Joker svět

recenze

Joker: Svět (2024) 4 z 5 / EvikU.
Joker: Svět

Na této knize je asi nejzajímavější, že obsahuje povídky na Jokera od několika států a jejich nejlepších ilustrátorů a scénáristů. Čtete pak příběh Jokera zasazeného do prostředí dané země a kultury.

Nejvíce se mi líbila povídka z České republiky. Super ilustrace a skvělý námět. Nebo mi to bylo nejvíc blízké. Ale jsou tam i další, které jsou velmi zdařilá. Je to Americká, Brazilská, Argentinská.

Samozřejmě tam byly i dvě povídky, které mne tak nenadchly. Ale v celkovém měřítku hodnotím komiks velmi kladně.

Doporučuji všem, protože to není celý příběh. Klidně si dejte jednu povídku a vychutnávat si tak můžete knihu o to déle. Nejlépe je vystižená atmosféra těch zemí ve kterých Joker vystupuje. Je vidět, že je to opravdu psané a kreslené těmi, kteří v ní žijí, protože to má nezaměnitelnou atmosféru. U Turecké povídky bych ani nepotřebovala vlajku, z které země příběh je. Pro koho je komiks určen? Pro všechny milovníky komiksů. Je to opravdu povedená kniha.


Joker: Svět Joker: Svět Štěpán Kopřiva

Zločinecký princ klaunů posouvá svou značku na světovou úroveň! Co dělá Joker na dovolené ve Španělsku? Jak inspiroval ostatní, aby šli v jeho stopách a vytvořili jeho dvojníky v České republice či Argentině? Jaké uplatnění nac... více


Komentáře (0)

Přidat komentář