Pár od susedov
Shari Lapena
Zdá sa, že Anne a Marco Contiovci majú všetko – navonok harmonický vzťah, pekný dom a úžasnú dcérku Coru. Jednej noci, keď sú na večierku u susedov, však Cora záhadne zmizne. Podozrenie okamžite padne na rodičov. Detektív Rasbach vie, že vystresovaní manželia niečo skrývajú. A nielen oni. Každý v ich okolí má svoje tajomstvá a pátranie je tak čoraz zložitejšie. Za zastretými oknami sa postupne vyplavuje jedno desivé tajomstvo za druhým... Strhujúca dráma, plná neočakávaných zvratov, nezadržateľne speje k šokujúcemu odhaleniu.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2016 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
The Couple Next Door, 2016
Za mě to teda bylo slabý. Chybělo tam napětí, spád, překvapivý momenty, prakticky od půlky knihy tušíte, jak to celé bylo. Až příliš jednoduchý styl psaní mi vůbec nesedl, charaktery postav ploché. Nic moc.
Zabavila od první stránky. I pres ne příliš překvapivé rozuzlení jsem se bavila a knihu mohu jen doporučit. Nezklamala a mela podle mě vše, co má správný thriller mít.
Kniha se mi libila ikdyz se musim přiznat ze jsem to prvni jsem čekala to druhy ne a konec ? To fakt ne....☺
Překvapivé asi příliš ne a dech beroucí také ne. Kniha se hodí buď pro někoho, kdo teprve s tímto žánrem začíná nebo pro někoho, kdo by si rád početl něco jednoduchého a krátkého, protože u tohoto díla vlastně vůbec nemusíte přemýšlet, neboť vám vše pětkrát připomenou. Postavy vykreslené hezky, nemám, co bych tak dílu vytkl, možná jedině předvídatelnost. Konec je za mě skvělý a zajímavější, než celá kniha.
dobře napsané. kniha se mi líbila od začátku napinavé trochu předvídatelné. ale sem nadšená až teda na ten konec ten se moc nepovedl čekala sem jiný konec.
Zajímavě zamotané a napínavé do posledních 3 stránek. Poslední dvě jsou možná až přehnané.
Na knihu jsem byla opravdu zvědavá. Ale musím dát tři hvězdičky, protože nadšená z ní nejsem. Byla čtivá, ale takový typ knihy, který si jednou přečtu za odpoledne, ale už se k ní nevrátím.
Ten konec mi připadal až úsměvný.
Upřímně. Nechápu proč jsem si jí kupovala. Z mého pohledu je to jenom další kniha, která se snaží navázat na dnešní "trendy", ale je to absolutně,.. přehnané. Mám ráda, když se v knize dějí zvraty, ale toto? Dalším takovým příkladem je Spálená obloha. Dle mého tak byly postavy málo vykreslené, autorka vůbec nezabrouzdala do psychologie postav, všechno bylo placaté. Jediným důvodem proč se kniha dobře četla byly krátké jednoduché věty....
Ne, že by kniha byla až tak špatná. Jde prostě jenom o oddechovku, když víte, že budete 3 hodiny sedět ve vlaku na cestách.
Věděla jsem, že tahle kniha bude "jednodenka", a proto jsem si ji dlouho šetřila a jen po ní mlsně pokukovala! A pak mi velmi zpříjemnila jednu celou prosluněnou sobotu a já litovala, že jsem si ji více nešetřila :) Není co jiného napsat, skvělý psychothriler, od kterého se nelze odtrhnout! Jen malé doporučení - nečtěte na přímém slunci, spálila jsem se jako prase :D :D :D
Knihu jsem zpočátku četla velmi těžce.Celkem nudný děj,který trochu začal gradovat až od poloviny.Bylo to celkem dost předvídatelné ,ale konec to zabil.Celkově nic moc.
Kniha se mi moc líbila, četla se dobře. Napínavá a do samého konce jsem netušila,
jak to dopadne. Jen ten úplný závěr bych už vypustila. Ten mě trošku zklamal.
Ale mohu jen doporučit.
Kniha se mi líbila...Dle zdařilosti přebalu a po přečtení anotace, jsem se na ni velmi těšila...a zklamaná tedy rozhodně nejsem. Vůbec nesouhlasím s komentáři, že autorčin styl psaní je "špatný" a že byl konec knihy "odbytý", ba naopak..., překvapilo mě v knize více událostí a poslední strana mě překvapila velmi a styl psaní mi byl sympatický.
Kniha rozhodně stojí za přečtení...a já dávám pět hvězdiček. :-)
Prvni dojem nic moc... prislo mi to podobne s Pusinkou,ktera me celkem zklamala.
Nakonec jsem knihu precetla trosku zrychlene, protoze me zajimalo, jak to vsechno bylo.
Styl vypraveni mi spatny neprisel, kniha nebyla slozita, zapletka jako takova mi prisla i zajimava... ale jak uz tady bylo receno - ten prekombinovany konec?? Proooc :)?
Přečetla jsem za víkend. Docela dobré réma, hodně zvratů do poslední chvíle. V jednu chvíli jsme se musela soustředit, abych se v tom už neztratila, ale nebylo to zase až tak hrozné. Asi to bude jedna z těch knížek, které se dobře čtou, ale za pár měsíců už nebudu vědět, o čem to vlastně bylo. Nicméně jako napínavá oddechovka je to fajn.
Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdy, ale konec to změnil. Kniha se mi dobře četla a i příběh mi přišel zajímavý. ALE...... Slabošský otec, ufňukaná a "pošahaná" matka mi zase až tak moc nesedli. Příběh začíná být v druhé polovině překombinovaný a trochu mi to připomíná v poslední době často zmiňovaný pojem "realita na druhou", který bych přeformulovala jako "únos na druhou".
Na debut celkem slušné. Na bestseller to ovšem nemá. Myslím si, že by kniha dosáhla lepšího hodnocení, kdyby byla napsána jiným stylem. V knize se totiž dočkáte velmi strohých, věcných a jednoduchých větných vyjádření. Všichni vypráví všechno a všichni vám dají nahlédnout do svých myšlenkových pochodů. Pozornému čtenáři však neuniknou drobná vodítka, díky kterým dokáže velmi rychle odhalit pachatele. Ztracené dítě, nešťastní rodiče, nikdo nevěří nikomu, všichni se tváří zoufale a přesto to někdo udělat musel! Nebylo to špatné, ale četla jsem mnohem lepší knihy. Každopádně čtivé to je, to se musí nechat.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychózaAutorovy další knížky
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Za mě dobrý :)
Pro mne ne zcela tradiční zápletka, napínavý děj a docela překvapivé rozuzlení. Minimálně do poloviny knihy by mě nenapadlo, kdo za tím vlastně stojí.