Vše o čaji pro čajomily podobné
Karel Valter
2. aktualiz. vyd. Karel Valter vystudoval VŠCHT v Pardubicích, Ing. CSc. v oboru organická chemie. Pracoval jako toxikolog v Ústavu soudního lékařství UK v Praze, později jako výzkumný chemik dvou farmaceutických firem ve Švýcarsku. Publikoval řadu prací z oboru psychofarmak, v r. 1998 vydalo nakladatelství Elsevier jeho knihu o nových syntetických drogách Designer Drugs Directory. Čajomilem se stal v roce 1972 po vypití prvního šálku Darjeelingu. Od té doby cestuje do různých oblastí pěstování čaje, setkává se s čínskými, ceylonskými, indickými a dalšími znalci a poznává špičkové čaje ze všech koutů světa. Je členem francouzského klubu milovníků čaje, přispívá do diskusních skupin na Internetu a je uznávaným odborníkem při posuzování čajů. Jeho zaujetí tématem je značné: s potěšením experimentuje s nejrůznějšími čaji a pokouší se vyrobit keramickou „ideální čajovou konvici“. Čtenářům předává skvěle utříděné informace spolu se zvláštní poezií, která k pití čaje neodmyslitelně patří.... celý text
Podobné knihy (16)

Dozvíte se zde, proč je zelený čaj tak účinný a jak jej můžete používat k léčení nebo jen pro potěchu chuťových buněk. Nahlédnete pod pokličku zajímavého vědeckého výzkumu. Vydáte se po stopách jeho dlouhé a bohaté histo... více

Odhalte umění přípravy dokonalého šálku čaje a vydejte se na fascinující cestu historií i současností tohoto celosvětově oblíbeného nápoje. Naučíte se rozpoznávat jednotlivé druhy čajů i jejich chuťové nuance a připravít... více

Obálkový podnázev: Proč pít zelený čaj, jak pomáhá v dlouhověkosti, antioxidanty zeleného čaje. Zelený čaj je už dlouho znám jako bylinný lék. Moderní vědecký výzkum nyní potvrdil, že zelený čaj má příznivé účinky na... více

V této knize najdete všechno, co jste chtěli vědět o fenomenálním japonském zeleném práškovém čaji matcha. Odhalte dějiny tohoto čaje, včetně fascinujícího japonského čajového obřadu, a seznamte se se zvláštním způsobem ... více

- V KRABICI ČAJE JE VELKÁ DÁVKA POEZIE A KRÁSA POROZUMĚNÍ. - Ralph Waldo Emerson Výjimečná kniha věnovaná všem milovníkům čaje. Čaj je mnohem víc, než pouhý nápoj: je to známka chuti, zpříjemnění setkání nebo inspira... více

Kniha autorky Diany Rosen navazuje na úspěch knihy Rádce milovníka čaje a je určena zejména začínajícím čajomilům, kterým pomůže v orientaci v často nepřehledném a spletitém světě zeleného čaje. více

Průvodce pro znalce o tom, jak kupovat, připravovat a vychutnávat čaj. V knize najdete druhy čaje, jejich historii, legendy a způsoby pěstování, dále anglické, čínské a japonské čajové obřady, rady jak si objednat nejlep... více

Tato knížka je určena začínajícím až středně pokročilým milovníkům čaje, kterým nabízí výběr dobrých typových čajů převážně z českého trhu. Popisuje doporučené způsoby jejich přípravy. Lze v ní najít také jedinečné údaje... více

Čaj je hned po vodě druhý nejrozšířenější nápoj vůbec. Ze své kolébky ve starověké Číně se rozšířil do celého světa a dnes se pěstuje v desítkách zemí na pěti kontinentech. Existují stovky druhů a variant čaje, jež se li... více

Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém ... více