zsykorova zsykorova komentáře u knih

Habsburkové: Mýty a pravda Habsburkové: Mýty a pravda Katrin Unterreiner

Habsburkové mě vždy fascinovali, takže jsem ráda, že jsem se o nich dozvěděla něco nového.

26.02.2024 5 z 5

Deník sráče Deník sráče neznámý - neuveden

Já k tomu asi nemám co říct. Občas to bylo vtipné ale mísí se ve mně spíše děs a znechucení. Přečteno pouze ze zvědavosti.

20.02.2024 3 z 5

Knížka o Babičce a její autorce Knížka o Babičce a její autorce Václav Černý

Zajímavé, ale občas nudné.

01.01.2024 3 z 5

Srdce tajgy Srdce tajgy Alexej Viktorovič Ivanov

Čtení této knížky jsem dlouho odkládala, protože jsem se bála její délky, ale zakousla jsem se do toho a nepustila. Přiznám se ale, že jsem čekala něco jiného. Pak jsem si ale na příběh zvykla a zajímalo mě, jak to dopadne. Občas jsem se ztrácela ve velkém množství postav, ale jedná se o zajímavý pohled do mě neznámých krajin.

26.12.2023 4 z 5

Návrat zmizelého Návrat zmizelého Philip Gray

Za mě nic moc, ale byl to zajímavý pohled do doby po první světové válce. Ten plot twist na konci byl ovšem výborný.

26.11.2023 3 z 5

Muž, který stál v cestě Muž, který stál v cestě Ivan Fíla

Co k tomu říct... Je hrozné, že se to vážně dělo.

13.11.2023 4 z 5

Neuvěřitelné jevy a podivuhodné bytosti Neuvěřitelné jevy a podivuhodné bytosti Otomar Dvořák

Bylo to docela fajn, ale někdy se mi to zdálo nudné. Autor hodně odbočoval od tématu a míchal více věcí dohromady, což mě trochu mátlo.

22.09.2023 3 z 5

Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

(SPOILER) Jedno velké zklamání. Rozhodně se nejednalo o horor, ale o nějakou splácaninu protkanou duchy a blázincem, což mělo vyvolávat strašidelný dojem, ale mělo to spíše opačný účinek. Hlavní postavy katastrofa, Hattie byla na zabití, Jude ještě ušla. Zápletka žádná, vyvrcholení nebudu komentovat a jediné, co se jakž takž povedlo, bylo opětovné shledání celé rodiny na konci.

11.09.2023 2 z 5

Nejznámější atentáty v dějinách Nejznámější atentáty v dějinách John Withington

Docela zajímavé, ale čekala jsem něco trochu jiného.

08.09.2023 4 z 5

Únik před Houdinim Únik před Houdinim Kerri Maniscalco

Za mě teda trochu slabší díl. Příběh byl dobrý, ale na některých místech příliš natahovaný, konec byl zase naopak moc rychlý. Audrey Rose zde opět byla na facku, ale nakonec dostala rozum. Těším se na další díl.

05.09.2023 4 z 5

Lazebníkova dcera Lazebníkova dcera Linda Lafferty

Bylo to docela zajímavé, ale moc se mi nelíbilo, jak autorka popsala postavu Rudolfa II.

21.08.2023 3 z 5

Ďábel a temné vody Ďábel a temné vody Stuart Turton

Tohle mi zas zamotalo hlavu! Byla to ohromující jízda, napínavá od začátku až do konce. Měla jsem několik teorií, jak by to mohlo skončit, ale ani jedna nebyla správná. Autor se s tím skvěle popral a tato kniha je mnohem lepší než ta předchozí.

13.05.2023 4 z 5

Velká kniha magie Velká kniha magie Lidia Pradas

Knížka byla docela fajn, ale moc stručná. Ocenila bych, kdyby se autorka více rozepsala, některé věci tam byly nedodělané a vyvolaly spíš otázky, než odpovědi.

06.05.2023 4 z 5

Krvavá hraběnka Krvavá hraběnka Linda Lafferty

Postava Alžběty Bathoryové mě nikdy nepřestane děsit a fascinovat zároveň. Příběhy v Krvavé hraběnce se mi líbil, ale místy byl zmatený. Spousta věcí zde nebyla vysvětlena, což mě mrzí, protože to mělo být velký potenciál.

17.04.2023 3 z 5

Ariadna Ariadna Jennifer Saint

Další náhled do řecké mytologie, kterým mě donutil se do ní ještě víc zamilovat. Kniha mě nalákala nejen obsahem, ale i tou přenádhernou obálkou, která se opravdu povedla.

31.03.2023 5 z 5

Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Určitě bych to neoznačila jako horor, ale něco do sebe to jistě má. Autorčiny knihy mám moc ráda, ale tohle nebyl její nejlepší kousek. Příběh je dobrý, ale má pár nesrovnalostí a určitě by to mohlo být víc propracované. Také by vadily ty chyby a překlepy, ale stane se.

26.03.2023 3 z 5

Stalin Stalin Zdeněk Ležák

Nebylo to špatné, ale čekala jsem trochu víc, když jde o tak známou postavu světových dějin.

25.03.2023 3 z 5

Pozlacené Pozlacené Namina Forna

Wow. Tohle byla jízda od začátku až do konce. Různé fantasy světy a náboženství mám moc ráda a tady se mi to moc líbilo, i když některé věci tam nebyly vysvětleny. Deka jako hlavní hrdinka byla moc sympatická a fandila jsem jí od první kapitoly. Nejvíc mě ovšem zaujala postava Běloručky, do které jsem se tak trochu zamilovala. Konec byl trošku zvláštní a ne moc dobře zvládnutý, ale líbil se mi a druhý díl si určitě přečtu.

18.03.2023 5 z 5

Srdce čarodějky Srdce čarodějky Genevieve Gornichec

Tohle byl úžasný výlet do severské mytologie, o které jsem věděla jenom základy, ale teď toho vím mnohem víc. Naprosto skvělá knížka, i když v některých místech byl děj příliš natahovaný.

15.03.2023 5 z 5

Lexikon světla a tmy Lexikon světla a tmy Simon Stranger

Velmi silný příběh. Dělalo mi velký problém se vyznat v postavách a v časových obdobích, ale četlo se to celkem dobře.

12.03.2023 4 z 5