zupri komentáře u knih
Teda zprvu jsem moc nechápala, co se s panem Backmanem stalo :-)
Naštěstí mě zachránilo uvědomění si, že všechny jeho knihy začínají "frčet" až po první třetině a vydržela jsem... A vyplatilo se. Opět úchvatné, dojemné a jedinečné.
A "Jak sníst slona" si budu připomínat často ...
Děkuju
Příběh úplně netáhnul, ale dozvěděla jsem se mnoho nového, takže 4*.
Dětem se moc líbilo a já se pobavila. Té Ķarkuly mi bylo až líto. :-D
Moc čtivá knížka s mrazivým koncem ... brrr
Jsem ráda za rozšíření obzorů z naší historie a těším se na další knížky od autorky.
Já tam vidím poučení obrovské: život je velmi nevyzpytatelný a stát se může opravdu cokoliv, neusínejme na vavřínech! Mně se knížka moc líbila, nezapomínejme, že je pro mladší čtenáře.
Mně se knížka moc líbila! A ta občasná propojení byla super.
Já jsem se na knížku asi moc těšila ... příběhy jsou čtivé, ale nějak mi tam chybělo propojení všech povídek, jak jsme u pana Štiftera zvyklí. Nebo tam jsou a já je tam nenašla, to je také možné. Našla jsem jen některé. I tak se moc těším na další spisovatelovu knížku.
Knížku jsem četla již před pár lety a hodnotím na 5* proto, že ve mě stále zůstává ... příběh je tak silný, že nejde zapomenout. A to je asi nejvíc.
Hodnocení 8tého syna: knížka byla dobrodružná a zábavná. Nelíbilo se mi, jak tam byla rozpáraná ta velryba.
Za mě také nehodnotitelné. Prostě povinná četba... zas a znova.
Děti knížka moc bavila. Já občas pozornost při čtení ztratila ... proto o * méně.... i když uznávám, že knížka je pro děti, tak mám moc ráda, když nás při společném čtení baví všechny.
Moc hezky napsaný příběh. Je zajímavé pro změnu číst o osudech těch, kteří stáli v podstatě na straně Hitlera. Nikdo to tenkrát neměl lehké.
Krásná knížka! Když jsem ji začala číst, netušila jsem, že je pro děti. O to hodnotnější je. Souhlasím se zařazením do povinné četby.
Knížka je dobrodružná s dvojím rozměrem. Dětem se moc líbila.
Trošku jsem se ztrácela a některé kapitoly ani nepropojila. Možná si je přečtu ještě jednou pozorněji.
Krásná prvotina v krásném zpracování, opravdu nádherná knížka. Panu Klečkovi moc gratuluji.
Hodně mi připomínala mou oblíbenou "Babička pozdravuje a omlouvá se".