pomponia přečtené 146
Fika: Sladká švédská kuchařka
2018,
Kristina Lund
Recepty jsou jednoduché bez exotických surovin,řazené podle ročních období, v úvodu je pár poznámek k technologickým postupům. Kniha obsahuje i odkazy na švédské zvyky,fotky švédské krajiny(ale ne na úkor receptů, jen je mile doplňují). Zvládne podle ní vařit i začátečník. Celkově hodnotím jako moc povedenou.... celý text
Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím
2017,
Iva Trhoňová
Kniha v úvodu obsahuje podrobné návody jak udělat kvásek a jak ho vést(pěkně podrobně pro začátečníky). Pokračuje kapitolou jak zadělat a upéct kváskový chleba(postup rozepsán opět do nejmenšího detailu se spoustou rad), poté navazují kapitoly ,které se věnují kváskovému pečení(chleba+sladké a slané drobné pečivo) a pečení z různých typů prefermentů(rovněž chleba i drobné pečivo). Nakonec nechybí ani pečení z kvasnic a i recepty na pár kousků pečiva ze světa. Musím říct, že mám už z této knihy dost napečeno a recepty opravdu fungují.... celý text