Ruská kuchyně v proměnách doby podobné

Ruská kuchyně v proměnách doby
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125772/bmid_ruska-kuchyne-v-promenach-doby-nCO-125772.jpg 5 6 6

Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, ale přináší i bohatý souhrn a výklad gastronomických pojmů a termínů. Autor prezentuje celistvou koncepci historie ruské kuchyně, dějiny výživy a stolování v Rusku, dějiny potravin, jídel a jídelní kultury. Sleduje také historické kořeny ruské kuchyně, ovlivněné zeměpisnou polohou, klimatickými podmínkami a skutečností, že naprostá většina obyvatelstva žila vždy na venkově. Výrazně jsou prezentovány vlivy duchovní a náboženské. Autor popisuje rozdíly mezi jídlem všedního dne a svátečním (obřady, rituály, hostiny, carské, bojarské a šlechtické). Podrobně je zkoumána regionální diferenciace ruské kuchyně, kontrast nadbytku a nedostatku, hladomory a půsty, principy konzervace potravin, jako zvlášť významného fenoménu.... celý text

Podobné knihy (5)

Ruská kuchyně Ruská kuchyně Milan Linhart

Výběr typických receptů ruské kuchyně. více


To najlepšie z ruskej kuchyne To najlepšie z ruskej kuchyne neznámý - neuveden

Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie. Vynikajúce chute ruskej kuchy... více


Ruská kuchyňa Ruská kuchyňa Nikolaj Ivanovič Kovaľov

Kuchárska kniha ruského autora, v ktorej popisuje rôzne recepty na prípravu ruských jedál a špecialít (predjedlá, mäsá, polievky, múčniky, atd.) více


Ruská kuchyně Ruská kuchyně Marek Lebkowski

Encyklopedie kulinárního umění 6. více


99 národních specialit sovětské kuchyně 99 národních specialit sovětské kuchyně Miloslav Švandrlík

Speciality teplé kuchyně - Ryby - Hovězí maso - Vepřové - Telecí - Skopové - Mletá masa - Vnitřnosti - Bezmasá jídla - Králík - Kuře - Kachna - Husa. více

Štítky knihy

Rusko národní jídla gastronomie dějiny stravování

Autorovy knížky

2007  90%Ruská kuchyně v proměnách doby