Konzervace a ukládání potravin v domácnosti
Karel Půhoný

Praktická příručka pro domáctnost, která po úvodních statích přináší návody na konzervování potravin; její předností je, že v žádném receptu nepoužívá chemické přísady. Probírá totiž pouze konzervování teplem (kompoty, mošty, protlaky, kečupy, sterilovoná zelenina a houby, zeleninové štávy, zmrazováním (masa, hotových jídel včetně pečiva, vajec, mléčních výrobků, hub, ovoce,zeleniny), konzervaci cukrem (džemy, marmelády, rosoly, ovocné sirupy, proslazené ovoce), sušení, konzervování alkoholem (ovocná vína, alkoholizované mošty, ovoce v alkoholu, ovocné likéry), konzervaci octem (zelenina, houby v octě, aromatické octy), solením a uzením, konzervování vajec, skladování čerstvého ovoce a zeleniny.... celý text
Přidat komentář


Nejlepší kniha o konzervaci. Ať se jedná o sušení, zavařování ovoce, zeleniny i masa nebo výrobu moštů, vín a likérů. Je skvělá, pomáhá mi již několik desítek let :-)
Štítky knihy
ovoce zelenina zavařování a nakládání potravin konzervace a sterilace potravin marmelády a džemy sirupy uskladnění potravinAutorovy další knížky
1976 | ![]() |
1995 | ![]() |
1991 | ![]() |
1986 | ![]() |
také má místo v knihovně , často jsme z knihy dělali různá vína, mošty