Dopisy ztraceným
Brigid Kemmerer
Dopisy ztraceným série
1. díl >
Řekli byste svá nejtemnější tajemství úplně cizímu člověku? Julietina maminka byla fotografka a cestovala po celém světě. Juliet si s ní vždycky psala dopisy. Dokonce i po její smrti jí na hrobě nechává psaníčka. Je to jediný způsob, jak se s tím dovede vyrovnat. Declan je ten typ kluka, na kterého nechcete narazit. Během veřejně prospěšných prací se pokouší uprchnout démonům své minulosti, a když si přečte dopis, který najde vedle hrobu, neodolá a odepíše. Netrvá to dlouho a už se svěřuje cizímu člověku a je jasné, že mají opravdu hodně společného... Maminka Juliet Youngové byla reportážní fotografka a cestovala po celém světě. Juliet si s ní vždycky psala dopisy. Dokonce i po její smrti jí na hrobě nechává psaníčka. Je to jediný způsob, jak se s tím Juliet dovede vyrovnat. Declan Murphy je ten typ kluka, na kterého nechcete narazit. Během veřejně prospěšných prací, které mu přikázal soud, se pokouší uprchnout démonům své minulosti. Když si Declan přečte dopis, který najde vedle hrobu, neodolá a odepíše. Netrvá to dlouho a už se svěřuje úplně cizímu člověku a je jasné, že mají opravdu hodně společného. Ale Declan ani Juliet netuší, s kým si ve skutečnosti píší. Když se do jejich dopisů zamotá dění ve škole a přeskočí jiskra, tak však Juliet s Declanem zjistí, že pravda by je mohla navždy rozdělit.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
Letters to the Lost, 2017
Tato kniha mě chytla hned od samého začátku, skrývá se v ní nádherný příběh, moc se mi líbí myšlenka dopisů v tomto díle. Krásně napsané a už se moc těším na další díl.
"Někdy se člověk dostane do fáze, kdy už to bolí tolik, že udělá cokoli, aby se té bolesti zbavil. I když to znamená, že přitom zraní někoho jiného."
Žánr YA už téměř nevyhledávám, ale jsem ráda, že jsem udělala výjimku. Kniha v sobě totiž skrývá krásný příběh, který má hloubku. Objevuje se tu hned několik vážnějších témat, která rozhodně vedou k zamyšlení.
Doporučuji všema deseti a těším se na další díl!
10 hvezd z 5! Poskladala me srdce pote, co ho zlomila. Krasna kniha a Brigid Kemmererova ma vytribeny styl. Skvele napsane. Jedna z tech, na niz nejde zapomenout. YA takto prosim.
Nejlepší kniha za rok 2021.V hlavních hrdinech jsem si našla i kus sebe. Některé pasáže byly pro mě hodně osobní a těžké. Nejvíce se mi líbilo, jak si psali ručně dopisy a pak ty e-maily. Objevila se tam i nevěra, kterou já nesouhlasím. Moc se mí líbilo, jak je příběh výpraven. Knížku jsem měla v rámci jedné štafety, za to moc děkují, že jsem se mohla zapojit. Určitě si přečtu i druhý díl. Knihu mohu doporučit.
Asi není nejlepší nápad hodnotit knihu ihned po dočtení, ale nemůžu si pomoct. Čekala jsem běžný teen románek ozvláštněný seznámením přes dopisy, ale ten příběh je mnohem hlubší. Nečekala jsem, že mě až tolik vezme za srdce. Jedna z mála knih, u nichž nemá cenu rozepisovat se, o čem všem jsou, neboť to nejlépe řeknou samy.
Byl to silný příběh mezi dvěma náctiletými hrdiny. Dávám vysoké hodnocení za to, jací byli hlavní hrdinové a že oba měli něco do sebe a velmi rychle si je oblíbíte. Každý měl jinou životní situaci se kterou se probíjel jinak. Jednu hvězdičku dávám dolů za trochu nerealistické "pokecání a tím vyřešení" problémů v rodině. Určitě vyřešení vztahů v rodině je běh na dlouhou trať a vyřešení problémů kvůli jednomu krátkému rozhovoru mi opravdu přišlo trochu mimo.
Knihu musím hodnotit očima náctiletých, protože rozhodně nepatřím do cílové skupiny. Najde se několik slabších míst, ale jsou i velice emotivní kapitoly. Ne každý člověk musí být takový, jak ho společnost vnímá. A překvapili mě skoro všichni hlavní hrdinové. Plný počet hvězdiček nedávám, ale druhý díl si ze zvědavosti ráda přečtu.
Knížka vás zasáhne na správných místech. Velmi doporučuji, přijde mi, že vám má co předat. Hlavní postavy jsou úžasní. Styl autorky je lehký na čtení a čtivý. Plus má krátké kapitoly.
5*/5* není co dodat piece of art ^~^
Po přečtení recenzí jsem se pustila okamžitě do čtení a musím říct, že jsem dobře udělala. Kniha mě naprosto dostala, dočítala jsem poslední stránky a už kupovala díl druhý. Brigid Kemmerer je výborná spisovatelka a těším se na další knihy.
Dávám této knize 4,5*. Přestože se jedná o knihu z edice young adult a já tedy, vzhledem k věku, nejsem úplně cílovou skupinou, tak kniha se mi moc líbila. Byla čtivá, citlivá, za 2 dny jsem ji přečetla. Řešilo se zde i dost složitých témat, jako např. úmrtí blízkého člověka, nelehké vztahy v rodině, předsudky vůči lidem, … Celkově příjemné oddychové čtení, nejen pro mladé dívky.
Pěkně napsaná kniha, která se zabývá těžkými tématy. Spousta myšlenek a problémů náctiletých. Jak jednoduché je někoho odsoudit, aniž bychom ho znali blíže, nebo věděli čím si prošel.
Pocit těsně po dočtení: ........
Miliarda myšlenek a žádná, co by přesně vyjádřila, co cítím. Není, co víc říct.
Na knize mě zaujal pouze název, jinak nic. Po přečtení pár stránek mě naprosto pohltila.
Jedna z mála knih, která mě hluboce zasáhla a rozbrečela.
Top.
Na tuhle knihu jsem všude viděla jen dobré recenze a tak nějak jsem věděla, že bude dobrá. Ale až takhle? Knížku jsem přečetla na jeden zátah, protože autorka píše neskutečně čtivě. Každou stránku jsem hltala a užívala si ji, protože zde nejsou žádné nudné části. Další plus má za mě kniha za témata, která tam řeší. Dopisy ozvláštňují celý příběh a i když tušíte, jak to dopadne, stále musíte číst. Jsem ráda, že tohle byla moje první kniha tohoto roku, protože jsem lépe ani začít nemohla. Rozhodně doporučuji a těším se na další díl.
Waau!
Tak tohle mě dostalo. Bez debat. Obálka klame, hodně dlouho mě odrazovala, ale nakonec ten obsah řadím k vrcholům poslední doby v tomto žánru.
Nádherná kniha
Líbí se mi, že se v ní řeší vážná témata, i přesto ale dokáže pobavit. Její volné pokračování jsem ještě nečetla, ale moc se na to těším
Hodnocení: tuto knihu jsem si chtěla již delší dobu přečíst a konečně bylo mé přání vyslyšeno- Dopisy ztraceným konečně zakoupili k nám do knihovny.
Kniha se mi ihned zalíbila svou jednoduchou a nepřeplácanou obálkou . Bylo krásné,že každá kapitola začínala dopisem ,skvělý nápad ,jenž jsem v žádné jiné knížce zatím neviděla a moc se mi líbil, kapitoly pro mě byly optimálně dlouhé a skvěle se četly. Co se jazyka týče,tak ten do knihy velice zapadal a kniha se díky tomu rychle četla .
Děj byl plný situací,které jsem vůbec netušila že by se mohly přihodit ,hlavně na konci-konkrétně spoilerovat nechci. V průběhu děje jsem si oblíbila jak Juliet tak i Declana, na počátku knihy jsem si na obě postavy zvykala a v průběhu si je moc a moc oblíbila. I přes všechno to zlé co se jim vše v životě přihodilo byli oba neskutečně stateční .
Kniha byla úplně nádherně napsána , plná krásných myšlenek-lepíkovala jsem jak divá , protože ty myšlenky a citáty byly opravdu nádherné a nemohla jsem je tam nechat netknuté,dopisy a emaily,které si postavy mezi sebou vyměňovaly byly opravdu nádherné co se stylů psaní týče-věty byly krásně rozvinuté a to se mi neskutečně líbilo. Přemýšlím,že si časem přečtu i knihu Na co slova nestačí,poněvadž Dopisy byly boží! Nemohu jinak,než Vám knihu doporučit.
Super knížka, hrozně se mi líbila. Je čtivá a má dobrou záminku. Líbí se mi že se v ní ukazuje na problémy, se kterými je potřeba se poprat. Jediné co bych vytkla bylo, že se konec dal dobře předpokládat. To mě však neodradí abych dala plný počet hvězdiček. :)
dopisy fotografování láska tajemství střední školy smutek pro dospívající mládež (young adult) ztráta blízkých ztráta matky anonymní dopisyAutorovy další knížky
2019 | Dopisy ztraceným |
2019 | Temné a osamělé prokletí |
2020 | Na co slova nestačí |
2021 | Říkej tomu, jak chceš |
2020 | Statečné a zlomené srdce |
Ani tě neznám, ale mám pocit, že ti rozumím.
A mám pocit, že ty rozumíš mně.
A právě to se mi líbí.
Za sebe musím napsat, že je to naprosto bravurní kniha. Mám další oblíbenou autorku. Nemohla jsem přestat číst, dokud nebyl konec.
Příběh Juliet a Declana mě chytl za srdce. Tolik trápení a smutku, co museli prožít. Tolik slz prolít. A já brečela s nimi.
,,Někdy se člověk dostane do fáze, kdy to bolí tolik, že udělá cokoli, aby se té bolesti zbavil. I když to znamená, že při tom zrání někoho jiného."
Je to tak reálný příběh, až mi z toho naskakovala husí kůže, žaludek se mi stahoval, v krku mě pálilo od pláče. Některé pasáže, jsem si četla několikrát za sebou, tak mě zaujaly. Hlavně ty dopisy a e-maily. Donutilo mě to zavzpomínat i na svá trápení, která jsem v životě prožila.
,,A budu tady pořád, dokud mě budeš potřebovat."
,, Promiň, že jsem tady pro tebe nebyla. Chci to zkusit napravit."
Opravdu na světě existují takoví rodiče? Škoda, že já takové nepoznala!
Knihu doporučuji, i když už dávno nepatřím do cílové skupiny a těším se na další příběh od autorky.❤️❤️❤️❤️❤️