zsykorova komentáře u knih
Na tuhle knížku jsem se neuvěřitelně těšila a jsem hrozně ráda, že jsem se k ní konečně dostala.
Abych pravdu řekla, šla jsem "naslepo", bez žádných očekávání, žádných přání. A musím říct, že opravdu nejsem zklamaná.
V první řadě musím pochválit dokonalou obálku a krásné ilustrace. A teď k samotnému obsahu - bylo to úžasné. Líbil se mi už Nejkrásnější dárek a když jsem zaznamenala vydání této antalogie, věděla jsem, že si ji prostě musím přečíst.
Nejvíc se mi líbily povídky Jak jsem šla na záchod, Šťastně nezamilovanej a Pozdní léto, sobota odpoledne. Ale pravdou je, že všichni autoři se se svými povídkami skvěle popasovali a dali vzniknout mistrovskému celku, který vás nutí usmívat se, ale i brečet.
Knížek s LGBTQ+ tematikou u nás v Česku vychází žalostně málo a já jsem moc ráda, že tohle dílo může podpořit další autory, aby dál psali a vydávali knihy na toto téma.
Musím říct, že miluju pirátskou tématiku. Ale od této knížky jsem asi čekala víc.
Námět mě zaujal, zpracování ale bylo horší. Ze začátku mě to vůbec nebavilo, některé části byly opravdu nudné a nějaký pořádný děj to začalo mít až ve chvíli, kdy se Fable dostala na Marigold. Posádka této lodi mě bavila, hlavně Willa a také duo Paj & Auster. Nějakou romantickou linku jsem čekala, ale ne takovou, jaká se v knížce vyskytuje.
Některé věci se mi zdály trochu nereálné, ale beru v potaz, že je to smyšlený svět, kde se hraje podle jiných pravidel. Kapitoly byly krátké, což je za mě super.
Suma sumárum, dalo se to. Bylo to příjemné čtení, i když mě hlavní hrdinka někdy strašně iritovala. Až vyjde druhý díl (doufám, že vyjde) v češtině, tak si ho také přečtu, protože nesnáším otevřené konce, což tady bylo.
Musím říct, že jsem ze začátku byla skeptická, ale příběh se ukázal jako skvělá oddechovka.
Moc mě to bavilo, stránky mi pod rukama mizely rychlostí blesku. Příběh skvěle šlape, vůbec jsem se nenudila. Líbila se mi celková atmosféra, knížka je prošpikovaná skvělými vtipnými hláškami.
Hlavní hrdinka Sophie celkem ušla, víc mě ale bavilo duo Olivia a Charlie. Někdy mi Sophie lezla na nervy, ale většinu času to byla v pohodě holka.
Konec byl předvídatelný, ale stejný krásný. Moc se mi líbilo celkové zakončení a Sophiin posun od vztahu s Griffinem.
PS. Budeme ignorovat fakt, že je to knížka zasazená do období Vánoc :D
Tahle knížka mě velmi překvapila. Děj utíkal rychle, skvěle to plynulo. Hlavní hrdinka Caro mě občas štvala, vědecké části byly celkem nudné, ale hodily se do děje. Kaiko byla úžasná, Gabriela se naopak mou oblíbenkyní nestala. Líbil se mi text písničky i vývoj vztahu s Harukim. Haruki se oficiálně dostává na seznam knižních manželů a Kaiko se stává mojí ženou. Nejlepší postavou ale stejně zůstává Vati.
(SPOILER) Knížka se mi moc líbila. Upřímně jsem nevěděla, co čekat. Je to taková příručka, která vtipným způsobem podává informace o LGBTQ komunitě. Je skvělé, že se zaměřuje i na sexuálně přenosné choroby a popisuje, jak se proti nim bránit (ale to snad ví každý, že při každém pohlavním styku by měl mít kondom :D). Na konci najdete i různé organizace, které poskytují safe space pro LGBTQ osoby.
Tak tohle byla jízda. Příběh mě chytil hned od začátku, nemohla jsem se od něj vůbec odtrhnout. Skvěle to plynulo, stránky mi mizely pod rukama rychlostí blesku. Kiva je úžasná hlavní hrdinka, Jaren, Tipp i Naari byli taky výborní. Vůbec jsem se nenudila a na konci na mě čekalo skvělé rozuzlení. Konec jsem absolutně nečekala a opravdu mě překvapil. Rozhodně nelituju, že jsem si tuhle knihu koupila a nemůžu se dočkat, co dalšího autorka vymyslí. Must-read pro všechny milovníky fantasy.
Moje já z roku 2014 by křičelo radostí, protože tato skupina mě provázela celým dětstvím. Jsem trošku pozadu, protože One Direction už nefungují, ale je to výborný návrat do minulosti. Jsem ráda, že jsem si tuhle knížku přečetla, víc mi přiblížila život kluků a dozvěděla jsem se i pár nových informací.
Kniha se mi četla moc dobře. Děj je hodně zajímavý. Vážně skvělá kniha.
Tato kniha je poučná hlavně pro lidi, kteří tuhle dobu nezažili. Prostřednictvím této knihy si můžeme představit, jak to v té době vypadalo. Moc se mi kniha líbila a na konci jsem si i trochu poplakala :)
Tato kniha je skvělá a poučná. Při čtení o morovém průvodu mi přeběhl mráz po zádech. Než jsem zjistila, že je to parta z Puštíku, fakt jsem se bála. Je to vážně skvělá kniha !!!!!!!!!!
Anna Boleynová je moje druhá oblíbená manželka, takže jsem se na její příběh velmi těšila. A autorka opět nezklamala. Kdyby chudák holka zůstala ve Francii, věřím, že by byla šťastná. Říkám si, jestli jí ty tři roky na trůně stály za tolik bolesti a strachu. A Jindřicha bych zbila. Doufám, že se smaží v pekle.
Knížka se mi četla dobře a rychle, často se mi nestává, že bych něco dočetla za dva dny. Hlavní postavy byly fajn, téma, které to otevřelo taky dobré, ale ten konec mě vyloženě naštval.
Skoro se mi nestává, že bych z nějaké knížky měla noční můry, i když někdy čtu hrozný odpornosti, ale tady jsem teda můry měla - a jaký! První část knihy pro mě teda byla trochu těžší na porozumění, bylo to na mě moc odborné. Ale pak se to vykompenzovalo tou encyklopedií. I když mě trošku mrzí, že některým vrahům se autor nevěnoval více.
Mě to hrozně dostalo. Při čtení se mi občas dělalo až fyzicky zle. Je hrozné, jak někdo, komu věříme a kdo je pro nás vším, může dělat takové věci. A ještě horší je pocit, kdy si to po těch letech uvědomíte. Věřím, že pro autorku to muselo být velmi bolestivé. Ta představa, že dívka, která nás prováděla dětstvím, za zavřenými dveřmi prožívala takové věci, je šílená. Doufám, že teď se jí daří a je šťastná.
Velmi zajímavé. Číst to s horečkou byl docela boj, ale byl to dobrý stimulant pro moji mysl už tak obydlenou bludy z nemoci.
Tohle bylo moc bezva, i když bych některá jména šlechticů ze 16. století vyměnila za osobnosti nám dobově bližší.
Nejodpornější věc, co jsem kdy četla. Někdy by se zvědavost fakt poslouchat neměla.
Případy ni nepřišly tak zajímavé jako v prvním díle, ale jinak to bylo pozoruhodné čtení. Pan Štoček je opravdu legenda.
Docela zklamání. Některé fámy byly zajímavé, ale ty doplňující texty mě občas hrozně nudily. Do dalších dílů už asi nepůjdu.
Byly to moc hezké pověsti, ale třeba ty o Macoše nebo Ječmínkovi znám trochu jinak, takže mě to trošku překvapilo, ale zase jsem se na to podívala z jiného úhlu pohledu.