Receptář – Celoroční průvodce houbaře podobné
Jiří Baier , Radomír Socha
Tato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je doplněna fotografií hotového jídla. Mimo jiné zde najdete i podrobně zpracované a vysvětlené způsoby sušení a konzervování hub... celý text
Podobné knihy (7)
Houby v kuchyni Miroslav SmotlachaHouby mají významnou biologickou hodnotu, jsou výživné, dietní, štědře obohacují jídelníček a uplatňují se i jako koření. Jak je upravovat, radí tato příručka. Navazuje na starší knížku Fr. Smotlachy Houby v kuchyni. Opí... více
Houby v kuchyních světa Jiří Baier
Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí. více
Houbařská kuchařka Miroslav Smotlacha
1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více
Vaříme z hub Ladislav Kovář
Prý až tři čtvrtiny českého národa holdují houbám - sbírají je a konzumují. A prý jsme nejhoubařštějším národem na světě. Je tedy přirozené, že v našem prostředí vzniklo téměř nedozírné množství receptů na přípravu jídel... více
Vaříme z hub Lea Divišová
Houbařská kuchařka: Úprava hub v době jejich sběru více
Tajné houbové recepty naší babičky Klára Trnková
Houby u nás patří k vyhledávaným pochoutkám a houbaření je oblíbeným koníčkem. Recepty jsou pestrou ukázkou krajových specialit a různých dalších způsobů, jak houby připravovat a uchovávat. Koláže jsou tentokrát vytvořen... více
Houby v kuchyni Vladimír Chaloupka
Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více