Marie Úlehlová-Tilschová
česká, 1896 - 1978
Diskuze (2)
Přidat příspěvek
Na rozdíl od mužů, tak ženy často bojovaly o národní identitu přes kuchařky a vaření. Klidně Němcům naservírovaly českou kuchyň a když to Němci snědly, tak měli české ženy radost, že provedly posílení české hrdosti aspoň přes jídlo.
A tato autorka patří mezi ty osoby, které bojovaly jídlem proti Německé vládě a roztahování se po České kotlině.
Marie Úlehlová-Tilschová - knihy
1951 | Výživa a potrava |
1945 | Česká strava lidová |
2000 | Staročeská kuchařka |
1959 | Rok v české kuchyni |
1970 | Chuťový místopis |
1957 | Vaříme účelně pro zdravé i nemocné |
1949 | Rok v naší kuchyni |
1937 | Jak a čím se živit |
1944 | Výživa ve světle věků |
1964 | Aktuální problémy správné výživy v jednotlivých měsících |
Žánry autora
Literatura naučná Historie Hobby Kuchařky Rodina Technika a elektro
Štítky z knih
kuchařky vaření národní jídla etnografie, národopis zvyky a obyčeje jídlo a pití stravování, výživa česká kuchyně kuchařské recepty krajové, regionální recepty
Úlehlová-Tilschová je 2x v oblíbených.
Kdyby mudrlanti o rolích žen a mužů ve válkách krapet studovali rodný jazyk, nesekali by hrubky ve shodě podmětu s přísudkem a velkých písmenech.
A taky by nepsali jako tataři.
Jako tady Weil.
T-U by ho z výše zmíněných důvodů zřejmě vzala vařechou.