Jídlo a pití za Rudolfa II. hodnocení
Magdalena Beranová
Přitažlivě upravená publikace přináší pestrou paletu informací o všem co souvisí se stravováním, pitím a stolováním v období české renesance. Podává svědectví o tom, že naši předci často holdovali velkému a nemírnému pití, což však nebývalo hodnoceno nepříznivě, a četné pijácké spolky byly velmi populární. Kniha je určena širší veřejnosti s hlubším zájmem o kulinářství, vhodná je však i pro profesionální kuchaře. Podle historických receptů dr. Beranové se dnes vaří v řadě pražských restaurací a hotelů. Je vhodná též jako dárková publikace.... celý text
5 |
|
3 x |
4 |
|
1 x |
3 |
|
1 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Jídlo a pití za Rudolfa II.: 88 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 5
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2011 | Jídlo a pití v pravěku a ve středověku |
1988 | Slované |
2000 | Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka |
2009 | Slované v Čechách: Archeologie 6. - 12. století |
1997 | Jídlo a pití za Rudolfa II. |