4xbabča 4xbabča komentáře u knih

Alyin dům Alyin dům Leila Meacham

Příjemné romantické čtení na dvě odpoledne.

10.03.2023 4 z 5

Italská dívka Italská dívka Lucinda Riley

Krásná knížka s krásným příběhem, která se čte jedním dechem a zároveň pohladí po duši jako všechny knihy mé oblíbené autorky. A určitě je to jedna z jejích nejlepších knih.

10.03.2023 5 z 5

Štvanice Štvanice Martin Goffa

Tak tohle byl určitě nejsmutnější případ detektiva Mika Syrového, protože šlo o jeho osobní tragédii, kterou prožíval velmi těžce a hledat pachatele nebylo vůbec jednoduché. Opět výborně napsaná kniha, je to již sedmá, kterou jsem od autora četla a dávám plný počet hvězdiček.

Vykoupení Vykoupení Martin Goffa

Další případ Mika Syrového, tentokrát z jeho rodné vesnice, kde začne šetřit případ podezřelého úmrtí a děj příběhu řeší spoustu podezřelých otázek. Případ je opět napínavý od počátku až do samého závěru a i Miko je i v ohrožení života.

Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Po přečtení první knihy Temné vábení, která byla opravdu dobré a napínavé čtení, jsem se těšila na další, která byla volným pokračováním. Tentokrát byl příběh policistky Rebeky Northové, která vyšetřuje smrt svého otce, kdy nevěří, že šlo o sebevraždu a začne vyšetřování, které je dost nebezpečné a napínavé. Určitě doporučuji k přečtení a těším se na další díla této autorky.

26.02.2023 5 z 5

Deník uprchlice Deník uprchlice Oksana z Ukrajiny (p)

Tato kniha je opravdovým příběhem Ukrajinky Oksany a její dcerky, která uniká před hrozbou války z Oděsy, kde žije a hledá možnost záchrany před strachem o život. Absolvuje strastiplnou cestu přes Lvov, Užhorod, Čop a Ostravu až do Prahy. Autorka cestu nakonec i díky svým českým přátelům zvládla a já ji obdivuji a přeji, ať se jí u nás dobře daří.

12.02.2023 4 z 5

Dítě v mlze Dítě v mlze Martin Goffa

Další případ detektiva Mika Syrového, tentokrát hodně smutný, kdy byl unesen malý chlapec a pachatel vyhrožuje, že mu ublíží. I tentokrát je příběh čtivý a napínavý až do samého konce.

12.02.2023 5 z 5

Herečka: Múza první republiky Herečka: Múza první republiky Jana Poncarová

Životní příběh herečky Jarmily Horákové odehrávající se po 1. světové válce byl přes začátek příběhu, který se zdál zdlouhavý, nakonec opravdu zajímavý a hodně jsem se dozvěděla o umělcích v té době. Kniha je výborně napsaná, autorka je opravdu skvělá a mě se od ní líbily všechny knihy, které jsem četla.

Sestřičky pod jmelím Sestřičky pod jmelím Donna Douglas

Tentokrát již 7. díl a byl opět úžasný jako ty předchozí. Některé sestřičky byly z londýnské nemocnice Nightingales přeloženy na anglický venkov, kde prožívají válečné období a někdy i hodně smutku, ale i lásky svého života. Určitě doporučuji k přečtení.

Plaváček Plaváček Martin Goffa

Od autora Martina Goffa je to již pátá kniha a opět výborné čtení. Detektiv Miko Syrový má těžký úkol najít nezvěstného muže, kterého zná už od svého dětství, a o to je to těžší, ale napínavé od počátku až do samého závěru knihy.

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Tsunami je druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a opět mě opravdu mile překvapila. Příběh rodiny, kde jsou vztahy trochu komplikované, postupem času ještě umocněny zážitky z dovolené v Thajsku a následky, které se prozradí až po letech, kdy se znovu shledají. Kniha se čte moc dobře u určitě ji doporučuji k přečtení.

29.01.2023 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Další případ šéfinspektorky Eriky Fosterové byl opět super a jsem moc ráda, že je Erika zpět. Příběh se mi moc líbil a je napínavý od začátku až do samého překvapivého závěru.

29.01.2023 5 z 5

Vodní hrob Vodní hrob Martin Goffa

Zajímavý příběh, který se snaží novinář MarekTerence Vráz svým usilovným pátráním vyřešit, je moc pěkné a chvílemi i docela napínavé čtení.

17.01.2023 4 z 5

Užívej života! Užívej života! Halina Pawlowská

Příjemné odpočinkové čtení plné báječného humoru Haliny Pawlowské, při kterém jsem se opravdu hodně nasmála. A určitě je to jedna z nejlepších knih autorky.

17.01.2023 5 z 5

Símka Símka Lucie Hušková

Příběh dívky, které všichni říkají Símka a její matky, která nemá pro vlastní dceru ani dobré slovo, natož projevy jakékoliv lásky, po které její dítě od mala touží. Je to krásný, ale hodně smutný příběh a musím uznat, že i jde o prvotinu autorky, je to moc dobře napsaná kniha.

11.01.2023 5 z 5

Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Martin Goffa

Další kriminální případ pro Mika Syrového, opět prima napínavý detektivní případ, kde nechybí ani humor.

11.01.2023 4 z 5

Plavba do nenávratna Plavba do nenávratna František Niedl

I poslední příběh s Michalem Dabertem byl opět pěkné, pohodové a napínavé čtení, tentokrát na zaoceánské lodi, která je přepadena teroristy.

11.01.2023 5 z 5

Bez těla Bez těla Martin Goffa

Další detektivní příběh tentokrát už opět policisty Mika Syrového, kdy případ známého bytového zloděje přivede vyšetřovatele k podezření z vraždy. Moc dobře napsaný kriminální příběh, který se čte jedním dechem, napínavý je až do samého závěru.

30.12.2022 5 z 5

Paví hody Paví hody Jan Štifter

Krásně napsaná kniha, která je obsáhlejší než předchozí díla od úžasného autora Jana Štiftera. Popis života vesnických obyvatel s jejich obavami, jak žít svůj život podle svých přání, kdy tomu brání situace doby války, ale i lásky hlavních hrdinů příběhů, to vše je podáno s nádherným poetickým způsobem.

30.12.2022 5 z 5

Kronika volného pádu Kronika volného pádu Martin Goffa

Poslední kniha autora, kde popisuje příběh člověka s osudem, který jej zasáhl v době nedávno minulé, kterou si všichni dobře pamatujeme, dobu covidu. Podnikatel Jan Hans si prožil tolik bolesti, až přišel o vše. Moc smutný, ale moc dobře napsaný příběh.

14.12.2022 5 z 5