4xbabča komentáře u knih
Krásná knížka s krásným příběhem, která se čte jedním dechem a zároveň pohladí po duši jako všechny knihy mé oblíbené autorky. A určitě je to jedna z jejích nejlepších knih.
Tak tohle byl určitě nejsmutnější případ detektiva Mika Syrového, protože šlo o jeho osobní tragédii, kterou prožíval velmi těžce a hledat pachatele nebylo vůbec jednoduché. Opět výborně napsaná kniha, je to již sedmá, kterou jsem od autora četla a dávám plný počet hvězdiček.
Další případ Mika Syrového, tentokrát z jeho rodné vesnice, kde začne šetřit případ podezřelého úmrtí a děj příběhu řeší spoustu podezřelých otázek. Případ je opět napínavý od počátku až do samého závěru a i Miko je i v ohrožení života.
Po přečtení první knihy Temné vábení, která byla opravdu dobré a napínavé čtení, jsem se těšila na další, která byla volným pokračováním. Tentokrát byl příběh policistky Rebeky Northové, která vyšetřuje smrt svého otce, kdy nevěří, že šlo o sebevraždu a začne vyšetřování, které je dost nebezpečné a napínavé. Určitě doporučuji k přečtení a těším se na další díla této autorky.
Tato kniha je opravdovým příběhem Ukrajinky Oksany a její dcerky, která uniká před hrozbou války z Oděsy, kde žije a hledá možnost záchrany před strachem o život. Absolvuje strastiplnou cestu přes Lvov, Užhorod, Čop a Ostravu až do Prahy. Autorka cestu nakonec i díky svým českým přátelům zvládla a já ji obdivuji a přeji, ať se jí u nás dobře daří.
Další případ detektiva Mika Syrového, tentokrát hodně smutný, kdy byl unesen malý chlapec a pachatel vyhrožuje, že mu ublíží. I tentokrát je příběh čtivý a napínavý až do samého konce.
Životní příběh herečky Jarmily Horákové odehrávající se po 1. světové válce byl přes začátek příběhu, který se zdál zdlouhavý, nakonec opravdu zajímavý a hodně jsem se dozvěděla o umělcích v té době. Kniha je výborně napsaná, autorka je opravdu skvělá a mě se od ní líbily všechny knihy, které jsem četla.
Tentokrát již 7. díl a byl opět úžasný jako ty předchozí. Některé sestřičky byly z londýnské nemocnice Nightingales přeloženy na anglický venkov, kde prožívají válečné období a někdy i hodně smutku, ale i lásky svého života. Určitě doporučuji k přečtení.
Od autora Martina Goffa je to již pátá kniha a opět výborné čtení. Detektiv Miko Syrový má těžký úkol najít nezvěstného muže, kterého zná už od svého dětství, a o to je to těžší, ale napínavé od počátku až do samého závěru knihy.
Tsunami je druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a opět mě opravdu mile překvapila. Příběh rodiny, kde jsou vztahy trochu komplikované, postupem času ještě umocněny zážitky z dovolené v Thajsku a následky, které se prozradí až po letech, kdy se znovu shledají. Kniha se čte moc dobře u určitě ji doporučuji k přečtení.
Další případ šéfinspektorky Eriky Fosterové byl opět super a jsem moc ráda, že je Erika zpět. Příběh se mi moc líbil a je napínavý od začátku až do samého překvapivého závěru.
Zajímavý příběh, který se snaží novinář MarekTerence Vráz svým usilovným pátráním vyřešit, je moc pěkné a chvílemi i docela napínavé čtení.
Příjemné odpočinkové čtení plné báječného humoru Haliny Pawlowské, při kterém jsem se opravdu hodně nasmála. A určitě je to jedna z nejlepších knih autorky.
Příběh dívky, které všichni říkají Símka a její matky, která nemá pro vlastní dceru ani dobré slovo, natož projevy jakékoliv lásky, po které její dítě od mala touží. Je to krásný, ale hodně smutný příběh a musím uznat, že i jde o prvotinu autorky, je to moc dobře napsaná kniha.
Další kriminální případ pro Mika Syrového, opět prima napínavý detektivní případ, kde nechybí ani humor.
I poslední příběh s Michalem Dabertem byl opět pěkné, pohodové a napínavé čtení, tentokrát na zaoceánské lodi, která je přepadena teroristy.
Další detektivní příběh tentokrát už opět policisty Mika Syrového, kdy případ známého bytového zloděje přivede vyšetřovatele k podezření z vraždy. Moc dobře napsaný kriminální příběh, který se čte jedním dechem, napínavý je až do samého závěru.
Krásně napsaná kniha, která je obsáhlejší než předchozí díla od úžasného autora Jana Štiftera. Popis života vesnických obyvatel s jejich obavami, jak žít svůj život podle svých přání, kdy tomu brání situace doby války, ale i lásky hlavních hrdinů příběhů, to vše je podáno s nádherným poetickým způsobem.
Poslední kniha autora, kde popisuje příběh člověka s osudem, který jej zasáhl v době nedávno minulé, kterou si všichni dobře pamatujeme, dobu covidu. Podnikatel Jan Hans si prožil tolik bolesti, až přišel o vše. Moc smutný, ale moc dobře napsaný příběh.