Sýry v kuchyni podobné
Oldřich Dufek
Další z řady malých kuchařek přináší téměř 400 předpisů na přípravu sýrových pokrmů vhodných pro nejrůznější příležitosti. Autor používá výhradně sýry u nás vyráběné a novými nebo méně obvyklými kombinacemi s dalšími surovinami vytváří celou řadu chuťově zajímavých pokrmů Kromě předpisové části se čtenáři seznámí i se zajímavostmi z historie sýrů, se sýrovými etiketami, se zásadami správného ukládání sýrů a s přehledem našich sýrů. Publikaci jistě uvítají všichni, kdo si chtějí zpestřit jídelníček a zároveň dodržet zásad racionální výživy.... celý text
Podobné knihy (9)
Sýry - Druhy a recepty kolektiv autorůZákladní informace o výrobě sýrů, jejich dělení podle tučnosti a obsahu sušiny, o skladování, servírování a typických sýrařských zemích. Popis nejznámějších druhů evropských sýrů od A do Z včetně původu, obsahu tuku, cha... více
Sýry na vašem stole Ute Paul-Prössler
V antice byl sýr nazýván "darem bohů" - labužníci ve starém Římě připravovali ve zvláštních sýrových kuchyních nebo dokonce udírenských dílnách až tucet druhů sýra všech tvrdostí a tvarů, a to i z oslího nebo koňského ml... více
Vaříme s Lučinou kolektiv autorů
Spousta receptů s Lučinou - pomazánky, polévky a hlavní jídla. více
Sýrové pokrmy Libuše Vlachová
Sýrové pokrmy zpestřují běžné jídelníčky, pečivo a dezerty ze sýrů předkládáme i hostům, některé pokrmy ze sýrů - např. správně podané fondue - dodají večeru slavnostní ráz. V této drobné kuchařské knížce najdou čtenáři... více
Sýry a příprava sýrových jídel Hana Sedláčková - Pačová
4., přepracované a rozšířené vydání. Nejobsáhlejší z šesti kapitol úspěšné příručky je kapitola o přípravě sýrových pokrmů (polévek, pomazánek, mis, pečiva, nákypů a dezertů), která byla v tomto vydání rozšířena o další... více
Hermelínová kuchařka Marie Formáčková
Všeobecně se ví,že sýr s bílou plísní se narodil ve Francii.U nás se mu říká hermelín a je pochoutkou,která dokáže uspokojit každého gurmána. Kniha je toho důkazem ,najdeme zde 178 jedinečných receptů v níchž hraje hlav... více
Sýry a příprava sýrových pokrmů Hana Sedláčková - Pačová
Kniha přináší téměř 600 předpisů na nejrůznější teplé i studené pokrmy,při jejichž přípravě se používají sýry a tvarohy. Je bohatým zdrojem inspirace a poučení pro začínající i zkušené hospodyně. více
Sýry kolektiv autorů
Nejlepší recepty mezinárodní kuchyně pro začínající i zkušené kuchařky Zásady správného pečení, vaření i přípravy studených pochoutek Postup přípravy tradičních i moderních specialit krok za krokem Speciálně pořízené náz... více
Sýry v naší kuchyni Miloslav Nosovský
Je až neuvěřitelné kolik existuje receptů se sýrem. Přesvědčte se ,že jsou i jiné úpravy sýrů než obalovaný a smažený. více
Štítky knihy
kuchařky sýry kuchařské recepty
Autorovy další knížky
1986 | 3x 99 specialit sovětské kuchyně |
1989 | Sýry v kuchyni |
1986 | Připravujeme pohoštění |
1989 | Zelenina a ovoce v kuchyni |
2000 | Káva známá i neobyčejná: povídání o kávě, recepty, něco dobrého k tomu |