Francouzská kuchařka
Drahomíra Peukertová
Málokteré kuchyni se v průběhu historie podařilo proniknout v takové míře do podvědomí lidí všech kontinentů světa jako kuchyni francouzské. V úvodu vám nabízíme výlet do historie francouzského kulinářství, při němž se mnohé dovíme, něco si znovu ověříme a určitě se i trochu pobavíme, než se pustíme do skvělých receptů.... celý text
Přidat komentář
Na rok, ve kterém byla vydaná, to není špatné. Nevařím podle ní, ale do sbírky je každá dobrá.
Receptů je tu spoustu a postupy jsou pečlivě popsány.
Štítky knihy
kuchařky stolování, servírování, stolničení francouzská kuchyně
Autorovy další knížky
1992 | Francouzská kuchařka |
1991 | Švýcarská kuchyně |
1993 | Rakouská kuchařka |
1990 | Moučníky dříve, dnes i na zítra |
1980 | Ty a já |
Sice starší kuchařka, ale skvělý 60 stránkový úvod do historie francouzské kuchyně, skvělé napsané jak pan Parmantier naučil jíst Francouze brambory. Recepty to už není taková liga, průměr a některé do francouzské kuchyně nepatří viz anglický krém , hrušky Helena :-)