Tradiční české kuchařky
Magdalena Beranová
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18933/tradicni-ceske-kucharky-18933.jpg
5
5
5
Archeoložka a historička, která se zabývá i historií potravin, stolování a přípravy pokrmů (mj. Jak se jedlo ve starověku) přináší jak obsáhlý receptář převedený na současné míry a váhy z kuchařek 18. a 19. století, tak čtivý úvod o kuchyni, stolování, pokrmech i o zdomácnění kávy, čaje, zmrzliny a dalších nápojů a jídel. ... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2011 | Jídlo a pití v pravěku a ve středověku |
1988 | Slované |
2000 | Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka |
2009 | Slované v Čechách: Archeologie 6. - 12. století |
1997 | Jídlo a pití za Rudolfa II. |
Velmi zajímavé a velmi čtivé. Dostala jsem se k tomu kvůli referátu a nelituji koupě. Opravdu se to čte samo, je zde mnoho zajímavých věcí o historickém kulinářství.
Velikým plus je, že obsahuje původní recepty. Asi 190 stran receptů, které v dnešní době neznáme nebo známe jinak je super.