Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni recenze
Vladimír Mikeš
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183792/proc-se-klepou-rizky-chemie-v-kuchyni-183792.jpg
4
13
13
Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších činností. Jiní se zase vyžívají v přípravě kulinářských specialit a stráví spoustu času v kuchyni nebo ve sklípku při výběru vhodného vína... Příprava jídla je chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V této knize se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od chemického složení potravin přes to, proč se řízky mají klepat či proč vzniká karamel až po to, zda instantní čínské polévky skutečně škodí zdraví.... celý text
- Proč se klepou řízky? / Kateřina Sovová, webmagazin.cz