Šepot z lesa přehled

Šepot z lesa
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542858/bmid_sepot-z-lesa.jpg 4 1240 1240

Před dvaceti lety v hlubokých lesích Orlických hor beze stopy zmizel jeho nejlepší kamarád. Teď se investigativní novinář Petr vrací do rodné vesnice, aby se vyrovnal s rozvodem a dal dohromady dům, který zdědil po matce. Z hlubin minulosti se vynořují nejen staří známí, ale i děsivé vzpomínky. Navíc zjistí, že kamarád nebyl ani zdaleka jediným, kdo se v okolí ztratil. Začne na vlastní pěst pátrat po tom, kdo - nebo co - za zmizeními stojí. A stopy, jež nachází, ho pomalu vedou do míst, jaká si nedokázal představit ani v nejhorších nočních můrách...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šepot z lesa. Přihlašte se a napište ho.

Fiddis
předevčírem 5 z 5

Tak to mě fakt vtáhlo! Spojení slovanské mytologie, hororu a zasazení do českého prostředí se mi líbilo. V průběhu jsem se dívala do mapy, kde jsou zmiňované obce, ale nenašla jsem je. Až později jsem zjistila, že autorka názvy trochu pozměnila a podle toho už jsem se v mapě zorientovala. Konec byl super napínavý.
Milovníkům hororu určitě doporučuji :-)

Dajine
11.03.2025 5 z 5

Tak tohle bylo top. Fakt mě to bavilo, jen jsem se bála o pejska.

orinka3
09.03.2025 2 z 5

Zaradovala jsem se, když jsem v regále knihovny objevila českou autorku mysteriózního hororu. Velmi pěkně vystižené vesnické prostředí, bohatá slovní zásoba a podezřelá tradice se sněhulákem, kterému se přinášejí oběti. Všecko by bylo fajn nebýt čím dál větší rozvláčnosti a košacení textu. Mé počáteční nadšení velmi brzy vystřídala únava z přemíry zbytečností, které román zahlcují a ubírají mu na napínavosti. Jakmile se musím do čtení nutit místo abych byla zvědavá na vývoj situace, je to špatně. Na místě Petra i jeho přátel, sousedů bych já konala jinak a hlavně bych být autorkou z románu vyškrtala tu hromadu vaty, o které už přede mnou jiný zklamaný čtenář psal. Přiznávám se bez uzardění, že ve 2/3 knihy končím.

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Nevidíte je, ale oni vidí vás...

07.06.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Šepot z lesa v seznamech

v Přečtených1 539x
v Mé knihovně370x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)