zuzana4291 komentáře u knih
Povídky byly velmi zajímavé. Měla jsem problém jen s poslední, pořádně se do ni začíst.
Je to příjemné a zábavné čtení.
Mně se kniha velmi líbila. Vybrala jsem si ji v knihkupectví náhodou a vůbec toho nelituji. Příběh Jany Brejchové je její dcerou velmi hezky popsán a zdokumentován. Autorka této knihy má můj velký obdiv.
Ze začátku jsem se nemohla do knihy začíst. Ale i když na mě měla kniha pomalý rozjezd, tak nakonec jsem se nemohla odtrhnout a každé vyrušení od dočtení knihy mi vadilo.
Je to příjemná oddechovka s koncem, který by chtěl zažít asi každý.
Tato kniha mě trochu zklamala, má dobrý začátek a skvělý konec, ale mezitím mi přišla spíš jako "omáčka", aby měla více stránek. Stále jsem čekala, kdy se začne něco dít, a pak se to celé událo jinak než jsem čekala.
Přečetla jsem všechny 3 díly najednou a musím říct, že je tato kniha z nich "nejslabší". Ale i přesto jsem se od ní nedokázala prakticky odtrhnout, dokud jsem ji nepřečetla až do konce.
Touto knihou jsem hned navázala na první díl. V této knize bych řekal, je více romantiky a zajímavých scén. O proti prvnímu dílu bych řekla, je více citová a není tam zas tolik zvratů a autorčin styl psaní se skvěle čte.
Velmi krásné příběhy malých žen z jedné domácnosti. Knížka se, až na nějaké výjimečné pasáže, dobře čte. Příběhy jsou to zajímavé, v určitých chvílích i smutné a romantické.
Velké pozitivum je , že se kniha velmi dobře čte. Ale nejdřív mi to přišlo dějově moc rozvláčné a ten konec zase až moc hekticky ukončený.
Tato kniha je zatím nejslabší, kterou jsem od této autorky četla. Chybělo mi v tom trošku napětí jako v jiných knihách od této autorky. Ale i přesto je to moc hezký příběh, u kterého se velmi dobře relaxuje.
(SPOILER) Nevím, zda tato kniha je tak špatná z důvodu překladu nebo z důvodu autorky. Prvních pár stran šlo dobře. Říkala jsem si, že to docela půjde a bude to zajímavé. První nemilé překvapení pro mě bylo, že autorka vychází ze studie, která byla prováděna na 20 žen s nadváhou (obezních žen) a 20 žen s normální váhou (kontrolní vzorek). Ženy s nadváhou kolem 10 kilo jsou jednou nazývány obezní (takže jako ženy s nadváhou přes 20 kg), a pak zase jen s nadváhou. Možná chyba překladu nebo chyba autorky - nedokážu posoudit. Pak tam přidá několik žen s anorexiií.
Autorka často citovala a odkazovala na Junga. No nevím, přeci jen si myslím, že některé jeho poznatky a názory jsou trochu mimo.
Čím víc jsem v knize postupovala, tím víc jsem se začala v knize ztrácet. Od studie přešla k náboženství a se smíření s bohem, chybnou cestou vedenou satanem (ďáblem - tyto názvy mění).
Poslední část knihy se pohybuje pouze v náboženství, s odkazem na moderní ženy.
Závěr této knihy, smiřte se s bohem a budete krásné a nebudete mít problém s váhou.
První polovina kniha je velmi chaotická a chvilkama i dost nepřehledná. Pak když už kniha dostane spád a čtenář se v ní začne orientovat. Tak přijde rozuzlení, ale dle mého pocitu je hodně nedotažené. Kniha se dobře čte a druhá polovina knihy je i dost napínavá.
Velmi emotivní kniha, která ukazuje, jak to mají oběti takového násilí těžké. Takovou knihu je velmi těžké hodnotit. Styl psaní mi připomněl, styl psaných knih od autorů, kteří si prošli koncentračními tábory.
Z prvního dílu jsem byla velmi zklamaná. Ale druhý díl to vynahradil. Nebyly zde tolik emocionální popisy, ale bylo zde hodně děje a zvratů. Na pár stránkách byl shrnut celý první díl a to nejdůležitější, co se v něm událo. I když končí tento díl smutně, tak vtáhne čtenáře velmi rychle do děje.
Velmi hezká kniha, která navazuje na dokument V síti. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Musím říct, že mě chytla od prvních stránek a nedokázala jsem jí odložit. Všechny rozhovory jsou velmi zajímavé. Doporučuji po shlédnutí dokumentu si tuto knihu přečíst.
Opět další kus lidské historie, který by neměl být zapomenut. Smutné je, kolik lidí ani nevěří, že něco takového proběhlo a zároveň, kolik lidí stihl spravedlivý trest za to co udělali. Tuto knihu vřele doporučuji, četla jsem jí jedním dechem. Je skvěle napsána.
Velmi zajímavě napsaná kniha. Nejen jeho boj s klinickou depresí, ale i jeho charakteristika této duševní poruchy. A možnosti vysvětlení a pochopení nemoci.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Díky postávám a seriálu Proč bychom se netopili, který byl natočen dle knih autora. Jsem si každého připodobnila dle seriálových postav.
U knihy jsem se dobře bavila a byla i poučná ohledně Kanady a Aljašky vč. zajímavých skutečností.
Ze začátku jsem byla z této knihy rozpačitá, ale nakonec jsem se začetla a Mrakoplačovo šťěstí v neštěští a skupina mágů, kteří se dostávájí do absurdních situací prostě nemají chybu.
Začátek byl pro mě trochu těžší, ale jakmile jsem si zvykla na autorčin styl, tak mě kniha úplně pohltila. Často jsem se snažila jednotlivé postavy přiřadit seriálovým postavám ( i když seriál jsem viděla před několika lety). Je to hodně silný příběh a bohužel, byl velmi běžný před listopadem 1989.
Lepší díl než ten první, už jsem měla pocit, že se něco děje. Ať už to byla Luciina neposlušnost nebo čekání během příměří, kdy se vynořovala a další a další překvapení.