Receptář – Celoroční průvodce houbaře podobné

Receptář – Celoroční průvodce houbaře
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100502/receptar-celorocni-pruvodce-houbare-100502.jpg 5 1 1

Tato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je doplněna fotografií hotového jídla. Mimo jiné zde najdete i podrobně zpracované a vysvětlené způsoby sušení a konzervování hub... celý text

Podobné knihy (7)

Houby v kuchyni Houby v kuchyni Miroslav Smotlacha

Houby mají významnou biologickou hodnotu, jsou výživné, dietní, štědře obohacují jídelníček a uplatňují se i jako koření. Jak je upravovat, radí tato příručka. Navazuje na starší knížku Fr. Smotlachy Houby v kuchyni. Opí... více


Houby v kuchyních světa Houby v kuchyních světa Jiří Baier

Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí. více


Houbařská kuchařka Houbařská kuchařka Miroslav Smotlacha

1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více


Vaříme z hub Vaříme z hub Ladislav Kovář

Prý až tři čtvrtiny českého národa holdují houbám - sbírají je a konzumují. A prý jsme nejhoubařštějším národem na světě. Je tedy přirozené, že v našem prostředí vzniklo téměř nedozírné množství receptů na přípravu jídel... více


Vaříme z hub Vaříme z hub Lea Divišová

Houbařská kuchařka: Úprava hub v době jejich sběru více


Tajné houbové recepty naší babičky Tajné houbové recepty naší babičky Klára Trnková

Houby u nás patří k vyhledávaným pochoutkám a houbaření je oblíbeným koníčkem. Recepty jsou pestrou ukázkou krajových specialit a různých dalších způsobů, jak houby připravovat a uchovávat. Koláže jsou tentokrát vytvořen... více


Houby v kuchyni Houby v kuchyni Vladimír Chaloupka

Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více

Autoři knihy

Jiří Baier
česká, 1937
Radomír Socha
česká, 1946