Tradiční české kuchařky
Magdalena Beranová

Archeoložka a historička, která se zabývá i historií potravin, stolování a přípravy pokrmů (mj. Jak se jedlo ve starověku) přináší jak obsáhlý receptář převedený na současné míry a váhy z kuchařek 18. a 19. století, tak čtivý úvod o kuchyni, stolování, pokrmech i o zdomácnění kávy, čaje, zmrzliny a dalších nápojů a jídel. ... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2011 | ![]() |
1988 | ![]() |
2000 | ![]() |
2009 | ![]() |
1997 | ![]() |
Velmi zajímavé a velmi čtivé. Dostala jsem se k tomu kvůli referátu a nelituji koupě. Opravdu se to čte samo, je zde mnoho zajímavých věcí o historickém kulinářství.
Velikým plus je, že obsahuje původní recepty. Asi 190 stran receptů, které v dnešní době neznáme nebo známe jinak je super.