatuji si, že mi přišla hrozně divná a moc mě nebavila, takže jsem se k ní nikdy nevrátila a odradilo mě to i od čtení dalších knih téhle autorky.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)