Jídlo a pití v pravěku a ve středověku vydání
Magdalena Beranová
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanickým, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Rozšířené vydání.... celý text
Vydání (3)
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
2015, Academia
ISBN: 978-80-200-2498-5Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
2011, Academia
ISBN: 978-80-200-1991-2Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
2005, Academia
ISBN: 80-200-1340-7Štítky knihy
pravěk středověk jídlo a pití historické recepty středověká kuchyně dějiny stravování
Autorovy další knížky
2011 | Jídlo a pití v pravěku a ve středověku |
1988 | Slované |
2000 | Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka |
2009 | Slované v Čechách: Archeologie 6. - 12. století |
1997 | Jídlo a pití za Rudolfa II. |