Zvedá se vítr přehled
Kateřina Surmanová
Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese parta dětí a rozhodne se vypátrat viníka. Jeden z kamarádů, Filip, má totiž zvláštní dar: dokáže komunikovat s duchy. Když zanedlouho policie zatkne pachatele, každý si myslí, že je po všem, ale smrt je nenasytná šelma. Uplyne víc jak dvacet let a ničivá síla se na Hodonín žene znovu. Přichází tornádo a s ním se vrací všechny staré příběhy, traumata a bolesti, které trápí obyvatele i město. Osud se snaží opsat kruh a dokonat tragédii – a Filip se mu chce postavit. Ale pokud má neštěstí odvrátit, musí se bývalá parta dát zase dohromady a čelit tajemné síle společně. Zvedá se vítr, na krajinu padá temnota a kamarádi stojí tváří v tvář vlastním pochybám, přírodě i času…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvedá se vítr. Přihlašte se a napište ho.
Knížka se mi zdá o dost slabší než Šepot z lesa, postrádám (hlavně v druhé půli) napětí, bohatá slovní zásoba spojená s popisem živlů začíná postupně unavovat, obrazy se opakují, až nakonec tyto pasáže přeskakuji a chci jen vědět, jak to dopadne.
Za mě skvělá knížka. Skvělý příběh, skvělá práce s jazykem a líbilo se mi zakomponovani do skutečných událostí.I drobná připomínka Sepotu z lesa mě potěšila. Už se těším na Tři sekery.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
Nevidíte je, ale oni vidí vás...
07.06.2024
Nový mysteriózní thriller od autorky bestselleru Šepot z lesa
09.09.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Zvedá se vítr v seznamech
v Mé knihovně | 190x |
2022 | Šepot z lesa |
2023 | Zvedá se vítr |
2024 | Tři Sekery |
2024 | Osiřelo dítě |
2025 | Slepé cesty |
Co k tomu dodat,po předchozí knize Šepot z lesa zde máme volné pokračování a tím myslím opravdu volné. Nové postavy, nový mysteriózní zádrhel. Na každé straně na mě dejchalo že kniha má duši tohle prostě Katka umí. Místama to připomíná Kingovo přebujelé a zbytečně dlouhé To. A víte co tohle bylo i lepší.Pro nás tady v Čechách události co se v knize zjevují jsou blízké a konec je v jádru i dojemný. Tragédie co se v obou rocích odehráli na Moravě jsou využity s respektem a přihazují tak o to depresivnější nádech. Oproti předchozí knize je děj svižnější,ale i tak si zachovává postupné budování atmosféry i gradujícího napětí. Provázání s první knihou je jemné a nenápadné,ale i tak potěší zaslechnout některá jména z Šepotu. Líbí se mi i narážka na bující dezinformace a různé konspirace které zničili ne jednu rodinu,kde lidi tupě věří všemu co nějaká Květa nebo Pepík sdílí na Fejsbúku. Knihu vřele doporučuji, Kateřina si mně získala a v regále knihovny už na mně čeká poslední dílek tohoto Českého mysteriózního univesra,tak snad nezklame.
Full počet hvězd!