Vše o čaji pro čajomily podobné
Karel Valter
2. aktualiz. vyd. Karel Valter vystudoval VŠCHT v Pardubicích, Ing. CSc. v oboru organická chemie. Pracoval jako toxikolog v Ústavu soudního lékařství UK v Praze, později jako výzkumný chemik dvou farmaceutických firem ve Švýcarsku. Publikoval řadu prací z oboru psychofarmak, v r. 1998 vydalo nakladatelství Elsevier jeho knihu o nových syntetických drogách Designer Drugs Directory. Čajomilem se stal v roce 1972 po vypití prvního šálku Darjeelingu. Od té doby cestuje do různých oblastí pěstování čaje, setkává se s čínskými, ceylonskými, indickými a dalšími znalci a poznává špičkové čaje ze všech koutů světa. Je členem francouzského klubu milovníků čaje, přispívá do diskusních skupin na Internetu a je uznávaným odborníkem při posuzování čajů. Jeho zaujetí tématem je značné: s potěšením experimentuje s nejrůznějšími čaji a pokouší se vyrobit keramickou „ideální čajovou konvici“. Čtenářům předává skvěle utříděné informace spolu se zvláštní poezií, která k pití čaje neodmyslitelně patří.... celý text
Podobné knihy (16)

Moře zelené pěny ve velkém černém hrnku, zvuk lžičky cinkající o okraj porcelánového šálku s květinovým vzorem, hrneček tenký jako papír, který skrývá omamně vonící elixír, chuť jílu a sladkých koření z terakotové misky ... více

Kniha je věnována všem těm, kterým učaroval čaj. Druhy čajů, příprava, skladování, historie, přiblíží léčebné účinky čaje,...Na závěr jsou připojeny recepty na výrobu nápojů a některých jídel z čaje. více

V souvislosti se sbližováním západního a východního světa vzrůstá zájem lidí o kultury, filozofie a životní způsoby velkých asijských národů. Mnohé z těchto věcí jsou pro Evropana velmi složité k chápání, neboť kultura, ... více

Přehledná historie čaje a úvod do filosoficko-estetických aspektů čajového obřadu a jeho významu v kontextu japonské kultury a zenového buddhismu. Kniha obsahuje: Historie čajového obřadu / podle japonských pramenů ses... více

Velká obrazová publikace, v níž čtenář nalezne nespočet zajímavostí o čaji, o jeho barvité tisícileté historii a také o originální kultuře a filozofii, která je s ním spojena. K nedílné součásti knihy patří návody, jak r... více

Čaj je hned po vodě druhý nejrozšířenější nápoj vůbec. Ze své kolébky ve starověké Číně se rozšířil do celého světa a dnes se pěstuje v desítkách zemí na pěti kontinentech. Existují stovky druhů a variant čaje, jež se li... více

Dozvíte se zde, proč je zelený čaj tak účinný a jak jej můžete používat k léčení nebo jen pro potěchu chuťových buněk. Nahlédnete pod pokličku zajímavého vědeckého výzkumu. Vydáte se po stopách jeho dlouhé a bohaté histo... více

Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém ... více

Obálkový podnázev: Proč pít zelený čaj, jak pomáhá v dlouhověkosti, antioxidanty zeleného čaje. Zelený čaj je už dlouho znám jako bylinný lék. Moderní vědecký výzkum nyní potvrdil, že zelený čaj má příznivé účinky na... více

Autor knihy nám dává nahlédnout do tajemství čajového nápoje už od samého počátku: provází nás historií čajové kultury, vysvětluje, co se skrývá pod názvem 'čaj', ukazuje nám metody a způsoby zpracování i třídění čajovýc... více