Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy podobné
Helena Uhrová
Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit.
Podobné knihy (9)
Výroba nápojů z ovoce kolektiv autorůPraktická příručka informuje o výrobě různých druhů nápojů z běžného domácího ovoce. Seznamuje s technologickým postupem a potřebným zařízením pro výrobu ovocných nezkvašených šťáv a moštů, ovocných sirupů, vín, destilát... více
Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Radek Wagner
Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více
Jak vypálit lepší slivovici Jaroslav Balaštík
Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více
Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín Helena Uhrová
Velké oblibě se znovu těší zpracování ovoce na šťávy, kompoty, marmelády, vína i destiláty. Nejen majitelům zahrádek a ovocných sadů ale i těm, kteří využívají volně dostupných darů přírody, začínajícím i zkušeným zpraco... více
Výroba slivovice a jiných pálenek Josef Dyr
4., doplněné vydání. Příručka shrnuje hlavní metody výroby lihovin pro laboratoře malých a středních výroben. více
Výroba destilátů z vlastního ovoce Josef Škopek
Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. N... více
Pálenka ... a jej výroba Mikuláš Rosol
Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických ná... více
Vyrábíme ušlechtilé destiláty Josef Pischl
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Vína, likéry a destiláty Radek Trnka
Tajemství výroby. Historie, rozdělení a základní složky alkoholických nápojů, základní výrobní postupy a receptury. Slovníček odborných výrazů, rejstřík. 6 barevných fotografií. více
Autorovy další knížky
2016 | Jak se dělá cidre, calvados, pommeau |
2009 | Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín |
2002 | Děláme si sami víno rybízové, jahodové, šípkové, trnkové, révové a jiná ovocná vína, šťávy a mošty |
2002 | Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy |
2001 | Laboratorní cvičení z fyziky |