Zuzvil Zuzvil komentáře u knih

Kecy, kecy, kecičky Kecy, kecy, kecičky Karin Krajčo Babinská

Četla jsem už autorcin blog, takže jsem věděla předem jaký “nádech” knizka bude mít. Přesto, nebo pravé proto, jsem se na ni moc těšila a MOC se mi líbila. Nádherný je hlavně vzhled knížky, fotky, poznámky Richarda Krajča k textu, text jakože psaný na stroji - paráda. Obsah je pohodové, příjemný, milý, občas vtipný, občas vážný. Za mě knížku k přečtení určitě doporučuji. No a kdo má rad kapelu Kryštof, jako já, tak je to vlastně povinnost :-)

03.02.2019 4 z 5

Co má společného malá nožka s Kamasutrou Co má společného malá nožka s Kamasutrou Olina Táborská

Knížky od Motta z edice Skutečné příběhy mám moc ráda, ale tato knížka mě teda zaujala velmi málo :-( V podstatě dvě hvězdičky dávám pouze za nápad, líbil se mi námět, že se dva dospělí lidé do sebe zakoukají a jak se víc poznávají, tak si lezou na nervy (velmi zestručněně řečeno). Líbilo se mi také, že kniha je střídavě psaná z pohledu muže i pohledu ženy. To je ale vše, co mě na knížce zaujala, jinak je bohužel tuctová, bez nápadu a měla jsem nutkání přeskakovat řádky, což nikdy nedělám. Za mě k přečtení nedoporučuji.

19.01.2019 2 z 5

Musela jsem zemřít Musela jsem zemřít Anita Moorjani

Velmi zajímavá, poučná a naučná knížka. Autorka umí skvěle vystihnout podstatu svého sdělení tak, aby tomu opravdu každý čtenář porozuměl a zároveň, aby tomu porozuměl po svém, protože autorka se právě snaží, aby každý pochopil svoji jedinečnost a měl velkou sebelásku. Knížka je dobře rozdělena do kapitol, je čtivá a sdělení autorky jsou jasné. Knížku určitě doporučuji k přečtení, je to opravdu kniha k zamyšlení a pochopení sama sebe.

30.12.2018 4 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Pro mě úplně nová kniha ve smyslu "žánru". Zajímavý příběh a pohled autorky na něco, co je pro mnohé z nás neuchopitelné a teprve se s tím učí pracovat a víru si tvoří. Je to moc příjemně a docela čtivě napsané, představovala jsem si to ale asi ještě trošku jinak, takže zkusím určitě od autorky ještě jinou její knihu. Každopádně je kniha krásným "oknem" k tomu, aby člověk nad svým životem popřemýšlel a také velmi poeticky ukazuje jak lze vidět smrt, to mě snad zaujalo na knize nejvíc. Doporučuji k přečtení, a zamyšlení se.

18.12.2018 3 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Další parádní thriller, nevím, zda je to náhoda, ale častěji čtu tento žánr, kde je vyšetřovatelkou žena než muž :-) Autorka knihu (vlastně celou sérii) zasadila do amišského prostředí a to dodává knize na zajímavosti, samotný případ první knihy, tedy této, je velmi poutavý, má spád, dějová linka je skvělá a hlavní postavy knihy propracované. Jednu hvězdičku strhávám jen za to, že se nekonal wow efekt a vraha jsem zhruba za polovinou knihy odhalila. Knížku můžu ale směle doporučit k přečtení a já se těším na další díl z této série.

20.11.2018 4 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Jéé, tak klasika mě tentokrát vůůůbec nedostala :-( Četla jsem knížku s přemáháním a musela jsem se hodně snažit, abych nepřeskakovala, přitom je to tenounká knížečka. Na řekněme podobné téma je 100x lepší knížka Chlapec na vrcholu hory od Johna Boyna. Toto mělo 3/4 knížky rozjezd a pak rychlý dojezd. Ano, chápu myšlenku, ano, zpětně musím říct, že je to hezky vykresleno, ale stejně za mě ne-e. Já k přečtení nedoporučuji, MNOHEM více doporučuji mnou výše jmenovanou. Taky je tam někomu vtloukávána ideologie a člověk úplně ztratí sám sebe a své vlastní myšlení a vidinu světa...

16.11.2018 2 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Moje první kniha od autorky a wow, líbila se mi moc. Nedávám plný počet hvězdiček jen proto, že jsem vraha velmi záhy odhalila :-( Každopádně styl a hlavně závěrečné vyřešení "mini případu", který mě teda ani trošku nenapadl, mě absolutně nadchnul. Líbilo se mi také, že všechno bylo ke konci knihy detailně vysvětleno, to mi v mnoho jiných knihách chybí. Dokonce je mi sympatická hlavní vyšetřovatelka, sice má opět, jako v mnohých knihách, nějaký "škraloup", ale přesto :-) Knihu doporučuji k přečtení.

13.11.2018 4 z 5

Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Ruta Sepetys prostě umí a já DOUFÁM, že se dočkáme nějaké další knihy od této autorky. Knížky Sůl moře a V šedých tónech mě absolutně dostaly od první stránky, u Potrhaných křídel jsem si dala trošku načas, ale zhruba po 40 stranách jsem začala být do děje vtažená a nadšená :-) Autorka umí krásně a barvitě popsat jednotlivé postavy, že člověk má úplně přesnou představu (a nemusí mít ani velkou představivost :-)). Líbila se mi i dějová linka, prostředí, atd. Nedávám ale plný počet hvězdiček, protože na kvality mnou dříve čtených knih od autorky to úplně nemělo. Přesto knihu rozhodně doporučuji k přečtení, jedná se o výbornou knihu.

07.11.2018 5 z 5

Sejdeme se na svatbě Sejdeme se na svatbě Natalie Liu

Další knížka z edice Motto Skutečné příběhy. Nevím, zda je to tím, že už je to moje cca 7 knížka z této edice, ale pomalu mě to jakoby přestává bavit, pokaždé stejný scénář, co se týče vztahu s cizincem. Každopádně opět si cením, že knížka je příběhem skutečné ženy a její rodiny, ale to je tentokrát asi tak vše. Vůbec se mě knížka nijak nedotkla, nijak jsem nad ní nepřemýšlela, nezamýšlela jsem se nad ní :-( Každopádně knížka je psaná čtivě, poutavě a k přečtení (jako oddychovku) doporučuji.

31.10.2018 3 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Ze začátku nic moc, ale pak se to rozjelo a já dávám 3,5* Hned na začátek musím říct, že rozhodně si nemyslím, že je jedná o thriller, to vůbec. S trochou nadhledu se jedná o mírný psychothriller, ale spíš bych řekla společenský román s psychologickými prvky :-) No a teď k hodnocení, mě se vlastně kniha líbila, ze začátku jsem měla v hlavě mnoho otazníků, ale konec mi to vysvětlil :-) Byl zajímavý, poutavý a svým způsobem poučný. Co se mi na knížce líbilo hodně byly různé časové roviny, to mám moc ráda, jak se pohybuje kniha v různé době a pak se to celé nějak rozplete a vysvětlí. K přečtení doporučuji.

26.10.2018 3 z 5

Pán ohně Pán ohně Peter May

Hodnotím 3*. Už hodně dlouho se mi nestalo, abych u knížky nevěděla, zda se mi vlastně víc líbila nebo zda se mi víc nelíbila :-) Knihu jsem poslouchala jako audioknihu, zpracování bylo moc příjemné - kniha namluvená Martinem Myšičkou a Janou Plodkovou. Na jednu stranu se mi líbilo, že se v knize dozvídám něco víc o čínských reáliích a že tam probíhá i srovnání mezi Čínou a Amerikou, na druhé straně to bylo občas až táááak zdlouhavé popisování, že jsem si říkala, proč sakra neřeší detektivní zápletku...stejný pocit mám i ze závěru knihu, rozpolcený. Použiju větu: neurazí, nenadchne...tentokrát tato věta přesně vystihuje můj názor. Každopádně druhému dílu čínských thrillerů Čtvrtá oběť dám šanci a časem si poslechnu (přečtu) :-)

18.10.2018 3 z 5

Vítejte v klubu Vítejte v klubu Helena Kratochvílová

Opět pokračuji další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět se mi knížka líbila, jsou to takové oddechové jednohubky, které jsou ale z reálného světa....Knížky mají navíc příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-) Tentokrát mě knížka zavedla do mezilidských vztahů, rozvodů, nevěr, atd. K přečtení doporučuji, ale jen upozorňuji, že je to oddychové čtení...

11.10.2018 3 z 5

Slzy otců Slzy otců Eva Bacigalová

Moje krasojízda pokračuje další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět jsem nebyla zklamaná, ba naopak, takto knížka byla velice zajímavá. Má dvě dějové roviny, vyprávění samotné hlavní hrdinky a její popis vztahu s otcem a druhá rovina je o práci hlavní hrdinky jako sociální pracovnice, která dopomáhá rozhodovat u rozvodů v rámci péče o dítě/děti. Velice zajímavé a doporučuji k přečtení. Knížky mají navíc příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-)

05.10.2018 4 z 5

Zůstaň se mnou, brácho Zůstaň se mnou, brácho Alena Arbterová

Pokračuji další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět jsem nebyla zklamaná. I když v tomto případě dávám "pouze" 3*, deníková forma mi v tomto případě úplně nesedla. Není to žádná poučná či naučná knížka, ani extra hloubku to nemá, ale je to ze života a to mě proste baví, když vím, ze to někdo opravdu prožil a zažil. Knížky mají příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-)

02.10.2018 3 z 5

Recept na Araba Recept na Araba Viktória Darsane

Pokračuji další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět jsem nebyla zklamaná. Není to žádná poucna či naučná knizka, ani extra hloubku to nemá, ale je to ze života a to me proste baví, kdyz vím, ze to někdo opravdu prožil a zažil. Knížky mají příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-)

24.09.2018 4 z 5

Velké holky nepláčou Velké holky nepláčou Ivana Ivančáková

Pro mě čtvrtá knížka v pořadí z edice Skutečné příběhy, opět jsem nebyla zklamaná. Ano, byla to zatím asi nejslabší z mnou přečtených knih, ale pro mě prostě cokoliv, co je podle skutečnosti, je zajímavé, poučné a často i dechberoucí. Za mě knížku, jednohubku, můžu určitě doporučit

19.09.2018 4 z 5

Odsouzený Odsouzený Eva Bacigalová

Další knizka z edice Skutečně příběhy, která se mi velmi líbila, slupla jsem ji během par hodin. Další, jiný, opravdový příběh, který není z pohledu hlavního hrdiny příběhu, ale z pohledu jeho matky, a tento pohled je velmi autenticky a zajímavý. Navíc jsem zjistila, ze hlavního hrdinu jsem viděla v seriálu, který je v knize zmiňován a vůbec by mě nenapadlo, ze se jedna o vyleceneho narkomana. Knížku určitě doporučuji k přečtení.

18.09.2018 4 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Knížku jsem četla díky čtenářské výzvě, asi bych po ní jinak nesáhla. Už jsem přečetla od autorky dvě knihy, Deset malých černoušků-ta se mi líbila hodně a také Vražda v Orient-Expressu, tak se mi líbila také. V tomto případě jsem se poprvé seznámila se slečnou Marplovou a jsem za to ráda, ale jinak pro mě tento styl klasické detektivky úplně není. Každopádně knížka se čte dobře a vrah je také "hezky" odhalen :-)

17.09.2018 3 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Ano, ano, ano, toto rozhodně ano. Knížka se Sova se mi líbila ještě víc než předchozí díl V lese visí anděl. Propracovanost jednotlivých postav je famózní. Mě osobně absolutně vyhovuje zamotanost děje, který se postupně rozmotává a propojuje jednotlivé postavy. Také mi vyhovují hlavní postavy, takové vlastně nesympatické. Autor si bravurně hraje se čtenářem a jeho představivostí, nechává mu pocit, že už přece jasně ví co, kdo a jak, ale přitom vůůůbec neví :-) Knížku rozhodně doporučuji a budu se těšit na další knížky od tohoto autora.

14.09.2018 5 z 5

Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Tuto knížku hodnotí mezi 2,5 - 3*. Knizka se četla dobře, poměrně rychle, ale když bych to měla napsat jedním slovem - nenadchnula. A ten konec? Pořad jsem si v průběhu čtení říkala, ze ten mě překvapí a celou knížku “zachrání” a vuuubec, ba naopak, což mě mrzí. Chvilkama jsem měla pocit, ze čtu až nějakou ducharinu a to mě moc nebere. Ani jedna z hlavních postav mi nebyla sympatická. Detailní popisy krajiny mi nevadily, ale celkově vím, ze ke knížce se už určitě znovu nevrátím.

11.09.2018 3 z 5