Zuzvil komentáře u knih
Četla jsem už autorcin blog, takže jsem věděla předem jaký “nádech” knizka bude mít. Přesto, nebo pravé proto, jsem se na ni moc těšila a MOC se mi líbila. Nádherný je hlavně vzhled knížky, fotky, poznámky Richarda Krajča k textu, text jakože psaný na stroji - paráda. Obsah je pohodové, příjemný, milý, občas vtipný, občas vážný. Za mě knížku k přečtení určitě doporučuji. No a kdo má rad kapelu Kryštof, jako já, tak je to vlastně povinnost :-)
Knížky od Motta z edice Skutečné příběhy mám moc ráda, ale tato knížka mě teda zaujala velmi málo :-( V podstatě dvě hvězdičky dávám pouze za nápad, líbil se mi námět, že se dva dospělí lidé do sebe zakoukají a jak se víc poznávají, tak si lezou na nervy (velmi zestručněně řečeno). Líbilo se mi také, že kniha je střídavě psaná z pohledu muže i pohledu ženy. To je ale vše, co mě na knížce zaujala, jinak je bohužel tuctová, bez nápadu a měla jsem nutkání přeskakovat řádky, což nikdy nedělám. Za mě k přečtení nedoporučuji.
Velmi zajímavá, poučná a naučná knížka. Autorka umí skvěle vystihnout podstatu svého sdělení tak, aby tomu opravdu každý čtenář porozuměl a zároveň, aby tomu porozuměl po svém, protože autorka se právě snaží, aby každý pochopil svoji jedinečnost a měl velkou sebelásku. Knížka je dobře rozdělena do kapitol, je čtivá a sdělení autorky jsou jasné. Knížku určitě doporučuji k přečtení, je to opravdu kniha k zamyšlení a pochopení sama sebe.
Pro mě úplně nová kniha ve smyslu "žánru". Zajímavý příběh a pohled autorky na něco, co je pro mnohé z nás neuchopitelné a teprve se s tím učí pracovat a víru si tvoří. Je to moc příjemně a docela čtivě napsané, představovala jsem si to ale asi ještě trošku jinak, takže zkusím určitě od autorky ještě jinou její knihu. Každopádně je kniha krásným "oknem" k tomu, aby člověk nad svým životem popřemýšlel a také velmi poeticky ukazuje jak lze vidět smrt, to mě snad zaujalo na knize nejvíc. Doporučuji k přečtení, a zamyšlení se.
Další parádní thriller, nevím, zda je to náhoda, ale častěji čtu tento žánr, kde je vyšetřovatelkou žena než muž :-) Autorka knihu (vlastně celou sérii) zasadila do amišského prostředí a to dodává knize na zajímavosti, samotný případ první knihy, tedy této, je velmi poutavý, má spád, dějová linka je skvělá a hlavní postavy knihy propracované. Jednu hvězdičku strhávám jen za to, že se nekonal wow efekt a vraha jsem zhruba za polovinou knihy odhalila. Knížku můžu ale směle doporučit k přečtení a já se těším na další díl z této série.
Jéé, tak klasika mě tentokrát vůůůbec nedostala :-( Četla jsem knížku s přemáháním a musela jsem se hodně snažit, abych nepřeskakovala, přitom je to tenounká knížečka. Na řekněme podobné téma je 100x lepší knížka Chlapec na vrcholu hory od Johna Boyna. Toto mělo 3/4 knížky rozjezd a pak rychlý dojezd. Ano, chápu myšlenku, ano, zpětně musím říct, že je to hezky vykresleno, ale stejně za mě ne-e. Já k přečtení nedoporučuji, MNOHEM více doporučuji mnou výše jmenovanou. Taky je tam někomu vtloukávána ideologie a člověk úplně ztratí sám sebe a své vlastní myšlení a vidinu světa...
Moje první kniha od autorky a wow, líbila se mi moc. Nedávám plný počet hvězdiček jen proto, že jsem vraha velmi záhy odhalila :-( Každopádně styl a hlavně závěrečné vyřešení "mini případu", který mě teda ani trošku nenapadl, mě absolutně nadchnul. Líbilo se mi také, že všechno bylo ke konci knihy detailně vysvětleno, to mi v mnoho jiných knihách chybí. Dokonce je mi sympatická hlavní vyšetřovatelka, sice má opět, jako v mnohých knihách, nějaký "škraloup", ale přesto :-) Knihu doporučuji k přečtení.
Ruta Sepetys prostě umí a já DOUFÁM, že se dočkáme nějaké další knihy od této autorky. Knížky Sůl moře a V šedých tónech mě absolutně dostaly od první stránky, u Potrhaných křídel jsem si dala trošku načas, ale zhruba po 40 stranách jsem začala být do děje vtažená a nadšená :-) Autorka umí krásně a barvitě popsat jednotlivé postavy, že člověk má úplně přesnou představu (a nemusí mít ani velkou představivost :-)). Líbila se mi i dějová linka, prostředí, atd. Nedávám ale plný počet hvězdiček, protože na kvality mnou dříve čtených knih od autorky to úplně nemělo. Přesto knihu rozhodně doporučuji k přečtení, jedná se o výbornou knihu.
Další knížka z edice Motto Skutečné příběhy. Nevím, zda je to tím, že už je to moje cca 7 knížka z této edice, ale pomalu mě to jakoby přestává bavit, pokaždé stejný scénář, co se týče vztahu s cizincem. Každopádně opět si cením, že knížka je příběhem skutečné ženy a její rodiny, ale to je tentokrát asi tak vše. Vůbec se mě knížka nijak nedotkla, nijak jsem nad ní nepřemýšlela, nezamýšlela jsem se nad ní :-( Každopádně knížka je psaná čtivě, poutavě a k přečtení (jako oddychovku) doporučuji.
Ze začátku nic moc, ale pak se to rozjelo a já dávám 3,5* Hned na začátek musím říct, že rozhodně si nemyslím, že je jedná o thriller, to vůbec. S trochou nadhledu se jedná o mírný psychothriller, ale spíš bych řekla společenský román s psychologickými prvky :-) No a teď k hodnocení, mě se vlastně kniha líbila, ze začátku jsem měla v hlavě mnoho otazníků, ale konec mi to vysvětlil :-) Byl zajímavý, poutavý a svým způsobem poučný. Co se mi na knížce líbilo hodně byly různé časové roviny, to mám moc ráda, jak se pohybuje kniha v různé době a pak se to celé nějak rozplete a vysvětlí. K přečtení doporučuji.
Hodnotím 3*. Už hodně dlouho se mi nestalo, abych u knížky nevěděla, zda se mi vlastně víc líbila nebo zda se mi víc nelíbila :-) Knihu jsem poslouchala jako audioknihu, zpracování bylo moc příjemné - kniha namluvená Martinem Myšičkou a Janou Plodkovou. Na jednu stranu se mi líbilo, že se v knize dozvídám něco víc o čínských reáliích a že tam probíhá i srovnání mezi Čínou a Amerikou, na druhé straně to bylo občas až táááak zdlouhavé popisování, že jsem si říkala, proč sakra neřeší detektivní zápletku...stejný pocit mám i ze závěru knihu, rozpolcený. Použiju větu: neurazí, nenadchne...tentokrát tato věta přesně vystihuje můj názor. Každopádně druhému dílu čínských thrillerů Čtvrtá oběť dám šanci a časem si poslechnu (přečtu) :-)
Opět pokračuji další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět se mi knížka líbila, jsou to takové oddechové jednohubky, které jsou ale z reálného světa....Knížky mají navíc příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-) Tentokrát mě knížka zavedla do mezilidských vztahů, rozvodů, nevěr, atd. K přečtení doporučuji, ale jen upozorňuji, že je to oddychové čtení...
Moje krasojízda pokračuje další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět jsem nebyla zklamaná, ba naopak, takto knížka byla velice zajímavá. Má dvě dějové roviny, vyprávění samotné hlavní hrdinky a její popis vztahu s otcem a druhá rovina je o práci hlavní hrdinky jako sociální pracovnice, která dopomáhá rozhodovat u rozvodů v rámci péče o dítě/děti. Velice zajímavé a doporučuji k přečtení. Knížky mají navíc příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-)
Pokračuji další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět jsem nebyla zklamaná. I když v tomto případě dávám "pouze" 3*, deníková forma mi v tomto případě úplně nesedla. Není to žádná poučná či naučná knížka, ani extra hloubku to nemá, ale je to ze života a to mě proste baví, když vím, ze to někdo opravdu prožil a zažil. Knížky mají příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-)
Pokračuji další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět jsem nebyla zklamaná. Není to žádná poucna či naučná knizka, ani extra hloubku to nemá, ale je to ze života a to me proste baví, kdyz vím, ze to někdo opravdu prožil a zažil. Knížky mají příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-)
Pro mě čtvrtá knížka v pořadí z edice Skutečné příběhy, opět jsem nebyla zklamaná. Ano, byla to zatím asi nejslabší z mnou přečtených knih, ale pro mě prostě cokoliv, co je podle skutečnosti, je zajímavé, poučné a často i dechberoucí. Za mě knížku, jednohubku, můžu určitě doporučit
Další knizka z edice Skutečně příběhy, která se mi velmi líbila, slupla jsem ji během par hodin. Další, jiný, opravdový příběh, který není z pohledu hlavního hrdiny příběhu, ale z pohledu jeho matky, a tento pohled je velmi autenticky a zajímavý. Navíc jsem zjistila, ze hlavního hrdinu jsem viděla v seriálu, který je v knize zmiňován a vůbec by mě nenapadlo, ze se jedna o vyleceneho narkomana. Knížku určitě doporučuji k přečtení.
Knížku jsem četla díky čtenářské výzvě, asi bych po ní jinak nesáhla. Už jsem přečetla od autorky dvě knihy, Deset malých černoušků-ta se mi líbila hodně a také Vražda v Orient-Expressu, tak se mi líbila také. V tomto případě jsem se poprvé seznámila se slečnou Marplovou a jsem za to ráda, ale jinak pro mě tento styl klasické detektivky úplně není. Každopádně knížka se čte dobře a vrah je také "hezky" odhalen :-)
Ano, ano, ano, toto rozhodně ano. Knížka se Sova se mi líbila ještě víc než předchozí díl V lese visí anděl. Propracovanost jednotlivých postav je famózní. Mě osobně absolutně vyhovuje zamotanost děje, který se postupně rozmotává a propojuje jednotlivé postavy. Také mi vyhovují hlavní postavy, takové vlastně nesympatické. Autor si bravurně hraje se čtenářem a jeho představivostí, nechává mu pocit, že už přece jasně ví co, kdo a jak, ale přitom vůůůbec neví :-) Knížku rozhodně doporučuji a budu se těšit na další knížky od tohoto autora.
Tuto knížku hodnotí mezi 2,5 - 3*. Knizka se četla dobře, poměrně rychle, ale když bych to měla napsat jedním slovem - nenadchnula. A ten konec? Pořad jsem si v průběhu čtení říkala, ze ten mě překvapí a celou knížku “zachrání” a vuuubec, ba naopak, což mě mrzí. Chvilkama jsem měla pocit, ze čtu až nějakou ducharinu a to mě moc nebere. Ani jedna z hlavních postav mi nebyla sympatická. Detailní popisy krajiny mi nevadily, ale celkově vím, ze ke knížce se už určitě znovu nevrátím.